Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Eyefinity

  1. #1
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Ahoj,
    tak mam doma 2 monitory pripojeny na Radeon 3870 512MB. Problem je, ze pristi mesic bude i nova LCD full HD televize a na tu uz neni misto. takze otazka je, jestli pri koupi karty s eyefinity (pravdepodobne R5750) budu moct zapojit normalne do karty 2 monitory DVI->analog (1600*1200@85Hz, 1280*1024@60Hz) a pres HDMI 1 televizi (1920*1080).

    Nebo muzu koupit tohle:
    http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=633

    Ale nemam s tim zkusenosti a cenove to taky neni uplne zadarmo.

    Nejake rady? :-).
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 27-02-2010 v 21:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    tak mam doma 2 monitory pripojeny na Radeon 3870 512MB. Problem je, ze pristi mesic bude i nova LCD full HD televize a na tu uz neni misto. takze otazka je, jestli pri koupi karty s eyefinity (pravdepodobne R5750) budu moct zapojit normalne do karty 2 monitory DVI->analog (1600*1200@85Hz, 1280*1024@60Hz) a pres HDMI 1 televizi (1920*1080).

    Nebo muzu koupit tohle:
    http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=633

    Ale nemam s tim zkusenosti a cenove to taky neni uplne zadarmo.

    Nejake rady? :-).
    Měl bys být schopen zapojit DVI+DVI+HDMI/DP takže, ano, myslím si že tvá kombinace by měla fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Měl bys být schopen zapojit DVI+DVI+HDMI/DP takže, ano, myslím si že tvá kombinace by měla fungovat.
    Jj, HDMI+DP+DVI funguje, odskouseno, akorat drtiva vetsina aplikaci me chodila pres 3 monitory pouze v okne (Mass Effect bohuzel taky)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    super... display port je mi na nic. Potrebuju 2xDVI do analogu a jednou HDMI, ale to by melo fungovat. Nicmene pokud by mi pak fakt vsechno jelo v okne, tak by to bylo blby... Protoze na hlavnim monitoru (CRT 1600x1200@60) hraju (v okne blby) nebo serfim po netu, na lcd televizi pojede video a to by bylo v okne blby a na malym lcd jede taky video, tam by se mi okno taky nelibilo. Muze to jeste nekdo potvrdit, nez vyhodim pres 3 tacy za grafiku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No ja mel DP v Eizu 2333 16:9 + DVI/HDMI v 16:10 1680x1050 monitorech, puvodne jsem myslel, ze je to tim, ze je kazdej jinej ale MassEffect mi nejel ani na 2 monitorech (2x 1680x1050), NfS sel ok, Batman ne (je psanej na seznamu Eyefinity co jsem nasel na HardOCP http://www.hardocp.com/image.html?im...8xNl9sLmpwZw== ). Prakticky me to pripadalo jako ze Eyefinity = Ultramon (nastaveni vlastniho rozliseni s tim, ze se objevi ve hre). Ja ted marodim takze se k ty masine v dohledny dobe nedostanu

    edit: mrkni na UltraMon, ten by ti podle me urcite pomohl castecne vyresit problem

    edit2: jinak samozrejme Eyefinity trpi tim samym jako multimonitor na ostatnich kartach - spustis si hru na jednom monitoru a ostatni bud zcernaji nebo na ne nelze "sahnout"
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 28-02-2010 v 18:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    aha... sme si nerozumeli. ja to nechci na hrani na 3 monitorech, hraju jenom mechwarriora a total annihilation :-D. Takze hry budu poustet na 1 monitoru. To kdyz na 1 monitoru pustim hru, tak na video na druhym se nedostanu mi nevadi. Mi jde jen o to, aby se mi pak vsechno nepoustelo ve wokne :-).

    Ma jeste nekdo zkusenost s 5m HDMI kabelem?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007O0CX0CZBP2
    Funguje to v pohode nebo to muze delat problemy?

