Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Špatný kontakt monitoru s PC

wojmirek (173)|27.2.2010 09:01
Dobrý den všem , mám problém pravděpodobně s kontaktem monitoru s PC . Někdy když zapínám PC tak první zapnu skříň a potom monitor , nestává se to moc často ale na obrazovce se mi napíše ''NO SIGNAL'' a bedna pořád hučí , néni ji možné restartovat :( . Řeším to tak že vypnu zdroj a snažím se líp pozastrčit všechny kabely , potom zdroj zapnu a bedna i monitor naskočí . Nevíte v čem tam může být problém ? , podotýkám že můj PC je starý přes dva roky a tento problém se začal vyskytovat za poslední měsíc ( stalo se mi to už asi 10× ) Je nutno uvést tu nějaké údaje ohledně výkonu PC ? Díky za odpovědi .
DrZelenka (2491)|27.2.2010 09:14
Pokud myslis nejakej kontakt ve vnejsich kabelech (z bedny k monitoru, nic uvnitr), tak to muzes zkusit za behu. Prip. zkus jen restartovat pocitac jako bys upravoval kabely, ale kabely nech napokoji.
astec (1823)|27.2.2010 09:29
[quote=wojmirek;353473]Dobrý den všem , mám problém pravděpodobně s kontaktem monitoru s PC . Někdy když zapínám PC tak první zapnu skříň a potom monitor , nestává se to moc často ale na obrazovce se mi napíše ''NO SIGNAL'' a bedna pořád hučí , néni ji možné restartovat :( . Řeším to tak že vypnu zdroj a snažím se líp pozastrčit všechny kabely , potom zdroj zapnu a bedna i monitor naskočí . Nevíte v čem tam může být problém ? , podotýkám že můj PC je starý přes dva roky a tento problém se začal vyskytovat za poslední měsíc ( stalo se mi to už asi 10× ) Je nutno uvést tu nějaké údaje ohledně výkonu PC ? Díky za odpovědi .[/quote]

pípne PC po zapnutí?
toto vypadá spíše na HW problém u PC
Zkus vyměnit monitor (pokud to jde) a testovat
wojmirek (173)|27.2.2010 09:38
[quote=DrZelenka;353478]Pokud myslis nejakej kontakt ve vnejsich kabelech (z bedny k monitoru, nic uvnitr), tak to muzes zkusit za behu. Prip. zkus jen restartovat pocitac jako bys upravoval kabely, ale kabely nech napokoji.[/quote]

OK , zkusil jsem ale nic se nestalo PC se v poho rozjel .
wojmirek (173)|27.2.2010 09:40
[quote=astec;353486]pípne PC po zapnutí?
toto vypadá spíše na HW problém u PC
Zkus vyměnit monitor (pokud to jde) a testovat[/quote]

PC mi nepípne . Tím vyměnit monitor myslíš že mám zkusit dat jiný , např. starý ?
astec (1823)|27.2.2010 09:40
[quote=wojmirek;353491]PC mi nepípne . Tím vyměnit monitor myslíš že mám zkusit dat jiný , např. starý ?[/quote]

Klidně, tím vyloučíš závadu v monitoru a kabelech.
Nepřetaktvával jsi??
wojmirek (173)|27.2.2010 21:21
Ne , na PC jsem si nikdy nic nepřetaktoval .
durib (1141)|27.2.2010 22:31
[quote=wojmirek;353473]néni ji možné restartovat[/quote]
Pokud nejde restartovat (nemyslel jsi spise resetovat?) PC, je chyba urcite v HW.
wojmirek (173)|28.2.2010 07:56
Já moc nwm jaký je v tom rozdíl restartovat je ve Windows ve startu a resetovat je tlačítko na PC že ? já jsem myslel tím tlačítkem PC mi tím jde resetovat pokaždé když už mám spuštěný windows ale jakmile mi nenaskočí monitor tak to resetovat nejde :( , a nevíte co by mohlo být špatné v HW ?
DrZelenka (2491)|28.2.2010 11:32
[quote=wojmirek;353827]Já moc nwm jaký je v tom rozdíl restartovat je ve Windows ve startu a resetovat je tlačítko na PC že ? já jsem myslel tím tlačítkem PC mi tím jde resetovat pokaždé když už mám spuštěný windows ale jakmile mi nenaskočí monitor tak to resetovat nejde :( , a nevíte co by mohlo být špatné v HW ?[/quote]

