Problém s hrami
Ahoj, mám menší problém.
Stalo se to po Reinstalu OS.Intaloval jsem nové ovladače odtud http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx na kartu Radeon 9200 (XP) jenže to se počítač zasekával pořád, ani sem nemoch spustit tento počítač aby se nesekl, musel sem proto obnovovat systém, jenže když sem to udělal tak když spustím hru (jakoukoliv) nebo se pokusím jít do nastavení vlastností plochy třeba změnit rozlišení, tak se počítač okamžitě freezne a reší to jen restart pomocí talčítka na compu.Divný je že se mi to třeba stalo 2x jeden den, druhej den šlo všechno v pořádku a třetí den zase zasekávání.
sestava:
Win. XP
Service pack 2
Intel Pentium 4 CPU, 3 GHz
1 GB RAM
Nejsem uplnej počítačovej vůl, ale ani moc skilla, moc se zase nevyznám tak pls jenmě :)
díky za případné rady
Stalo se to po Reinstalu OS.Intaloval jsem nové ovladače odtud http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx na kartu Radeon 9200 (XP) jenže to se počítač zasekával pořád, ani sem nemoch spustit tento počítač aby se nesekl, musel sem proto obnovovat systém, jenže když sem to udělal tak když spustím hru (jakoukoliv) nebo se pokusím jít do nastavení vlastností plochy třeba změnit rozlišení, tak se počítač okamžitě freezne a reší to jen restart pomocí talčítka na compu.Divný je že se mi to třeba stalo 2x jeden den, druhej den šlo všechno v pořádku a třetí den zase zasekávání.
sestava:
Win. XP
Service pack 2
Intel Pentium 4 CPU, 3 GHz
1 GB RAM
Nejsem uplnej počítačovej vůl, ale ani moc skilla, moc se zase nevyznám tak pls jenmě :)
díky za případné rady
pokud mas moznost vymenit jednotlive komponenty (ram, graf. karta) tak to udelej a uvidis. pokud ne a moc te to neomezi tak reinstall OS. pokud i to je moc tak vyzkousej google ...
Ramky i graf sem už zkoušel vyměnit ale bez výsledku, z čehož usuzuju že to bude spíš softwarem protože než jsem přeinstaloval OS tak mi tohle nedělal.
Většina lidí mi doporučuje jiné ovladače ale jak už sem psal tak to má spíš opačnej účinek
Většina lidí mi doporučuje jiné ovladače ale jak už sem psal tak to má spíš opačnej účinek
1. Zasekavalo se to i pred tim, nez jsi instaloval ten ovladac?
2. Instalujes CCC, nebo jen Displey driver?
3. Zkus XP se SP3
2. Instalujes CCC, nebo jen Displey driver?
3. Zkus XP se SP3
1. Před tim ne ale bylo to asi 2 dny po instalaci OS tak nevim jistě jestli ty 2 dny nebyli zrovna náhodou ty kdy se počítač rozhod nechat mě si zahrát.
2. Intaluju CCC
3.Možná zkusim ale kámoš mě před tim varoval že měl podobný problém (s podobně špatnym compem) a díky SP 3 mu kraásně vyhořel celej comp takže v nejhoršim to zkusim :)
2. Intaluju CCC
3.Možná zkusim ale kámoš mě před tim varoval že měl podobný problém (s podobně špatnym compem) a díky SP 3 mu kraásně vyhořel celej comp takže v nejhoršim to zkusim :)
[quote=hroby;352439]1. Před tim ne ale bylo to asi 2 dny po instalaci OS tak nevim jistě jestli ty 2 dny nebyli zrovna náhodou ty kdy se počítač rozhod nechat mě si zahrát.
2. Intaluju CCC
3.Možná zkusim ale kámoš mě před tim varoval že měl podobný problém (s podobně špatnym compem) a díky SP 3 mu kraásně vyhořel celej comp takže v nejhoršim to zkusim :)[/quote]
Nechapu jak by moh SP3 zpusobit vyhoreni PC. Podle me je to blbost a kamosuv pocitac vyhorel kvuli necemu jinymu, nahodou zrovna pri instalaci SP3. Rozhodne bych se SP3 nebal.
2. Intaluju CCC
3.Možná zkusim ale kámoš mě před tim varoval že měl podobný problém (s podobně špatnym compem) a díky SP 3 mu kraásně vyhořel celej comp takže v nejhoršim to zkusim :)[/quote]
Nechapu jak by moh SP3 zpusobit vyhoreni PC. Podle me je to blbost a kamosuv pocitac vyhorel kvuli necemu jinymu, nahodou zrovna pri instalaci SP3. Rozhodne bych se SP3 nebal.
tak ta potesím, spojitost medzi service packom na operacny system a "vyhorením" systemu je prakticky nulova :D
Pokial viem, niekedy byval s Catalystom problem s novsimi ovladacmi a starsimi kartami, ...
Skus instalovat starsie
Stare odobrat, boot do nudzoveho rezimu -> driver sweeper -> back to normal a install ine, ...
Pokial viem, niekedy byval s Catalystom problem s novsimi ovladacmi a starsimi kartami, ...
Skus instalovat starsie
Stare odobrat, boot do nudzoveho rezimu -> driver sweeper -> back to normal a install ine, ...
Nepises jake ovladace si zkousel. Tudiz si zkusim poradit, pokud uz si neco z toho delal, napis to..