    Uvazuju, ze misto grafiky a tahani kabelu, reseni rozdvojek audia apod. koupim cely maly HTPC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Aha, takze vlastne nejde ani tak o Eyefinity, ale o 3 vystupy na monitory
    V okne jsem to spoustel kvuli tomu, ze se mi to ve fullscreenu proste pustit nechtelo Video slape ikdyz hrajes, ale opet zalezi na hre - nektery "zcernaji" ostatni obrazovky, nektery udelaji "jen" cca 1cm zeleny pruh vlevo...
    Jak rikam - mrkni na UltraMon, navol si hotkeys na "posilani" aktivni aplikace na dalsi monitor a muzes si s tim delat co chces a komfortneji nez v holych Windows (pretahavani maximalizovanych oken, ignorace urcitych monitoru, rotace, centrovani atd.)

    Mass Effect 2 jsem evidentne nerozjel jen ja, mrkni sem http://www.pcgameshardware.com/aid,7...truction/News/ - jsou tam obrazky presne toho co se stavalo me - v okne a ukousnutej obraz.

    Mozna se nekomu bude hodit i tohle http://imk.cx/pc/widescreenfixer/ - ja hry taky moc neresil, primarne bylo pc urceny pro praci s vic monitorama za mensi cenu nez nabizi Matrox...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    super... display port je mi na nic. Potrebuju 2xDVI do analogu a jednou HDMI, ale to by melo fungovat. Nicmene pokud by mi pak fakt vsechno jelo v okne, tak by to bylo blby... Protoze na hlavnim monitoru (CRT 1600x1200@60) hraju (v okne blby) nebo serfim po netu, na lcd televizi pojede video a to by bylo v okne blby a na malym lcd jede taky video, tam by se mi okno taky nelibilo. Muze to jeste nekdo potvrdit, nez vyhodim pres 3 tacy za grafiku?
    ja se obavam, ze kombinace 3 monitoru na ati 5xxx vyzaduje vyuziti DP, protoze z dvi, dvi a hdmi jde pouzit pouze dva zaroven (minimalne tohle plati pro 58xx, coz je v podstate to samy). takze jedine resit redukci DP->hdmi/dvi, jestli teda neco takovyho existuje..

    vic info napr tady:
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/...solutions-5870 (ale opet 5800)
    druhy prispevek odshora (zluty)

    nebo

    http://www.amd.com/us/Documents/ATI_...logy_Brief.pdf na stranach 6 a 7
    Naposledy upraveno uživatelem Gouranga: 01-03-2010 v 17:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    No tak jsem se tim vsim procetl... To reseni od ATi je fakt jak kdyz lojzik na venkove bastli zigulika rychlejma pruhama a uriznutim tlumice...

    Co jsem pochopil, tak display port ma jiny signal nez DVI nebo HDMI. Proc by se ale pak delaly takovyhle redukce?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BM000NJS
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BM000NJT

    Pokud bych to mohl zapojit
    DVI -> VGA (CRT 1600x1200)
    DVI -> VGA (maly LCD 1280x1024)
    DP -> HDMI (LCD televize 1920x1080)
    tak do toho pujdu, otazka je, jestli nekdo tu pasivni redukci z DP na HDMI zkousel i pro rozliseni 1920x1080. Matrox mit nemuzu, rad si neco zahraju... Sice jich mam plnou krabici vcetne PCI x4 karty, ale to je pro me nepouzitelny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tam bude problem spis se soucasnym fungovani DVI+DVI+HDMI (jako na int. gk HDMI+DVI taky nefacha)
    Ja to mel na DVI+HDMI+DP, nenapadlo me zkouset 2xDVI
    Ono taky zalezi, jestli je ta redukce plne zapojena viz. http://notebook.cz/clanky/technologi...ie-displayport
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ale kdyz budu mit zapojeny 2 x DVI tak by to jet melo, ne? Jestli to dobre chapu, tak bude zapojim
    DVI + DVI + DP nebo DVI + HDMI (misto jednoho DVI ktery je s HDMI zrejme sdileny) + DP. Pokud funguje pasivni redukce z DP na HDMI a pobezi na tom full hd telka bez problemu (zvuk prenaset nepotrebuju), tak by to asi stacilo.