Restartovani ve windows = korektni vypnuti systemu a znovu spusteni (stejne jako obycejne vypnuti a opetovne zapnuti PC ,akorat se nemusi pro spusteni zmacknout tlacitko na bedne a PC se zapne samo)

reset = odpojeni PC od proudu na zlomek vteriny bez jakehokoliv postupneho vypinani -> ne zrovna vhodne pro komponenty
wojmirek (173)|28.2.2010 15:07
Aha , díky za vysvětlení . Měl jsem tedy na mysli restartování .
durib (1141)|1.3.2010 12:14
[quote=wojmirek;354003]Aha , díky za vysvětlení . Měl jsem tedy na mysli restartování .[/quote]

Tak moment, tady mi to nesedi. Tlacitko na PC (vetsinou male vedle toho pro zapinani) je reset -odpojeni od proudu, po resetu PC ale znovu nabehne.
Pokud ti nejede monitor, jak se chces trefit na start- restart?
Pokud pouzivas male tlacitko na prednim panelu PC, je to RESET. A pokud ti reset nefunguje, je spatna cast HW.
Mas uvodni melodii pri prihlaseni do windows? Zkus poslouchat, jestli i pri "nefunkcnim" monitoru hraje, abychom zjistili, jestli PC vubec funguje.
wojmirek (173)|1.3.2010 15:38
[quote=durib;354280]Tak moment, tady mi to nesedi. Tlacitko na PC (vetsinou male vedle toho pro zapinani) je reset -odpojeni od proudu, po resetu PC ale znovu nabehne.
Pokud ti nejede monitor, jak se chces trefit na start- restart?
Pokud pouzivas male tlacitko na prednim panelu PC, je to RESET. A pokud ti reset nefunguje, je spatna cast HW.
Mas uvodni melodii pri prihlaseni do windows? Zkus poslouchat, jestli i pri "nefunkcnim" monitoru hraje, abychom zjistili, jestli PC vubec funguje.[/quote]

Ok , melodii mam když mi v poho jde PC , zkusím to poslechnout i bez monitoru , A ten reset mi funguje vždy až do té chvíle když mi nejde monitor .
wojmirek (173)|9.3.2010 17:35
Po delší době se opět ozývám , opět se mi stal ten problém , tak jsem tedy poslechl jestli mi hraje úvodní píseň : odpověď je nehraje .
-Další věc které jsem si všiml je že počítač hučí jinak když jde než když nejde...((--------- když nejde )) , ((---______--- když jde )) (pomlky znázorňují výšky tónů .)
-Taky jsem si dále všiml že pokaždé když zapnu PC tak cca za minutu monitor na 5 vteřin zčerná , jak kdyby blikl ...
Nevíte v čem může být ten problém ? , Nemůže to být např. že jsou kabely zaneseny od prachu atd ... taky už je dva roky starý :D , ... Díky za odpovědi .
wojmirek (173)|9.3.2010 18:33
Poradíte prosím ?
durib (1141)|9.3.2010 18:42
[quote=wojmirek;357308]odpověď je nehraje[/quote]
Takze PC pri nefungujicim signalu z GK vlastne vubec nefunguje. Chyba je tedy uz pred POST.
Speaker, ktery ohlasuje chyby pocitam ze nemas co?
Jedine, co snad by bylo dobre zkusit je PC komplet "rozebrat" -tzn. odpojit vse, co odpojit jde (jen procesor a chladic a zakladni desku nechej na svem miste ve skrini). Pak to znovu peclive zapoj, hlavne dotlac pameti a v BIOS dej default nastaveni.
Pokud to i pote bude delat tyto veci, zacni s otestovanim komponent- pameti Gold memory, CPU OCCT, nebo Prime 95.
wojmirek (173)|10.3.2010 17:00
OK , myslíte ale že to zčernání obrazovky může být taky touto příčinou ?
Georginek (2957)|10.3.2010 17:18
Je v tom trochu bordel:

Uvodni pisni myslis co? We Winu nebo Speaker pri spusteni kompu??? Pokud nemas pripojenej Speaker, pripoj ho.
Udelej to trochu postupne.
Vymen kabely,
zkus starsi nebo jiny monitor
muzes zkusit vymenit GK
Posleze me napada, abys nevypinal monitor. Nekterym se to nelibi. To kdyz je tam napsane No-signal znamena, ze nejde vubec zadnej signal.... To se obvykle deje, kdyz je kabel spatne zastrceny, ( videl sem par koncovek ktery vypadali v poradku ale ten kabel s kabelem se muselo hodne hybat, vzdy to byly spatne koncovky v monitorech, dokonce u novych...Acer,BenQ a LG) v krajni ch pripadech vykloktanou koncovkou (vzdy se jednalo o DVI), nezasroubovanyma sroubkama na kabelu, spatne prisroubovana(ci krive nasazena GK)

To zcernani obrazovky se ti stane presne kdy a pri cem??
Napis sestavu i monitor