W7, nepochopitelný problém s Wi-Fi
Zdravím, potřebuju pomoc s jedním divným problémem.
Mám domácí WiFi a na noťasu dva OS, Vistu 32-bit a Windows 7 Ultimatku 6
4bit. Dnes jsem přišel domů,zapl ho a zjistil, že nefičí net ve Win7,respektive prostě se neuměl připojit na domácí síť,pořád jenom připojoval a nakonec nahlásil omezené připojení a nedostal jsem se ani na konfigurační stránku routeru.
Zkoušel jsem se připojovat mobilem, WiFi fungovala, síťovkou to taky nebude, v té Vistě Wi-Fi jede normálně. Rebooty nepomáhají,vyndávání baterie taky ne
Ještě mě napadlo,že jsem naposledy instaloval nějaké aktualizace v sedmičkách,tak jsem je odinstaloval a nic.Zkusil jsem odebrat a znovu nainstalovat ovladače síťovky...nic. Nakonec jsem před chvílí znovu načisto nainstaloval celý Windows 7 a čumím...opět ten samý problém i v čerstvém systému. Vista opět bez problému funguje díky čemuž tady píšu.
Jsem s rozumem v koncích. Nenapadá někoho příčina? Díky
Mám domácí WiFi a na noťasu dva OS, Vistu 32-bit a Windows 7 Ultimatku 6
4bit. Dnes jsem přišel domů,zapl ho a zjistil, že nefičí net ve Win7,respektive prostě se neuměl připojit na domácí síť,pořád jenom připojoval a nakonec nahlásil omezené připojení a nedostal jsem se ani na konfigurační stránku routeru.
Zkoušel jsem se připojovat mobilem, WiFi fungovala, síťovkou to taky nebude, v té Vistě Wi-Fi jede normálně. Rebooty nepomáhají,vyndávání baterie taky ne
Ještě mě napadlo,že jsem naposledy instaloval nějaké aktualizace v sedmičkách,tak jsem je odinstaloval a nic.Zkusil jsem odebrat a znovu nainstalovat ovladače síťovky...nic. Nakonec jsem před chvílí znovu načisto nainstaloval celý Windows 7 a čumím...opět ten samý problém i v čerstvém systému. Vista opět bez problému funguje díky čemuž tady píšu.
Jsem s rozumem v koncích. Nenapadá někoho příčina? Díky
To je pořád dokola :runaway O jaký ntb se jedná ?
Připojení pomocí kabelu funguje ? Máš nainstalované správné ovladače pro bezdrátovou síťovou kartu (neinstaloval jsi náhodou ovladač přes Windows Update).
Připojení pomocí kabelu funguje ? Máš nainstalované správné ovladače pro bezdrátovou síťovou kartu (neinstaloval jsi náhodou ovladač přes Windows Update).
Ne všechny ovladače v systému - tedy i ve Win 7 - jsou korektní k hardwaru. Speciálně u notebooků bez originálních driverů od výrobce se setkávám s neustálými problémy, někdy až nepochopitelnými. Například systém hlásí vše v pořádku, ale ve skutečnosti nejde zvuková karta. Po instalaci originálního driveru grafiky je najednou vše v pořádku. Nejvíce je třeba dát si pozor na ovladače základní desky, tam bývá nekorektností nejvíce - zejména u USB řadičů. Následují čipy, grafické karty (i integrované) a periférie. Dnes už na stránkách výrobců notebooků většinou existují originální drivery pro W7 a když ne, obvykle stačí ty pro Visty. Windows Update nebývá vždy dobrým řešením..
Jo jen tak mimochodem, zkus použít od výrobce orig ovladače( pokud nemá win7, použij vistové), nedávno jsem něco podobného řešil na hp 550, kdy nb můj router neviděl, ale s usb wifi jo. Po naistalování ovladačů to jelo.
Jak ale psal kevin00, opravdu nevěštíme, tak napiš tip nb.
Jak ale psal kevin00, opravdu nevěštíme, tak napiš tip nb.
Jo, pardon. Jedná se o Fujitsu Siemens - Amilo Xa 3530.
Teď jsem to zkusil a najednou se to samo od sebe rozjelo tak nevím. Nahazuju tam zpátky původní Windows (radši jsem si ho zalohoval) tak snad to pojede na furt.
Teď jsem to zkusil a najednou se to samo od sebe rozjelo tak nevím. Nahazuju tam zpátky původní Windows (radši jsem si ho zalohoval) tak snad to pojede na furt.
Zkousel si restartovat router? Mam doma dva nb s Win7, u obou uz se mi nezavisle na sobe stalo, ze proste neslo pripojit, ikdyz druhe pc normalne slo. Ten samy sproblem co ty. Neslo to ani po restartu, ani po pokusu o obnoveni IP, proste nic. Vyresil to pokazde restart routeru.
jj router jsem taky restartoval. nepomohlo to. Až pak se to zase samo rozjelo. Jak to samo přestalo fungovat, tak to samo zase fungovat začlo. Netuším kde byl problém, každopádně jsem rád, že už není a doufám, že se nevrátí :-D Ikdyž jestli se ti to stalo už několikrát u Winu7 tak tipuju, že tohle nebylo naposled co se s tímhle problémem budu bušit :-D
[quote=Brind;353089]jj router jsem taky restartoval. nepomohlo to. Až pak se to zase samo rozjelo. Jak to samo přestalo fungovat, tak to samo zase fungovat začlo. Netuším kde byl problém, každopádně jsem rád, že už není a doufám, že se nevrátí :-D Ikdyž jestli se ti to stalo už několikrát u Winu7 tak tipuju, že tohle nebylo naposled co se s tímhle problémem budu bušit :-D[/quote]
Máš vypnuto IPv6?
Na routru náš napevno nastaven kanál??
Máš vypnuto IPv6?
Na routru náš napevno nastaven kanál??