Nelze nahrávat na DVD+RW
Dobrý den. Mám přepisovatelné(mazací) DVD+RW. Když na něj nahraji z televize na DVD rekordéru nějaký film ( třeba 15minut), tak se na něj film nahraje a zpětně si jej můžu na televizi z DVD+RW pustit. Vložím-li toto DVD+RW do PC ( Windows XP Home Editio),tak si tento film také mohu na PC přehrát. A nyní můj dotaz: Vložím-li toto DVD+RW ( na kterém je již nahrán film z televize) do PC a chci-li na toto DVD+RW na PC něco ( fotky uložené v PC ) nahrát (přidat), tak mi to ukáže v naskočeném okně, že disk je plný a chci-li pokračovat v nahrávání fotek, že se mi DVD+RW nejdříve smaže, a pak to fotky nahraje. Potřeboval bych, aby mi šlo na DVD+RW v PC nahrávat fotky, ale aby mi to nemazalo předešlé nahrávky z televize. A dále: Když mám prázdné DVD+RW a nahraji na něj na PC třeba jen 3fotky, a pak toto částečně nahrané DVD+RW vložím do DVD spojené s televizí, tak si nahrané fotky mohu na televizi prohlížet, ale opět na toto DVD+RW nejde nahrát nic z televize. Tak nevím, kde je chyba.Děkuji za rady, co dělám špatně, co zkusit.
To takto nelze - ta stopa je z toho rekorderu uzavřená, jinak by ti to ani v PC nehrálo. Když máš na DVD+RW ty fotky, tak je to vypálené jako vícesekční datové DVD, neuzavřené, tudíž si s tím logicky ten rekorder neporadí.
Doporučoval bych ti mít 2 placky - jednu na filmy druhou na fotky. Případně jestli ti to tvé stroje berou, tak naformátované DVD-RAM disky.
Doporučoval bych ti mít 2 placky - jednu na filmy druhou na fotky. Případně jestli ti to tvé stroje berou, tak naformátované DVD-RAM disky.
[quote=StD;352868]To takto nelze - ta stopa je z toho rekorderu uzavřená, jinak by ti to ani v PC nehrálo. Když máš na DVD+RW ty fotky, tak je to vypálené jako vícesekční datové DVD, neuzavřené, tudíž si s tím logicky ten rekorder neporadí.
Doporučoval bych ti mít 2 placky - jednu na filmy druhou na fotky. Případně jestli ti to tvé stroje berou, tak naformátované DVD-RAM disky.[/quote]
Díky,nebudu míchat filmy a obrázky. Já jen myslel, že dělám někde chybu a ono to nejde technicky.Děkuji.
Doporučoval bych ti mít 2 placky - jednu na filmy druhou na fotky. Případně jestli ti to tvé stroje berou, tak naformátované DVD-RAM disky.[/quote]
Díky,nebudu míchat filmy a obrázky. Já jen myslel, že dělám někde chybu a ono to nejde technicky.Děkuji.
[quote=JaroslavHraba;352894]***********************************************************
Díky,nebudu míchat filmy a obrázky. Já jen myslel, že dělám někde chybu a ono to nejde technicky.Děkuji.[/quote]
No ono by to i technicky šlo, ale muselo by to medium na fotky být naformátované na UDF/ISO (jako DVD-RAM) softíkem B'sClip a potom by jsi ty fotky v PC normálně kopíroval a on-the-fly vypaloval (NE v Neru!). Nevýhodu to pak má tu, že to nepřečteš v jiném PC, kde ten jejich driver není, ale místo něj třeba InCD od Nera. Tím by to šlo sice formátovat taky, ale nemám s ním zrovna nejlepší zkušenosti.
Díky,nebudu míchat filmy a obrázky. Já jen myslel, že dělám někde chybu a ono to nejde technicky.Děkuji.[/quote]
No ono by to i technicky šlo, ale muselo by to medium na fotky být naformátované na UDF/ISO (jako DVD-RAM) softíkem B'sClip a potom by jsi ty fotky v PC normálně kopíroval a on-the-fly vypaloval (NE v Neru!). Nevýhodu to pak má tu, že to nepřečteš v jiném PC, kde ten jejich driver není, ale místo něj třeba InCD od Nera. Tím by to šlo sice formátovat taky, ale nemám s ním zrovna nejlepší zkušenosti.
[quote=StD;352902]No ono by to i technicky šlo, ale muselo by to medium na fotky být naformátované na UDF/ISO (jako DVD-RAM) softíkem B'sClip a potom by jsi ty fotky v PC normálně kopíroval a on-the-fly vypaloval (NE v Neru!). Nevýhodu to pak má tu, že to nepřečteš v jiném PC, kde ten jejich driver není, ale místo něj třeba InCD od Nera. Tím by to šlo sice formátovat taky, ale nemám s ním zrovna nejlepší zkušenosti.[/quote]
Zkusil jsem toto: film, který jsem nahrál na DVD+RW jsem si zkopíroval do PC a DVD+RW jsem smazal. Do souboru k filmu jsem si přidal fotky. Tento celý soubor ( film + fotky ) jsem si zkopíroval ( vypálil ) na DVD jako celek. A nyní mám na DVD jak film, tak fotky a funguje to při otevření na DVD. Když pustím film, běží film, když chci prohlížet fotky, tak můžu prohlížet fotky. Toto píšu pro ostatní, třeba se to může někomu tato finta hodit.
Zkusil jsem toto: film, který jsem nahrál na DVD+RW jsem si zkopíroval do PC a DVD+RW jsem smazal. Do souboru k filmu jsem si přidal fotky. Tento celý soubor ( film + fotky ) jsem si zkopíroval ( vypálil ) na DVD jako celek. A nyní mám na DVD jak film, tak fotky a funguje to při otevření na DVD. Když pustím film, běží film, když chci prohlížet fotky, tak můžu prohlížet fotky. Toto píšu pro ostatní, třeba se to může někomu tato finta hodit.