    Podle toho co je psany tady by to melo jet...
    http://www.amd.com/us/Documents/ATI_...logy_Brief.pdf
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Update... .
    Nasel jsem tuhle redukci!
    http://www.mironet.cz/lenovo-display...able+dp101310/
    Pokud jde udelat DVI -> VGA, pak by melo jit i DP -> VGA pro jedno LCD... Pak bych mohl v pohode napojit HDMI na telku a pres DVI -> VGA napojit CRT... :-).

    A jeste jsem nasel...
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT0BVUS6 nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT0BVWN7
    Tohle ma asi misto DP VGA vystup... Takze bych to proste zapojil jak potrebuju a hotove, ne?

    Kdyz to bude hlucny, dam na nej http://arcticcooling.com/catalog/pro...ath=2_&mID=256 a basta. Ted jednom doufam, ze tyhle grafiky treba nejsou ochuzeny o eyefinity featuru...
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 21-03-2010 v 07:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Tak jsem nasel odpovedi nakonec sam, ale treba to nekomu pomuze.

    Karty co maji VGA+DVI+HDMI neumi zapojit podle par recenzi i ohlasu na netu 3 monitory, coz je teda megatrapny.

    Karta co ma eyefinity umi posilat jen 2 DVI signaly a jeden display port, ktery je jiny. Pasivni redukce muze v urcitych pripadech fungovat pokud nejsou zapojeny 2 dvi (hdmi) signaly. Redukce na analog obcas nekomu funguje, ale musel s tim hrozne laborovat.

    Talze pokud nekdo chce 3 DVI monitory na eyefinity karte, musi si koupit tohle...
    http://www.myit.cz/Kabely-a-redukce-...I-F-CABLE.html
    aktivni prevodnik DP->DVI s vlastnim cipem. Cena je ovsem dost brutalni a analog z toho neudelate, jen HDMI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Tak ja resurectuju tohle tema... s blizicim se date 11.11.2011 roste potreba nahradit letity, ale jinak vyborne fungujici Radeon 3870 necim lepsi, na cem si ten Skyrim uziju.

    Potreba 3 monitoru trva a koukam po Radeon 6870 FLEX nebo HAWK+aktivni DP => DVI redukce, ktera uz stoji jenom petikilo.
    Potrebuju si byt 100% jisty, ze s tim Flexem to pujde zapojit na tyhle 2 zpusoby:

    analog z DL-DVI - 1600x1200
    digital z SL-DVI - 1280x1024
    HDMI - 1920x1080

    A casem

    DL-DVI 2560x1440
    digital z SL-DVI - 1280x1024
    HDMI - 1920x1080

    Nenasel jsem zadnou poradnou tabulku omezeni pri ruznych kombinacich, ale asi by to jet melo. Ref. chlazeni bude predpokladam hlucne, takze tam pujde accelero, VR1 a 12cm noctua...

    Jeste by se dalo uvazovat na GTX 560 Multiview od Zotacu + accelero, jenze tam dam za chladic o 700 vic, coz sux.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A co takhle koupit obyč 560Ti a zapnout k tomu integrovanou grafiku na desce? Hučet to nebude (integrovaná), ale výkonově to bude spíš zobrazovadlo než grafika. Nevím přesně jak moc dobře funguje boost u ATIn (int.), ale třeba na mé stařičké nF780a to s 9800GX2 fungovalo na jedničku přes jeden jediný výstup na desce (akorát přepínání trvalo vteřinu)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: SAPPHIRE HD 7850 OC eyefinity Displayport
    Od otamko v sekci Grafické karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 23-01-2013, 17:58
  2. Grafická karta pro AMD Eyefinity
    Od ArboriusCZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-09-2011, 05:07
  3. Který wallpaper Eyefinity se Vám líbí nejvíce?
    Od Hana Konečná v sekci 29. Eyefinity
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-11-2010, 09:35