Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Disk boot failure

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    129

    zdravim, pri spusteni pc mi vyskoci takhle hlaska disk boot failure, instert system disk ,zkousel sem nastavovat v biosu jako 1. zdroj z hdd ale nejak to nepomohlo, pc mi ani nejde pustit v safe modu ,pc se nejak seka,vubec se nedostanu pres f8 dal,funguje jen bios, v biosu sem pak neco nasel, ve slozce boot ,mam floppy disk a cd-rom nainstalovany ale pak hdd group boot priority mam not instaled ,nevim jelsti chyby nebude zde,diky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    V biosu ti to hdd ukazuje? Jinak jestli máš možnost se někde dostak k hirent boot cd, vraž ho do mechaniky a zkus z něho nabootovat. Pokud víš výrobce hdd, tak pod hdd utils\more najdeš testovací utilitu pro hdd. Ale viděl bych to na to, že ti odešel hdd. To sekání to může způsobovat. Viděl jsem už kupu pc které s hdd nechtěli najet a po jejich odpojení jeli v klidu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    129

    takze v biosu hdd nikde nevidim,bios mam celkem starej z 06 to by taky mozna chtelo aktualizaci,mylsis urcite ze je odepsanej? parkrat se mi povedlo pc normlane pustit kdyz ze zacatku skakala takhle hlaska, a behal uplne normalne, to cd snad nekde sezenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Tmac10 Zobrazit příspěvek
    takze v biosu hdd nikde nevidim,bios mam celkem starej z 06 to by taky mozna chtelo aktualizaci,mylsis urcite ze je odepsanej? parkrat se mi povedlo pc normlane pustit kdyz ze zacatku skakala takhle hlaska, a behal uplne normalne, to cd snad nekde sezenu
    BIOSy se neaktualizujou tak casto jako ovladace. Pokud to predtim jelo v poradku, tak to BIOSem pravdepodobne nebude.

    Co takhle vymenit kabel k HDD? Pustit HDD v jinem PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Disk odesel do kremikoveho nebe. To ze se ti to parkrat podarilo spustit, nic neznamena.
    JAk uz zde padlo, stahni si HirensBOOT cd, spust testovaci utilitu na disk.....
    Co se vetsinou povede, je ze kdyz ten disk vrazis do jinyho pocitace, tak jako nesystemovej se vetsinou rozjede, a muzes zkopirovat data......
    PS: Cim vic to budes zkouset, tim vetsi je pravdepodobnost, ze se ten disk nerozjede ani jako SLAVE.... Byt tebou okamzite zalohuju a shanim novy disk......

    Tuhle hlasku delaji skoro vzdy disky, ktere uz jsou opravdu kaput.

    Muzes jeste zkusit spustit prez HirensBOOT HDDregeneration na opraveni vadnych sektoru....

    Kazdopadne urcite zalohuj a modli se, aby se ten disk rozjel na jinym pocitaci jako SLAVE
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    129

    to bude nejakej cas trvat,mam doma jen notasy, doufam ze stim hdd nic nebude:/
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Rikame uz po 3ti.... Stahni si HirensBOOT CD, a spust testovaci utilitku na ten harddisk...
    Koukni jak vypada SMART a posleze otestuj SHORT TEST, LONG TEST.....proste co jde. Kdyz to nedobehne do konce, nebo se to zasekne, ci SMART bude hlasit nejaky divny hodnoty, s diskem je amen.......

    PS: Ani nepises co to je za disk......
    PPS: Cvaka v nem??? Poslechni si jak se roztaci. Roztaci se na prvni pokus???? No a pokud se vubec neroztoci, tak je konec....(to uz muze byt jen nahoda ze se rozjede priste)
    PPPS: A disk BIOS VIDI???? Nebo ne??
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    129

    jasny stahnu to,nevim co mam presne za hdd, mylsim ze vnem cvaka ,hned pri startu se ozve, v biosu ho vubec nevidim
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Tak tu už není co psát, to cvakání znamená, že se vůbec nerozjede. Prostě ho vem a odnes do sběrného dvora.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Tak tu už není co psát, to cvakání znamená, že se vůbec nerozjede. Prostě ho vem a odnes do sběrného dvora.
    Neni receno. Muj starej notasovej disk delal to stejne. Ale data sem z nej zachranil kdyz sem ho napojil do jineho PC....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Neni receno. Muj starej notasovej disk delal to stejne. Ale data sem z nej zachranil kdyz sem ho napojil do jineho PC....
    No já jen že 9/10 ti disků co mi tohle dělalo, nenajelo nikdy a nikde. A to ani jako slave nebo pres usb připojení. Ale přeju mu, ať to rozjede, hlavně pokud mu to někde načte,hned zkopírovat co potřebuje, protože podruhé to už najet nemusí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    129

    takze na jinem pc sem hdd bez problemu spustil takze to vypada bud na spatnou kabelaz nebo na spatnou zakladni desku,hdd normalne pracuje i na spatnem pc,bez nejakeho vrceni bo tak,takze je asi ok
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Asi, ja si obcas pripadam jako kdyz mluvim do zdi. Otestuj HDD treba ve windows pomoci HDDtune, zkontroluj zalozku HEALTH, pripadne dej SCREEN, pak zalozku ERROR SCAN a nech volnou kolonku Quick scan. Tim vyloucime jak chybne sektory, tak pripadne mechanickou zavadu(SMART)

    Az to budes mit hotovy a mit 100%jistotu ze je disk OK, vymen kabely, jak datovej, tak napajeci...

    Kazdopadne jak uz jsem zde psal. Uz jsem resil desitky takovych pripadu..... Disk v jinym kompu se rozjede, ale v tom original (treba vadne sektory na zacatku(kde je system) proste nejde.....

    Otestuj a dej nam vedet.....
    Odpovídat lze po přihlášení