Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Ultra DMA CRC Error Count

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Dobrý den všem, mám tento disk WDC WD1600JS-00MHB0 . Pro procházení tohoto fóra jsem našel odkaz na HD Tune. Stahnul jsem ho abych se podíval jak jsou na tom mé HDD. Po zjištění, že Ultra DMA CRC Error Count 6 Data jsem se sděsil. Přečel jsem mnoho témat (POUŽIL JSEM GOOGLE), že je špatný kabel (koupil jsem nový)zastrčil to snad do všech sata na desce,že to může být způsobeno i přetaktováním (dal jsem vše na defaul) a stále nic. Prosím Vás nevíte čím by to mohlo ještě být? Děkuji všem za nápady a rady.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: disk.jpg 
Zobrazení: 2056 
Velikost: 62.6 KB 
ID: 15739  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    A co jako chceš vyřešit? Pokud to skutečně i bylo tím kabelem, tak koupí nového ti ta hodnota nezmizí. Ta se tam zaznamenává za celý život disku. A pokud už nastala tato chyba 6x tak tam prostě bude tato hodnota pořád. Maximalně by se časem hodnota zvýšila, pokud by to bylo něčím jiným. Chce to sledovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    pokud se to zvysuje i po vymene kabelu, tak problem v elektronice nebo v radici; ale uz jsem takovych disku par videl, cisla se nezvysovala a funguji dodnes se stejnym cislem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    A co jako chceš vyřešit? Pokud to skutečně i bylo tím kabelem, tak koupí nového ti ta hodnota nezmizí. Ta se tam zaznamenává za celý život disku. A pokud už nastala tato chyba 6x tak tam prostě bude tato hodnota pořád. Maximalně by se časem hodnota zvýšila, pokud by to bylo něčím jiným. Chce to sledovat.
    Hodnota zůstává, ale nemělo by se již zobrazovat varování

    Chyba může být způsobena jak vadným kabelem, tak i chybou řadiče samotného.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Mám ho totiž jako systémový tak jsem nevěděl jestli to něco znamená na jeho životnost. Takže kdyby se číslo začalo zvyšovat tak bude problém ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    Mám ho totiž jako systémový tak jsem nevěděl jestli to něco znamená na jeho životnost. Takže kdyby se číslo začalo zvyšovat tak bude problém ?
    Ano, prubezne to kontroluj. Jinak ostatni parametry jsou uplne OK. U toho varovani to taky zalezi na programu ktery ten SMART zobrazuje. Jeden to zobrazi jako varovani, jiny ze tam nejaka chyba je, ale ze je to OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Děkuji všem za rady a cenné informace , ale přeci: co to způsobilo nebo způsobuje?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    co to způsobilo nebo způsobuje?
    Chyba může být způsobena jak vadným kabelem, tak i chybou řadiče samotného.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Chyba může být způsobena jak vadným kabelem, tak i chybou řadiče samotného.
    alebo problémom s napájaním
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Heh, tak jen tak pro srandu sem to spustil taky a mam neco obdobneho co Athens, taky me to zarazilo.
    Hodnota Ultra DMA CRC Error Count ze 100 100 se zmenila na 97 97 ( 150 ). Zustava to porad stejny, mam na tom system, disk je tak pul roku starej.... Takze to asi vidim tak, ze se tim nebudu zabejvat a pokud se hodnota zvysi, mam disk reklamovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Georginek: Jak už bylo řečeno, tak vina této chyby obvykle není v disku, ale např. v kabelu nebo v řadiči na desce. Takže reklamací disku by sis nejspíš moc nepomoh. Zkus vyměnit kabel pro začátek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Hodnota Ultra DMA CRC Error Count ze 100 100 se zmenila na 97 97 ( 150 ).
    Chtělo by to screenshot.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    Děkuji všem za rady a cenné informace , ale přeci: co to způsobilo nebo způsobuje?
    Podle mne to dělají SATA kabely, ale ne všechny. Nevím čím je to způsobeno (kvalitou, provedením...)
    Měl jsem pár případů kdy systém najel bez problému a potom postupně vytuhoval. Nebo hned při bootovani disk nenašel. Chvíli to trvalo než jsem přišel na to že to dělají kabely od disků.
    Když jsem ptal v okolí jestli to někdo zažil tak pár lidi řeklo že jo.
    Tak že něžko říct co to dělá. Pokaždé pomohlo výměnit kabel za nový.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Vykopu mrtvolu a dám sem svůj screen:



    Takhle dopadl disk, co jsem ho dal jako nový do MMC Asus O!Play HD2. Byl v něm cca půl roku a nebyl nijak extrémně používaný. Taky kdo by to používal nějak moc, když každé zapnutí je na koupi nového kýble na nervy . Po přesunu do kompu se od okamžitého otestování počet chyb nezvyšuje, takže snad disk bude OK... Že jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud se počet chyb nezvyšuje, mělo by to být OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Varovani u priznaku Reallocated Sector Count
    Od honzee v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-07-2012, 20:31
  2. Current Pending Sector Count
    Od Freschak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-02-2012, 22:43
  3. Software: DirectX error message:Unknown error
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-09-2010, 20:50
  4. 2,5" HDD: Vysoká hodnota Reallocated Event Count
    Od bright v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 02-08-2010, 15:55
  5. Diagnostika: load cycle count/rapidní růst hodnoty za den
    Od token007 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-12-2008, 00:42