Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: XP nevidí externí E-SATA box s HDD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Ahoj lidi.
    Prosím o nakopnutí správným směrem, kde hledat chybu, ale hlavně jak zjednat nápravu...
    Mám externí e-sata box s HDD Sata2. Po připojení do PC jej ale XP nevidí, pokud neprovedu:
    Tento počítač/Vlastnosti/HardWare/Správce zařízení/Diskové jednotky/Vyhledat změny zařízení.... a dojde k detekci a mohu s ním pracovat- je to vopruz!
    Proč jej nevidí rovnou, a proč si to nepamatuje?
    Pokud ten box připojím jako USB- je to OK. Na ntb s W7 je to také OK
    Poraďte PLS, jak postupovat. Moc děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Nevím na jaký řadič máš e-sata připojený. Já ho mám na přídavný jMicron 362, který mám přepnutý na ACHI a doinstalovaný ovladače do XP na ACHI a nemám žádný problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Promin mi způsob, jakým ti to popíšu- jsem zelenáč...

    ..do základní desky (GA-965P-DQ6 ) na žlutý SATA konektor jsem zapojil rozšiřující "externí rozbočku" s 2x E-SATA konektorem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Na tvé desce je přídavný řadič jMicron v těch fialových konektorech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Ok, tak že to rozšíření zapojím do toho fialového konektoru a co dál? (pokud možno polopaticky...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Nevím jestli to dokáži přesně popsat,protože desku podobné té tvé 965P-DS4, už nemám. Ale co si pamatuji tak jsem postupoval takto:Při instalaci XP jsem dal přes F6 a disketu ovladač na IDE řadič.Po nainstalováni XP, jsem v biosu desky přepl přídavný řadič (fialové konektory) takto-- Onboard SATA/IDE Device: Enabled
    Onboard SATA/IDE Ctrl Mode: AHCI
    Ve win xp jsem doinstaloval ovladače na řadič AHCI. Možná je už máš nainstalovaný po přepnutí řadiče se sami zavedou. Po zapnutí PC (mám vypnuté úvodní logo) probíhá post desky a v závěrečné fázi přídavný řadič detekuj zařízení na něm připojené (já mám starou cd rom ATA ) a co zjistí napíše v zelené barvě. Po spuštěni XP a připojení přídavného boxu
    e-sata, probíhá vše stejné jako při USB připojení.Dole v liště se objeví ikonka na bezpečně odebrání hardware. Na novém pc,deska-Gigabyte P55-UD4 probíhá vše stejně, akorát se
    dole v liště nic neobjevuje( bezpečně odebrat hardware), možná je to tím,že jsem Xp na novou desku znovu neinstaloval.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Externí HDD: Externí disk rotuje, ale Windows ho nevidí
    Od m1ch3l v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-07-2011, 21:40
  2. Boxy pro HDD: Externi BOX 3.5" HDD SATA
    Od schali v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-05-2009, 14:59
  3. Windows Vista: SATA>IDE na SATA>AHCI (SATA>RAID) + Vista
    Od Lo v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 11:06
  4. Boxy pro HDD: Externí box na SATA 2,5" disk
    Od hanz200 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-11-2006, 13:46
  5. Boxy pro HDD: 2.5" SATA jako externi disk
    Od mikrogen v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-10-2006, 12:29