Prvne si stahni program DriverSweeper, spust kompa v nouzovym rezimu, spust DriverSweeper, vycisti veskere zbytky ovladacu (jak ATI, tak NVIDIA),
restartuj, stahni si http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/radeon-prer300-xp.aspx
a nainstaluj.....
Pokud to nepomuze, odinstaluj, znova odstran Sweeprem zbytky a nahraj original ovladace z cd od GK......
PS: Kazdopadne SP3 doporucuji. Ze nekomu vyhorel komp od SP3 - je absolutni NESMYSL :)
Kdy se Ti to presne zasekava?
Prvne si stahni program DriverSweeper, spust kompa v nouzovym rezimu, spust DriverSweeper, vycisti veskere zbytky ovladacu (jak ATI, tak NVIDIA),
restartuj, stahni si http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/radeon-prer300-xp.aspx
a nainstaluj.....
Pokud to nepomuze, odinstaluj, znova odstran Sweeprem zbytky a nahraj original ovladace z cd od GK......
PS: Kazdopadne SP3 doporucuji. Ze nekomu vyhorel komp od SP3 - je absolutni NESMYSL :)
Kdy se Ti to presne zasekava?
[quote=Georginek;352457]Nepises jake ovladace si zkousel. Tudiz si zkusim poradit, pokud uz si neco z toho delal, napis to..
a nainstaluj.....
Kdy se Ti to presne zasekava?[/quote]
Dobrá dík zkusim to když sem to dělal akorát sem to nespouštěl v NR. jen odinstaloval, projec cleanerem a dal tam tyhle ovladače jak si mi na ně hodil link.
No a zasekává se mi to okamžitě při spuštění jakýkoliv hry např.: Warcraft 3 naskočí úvodní obrázek s obličejem (jestli znáte) a v tu chvíli se to sekne, dělají to takhle všechny hry
a nainstaluj.....
Kdy se Ti to presne zasekava?[/quote]
Dobrá dík zkusim to když sem to dělal akorát sem to nespouštěl v NR. jen odinstaloval, projec cleanerem a dal tam tyhle ovladače jak si mi na ně hodil link.
No a zasekává se mi to okamžitě při spuštění jakýkoliv hry např.: Warcraft 3 naskočí úvodní obrázek s obličejem (jestli znáte) a v tu chvíli se to sekne, dělají to takhle všechny hry
Hry, taky me napadlo, mas nainstalovanej DirectX? Ovladace CHIPSETU na desku mas????
Po reintalaci ovladacu jak sem psal, stahni programek Furmark a spust Stability test....Jestli se to taky zasekne
Pak jeste muzes zkusit programek VideoCardStability test, jestli se to zasekne...
Pokud ano,
Spust Goldmemory a ostestuj pameti
otestuj disk HDD TUNE zalozka ERROr scan (qucik test vypnuty)
Posleze otestuj system jako celek programem OCCT, tim muzes zkusti testnout i grafiku.....
Napis teploty komponent treba pomoci Everestu v Iddle i v Burnu
CPU,GPU, MB, disk
Zkus co jsem napsal a napis, co to presne udelalo a jak se to chova.
Cim chladis?
Napis presnou sestavu, desku, pameti, grafarnu, zdroj (presny popis) jak to mam ja.
Po reintalaci ovladacu jak sem psal, stahni programek Furmark a spust Stability test....Jestli se to taky zasekne
Pak jeste muzes zkusit programek VideoCardStability test, jestli se to zasekne...
Pokud ano,
Spust Goldmemory a ostestuj pameti
otestuj disk HDD TUNE zalozka ERROr scan (qucik test vypnuty)
Posleze otestuj system jako celek programem OCCT, tim muzes zkusti testnout i grafiku.....
Napis teploty komponent treba pomoci Everestu v Iddle i v Burnu
CPU,GPU, MB, disk
Zkus co jsem napsal a napis, co to presne udelalo a jak se to chova.
Cim chladis?
Napis presnou sestavu, desku, pameti, grafarnu, zdroj (presny popis) jak to mam ja.
Jeste k tomu vsemu: CCC na tyto stare karty neinstaluj, nema to valny vyznam a uz jsem se setkal kolizema mezi CCC a jinou aplikaci! Na stare grafiky uz AMD zanevrelo. Az budes zase instalovat, stahni si jen Displey driver. Ja mam HD2600Pro s DD a nemuzu si stezovat. CCC mi delalo akorat problemy ve vykonu.
[quote=durib;352470]Jeste k tomu vsemu: CCC na tyto stare karty neinstaluj, nema to valny vyznam a uz jsem se setkal kolizema mezi CCC a jinou aplikaci! Na stare grafiky uz AMD zanevrelo. Az budes zase instalovat, stahni si jen Displey driver. Ja mam HD2600Pro s DD a nemuzu si stezovat. CCC mi delalo akorat problemy ve vykonu.[/quote]
To s tim CCC je možný protožě když sem instaloval ovladače na starej comp s tou stejnou grafikou bez CCC tak mi až na menší detaily a na problikávání monitoru šlo dobře ale nejspíš protože sem tam neměl DD.
Ale když tam CCC bylo tak se mi taky začal cukat
To s tim CCC je možný protožě když sem instaloval ovladače na starej comp s tou stejnou grafikou bez CCC tak mi až na menší detaily a na problikávání monitoru šlo dobře ale nejspíš protože sem tam neměl DD.
Ale když tam CCC bylo tak se mi taky začal cukat