Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Odebrání systémového disku a formát jiného

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    Zdravim, mam doma stary, ale funkcni pocitac s tremi disky, ktery bych rad predal "cisty" dal uz bez jednoho nejstarsiho disku. Potrebuji se ze situace: disk C (20gb - systemovy), disk D (60 gb - pouze data), disk E (300 gb - pouze data) dostat do situace: disk D (60 gb - systemovy), disk E (300 gb - pouze data). S tim, ze v prubehu bych chtel disk D naformatovat.
    Na internetu jsem nasel par navodu, ale vsechny ze situaci, kdy dotycny nevyndaval ten disk kterej je jako systemovej. Pokud teda vlozim CD s xpckama a vypnu pocitac, tak pak muzu ten dvaceti gigovej disk normalne vyndat a zapnout pocitac uz jen s tema dvema? S tim ze pak teda pres bios zformatuju ten sedesati gigovej a hodim windowsy na nej? Nikdy jsem to nedelal i bez vyndavani disku
    Plus taky by me zajimalo, jestli bude potreba hodit tam ovladace. Mam totiz cedecko jen k zakladni desce a nevim, na co vsechno muzou byt jeste potreba, je tam graficka karta, firewire, tv karta, nebo treba i hdd pres pci radic. Jde nejak ty ovladace najit v tom stavajicim stavu a hodit si je na flashku nebo nekam proste?
    Diky moc za jakoukoliv reakci..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Nejjednodussi bude asi 20GB vyndat, potom nastartovat s vlozenym instalacnim CD, v instalatoru 60GB disk naformatovat, jako cil instalace vybrat 60GB a nainstalovat. Potom instalace ovladacu zakl. desky, zkusit jestli neco nevyhleda windows sam a zbytek pomoci EVEREST Home Edition (viz. Slunecnice, Stahuj) identifikovat a doinstalovat...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Stáhni si hiren boot cd, nabotuj z něho a tam najdeš pro partition akce hafo programů. Ideálka paragon partition manager nebo p magic.

    Ovladače k desce a k ostatnímu najdeš na netu a tip zjistíš už přes zmiňovaný everest.
    Staré ovladače nekopíruj, raději vše naistaluj nově. A ideální je začínat od chipsetu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    super..dik moc..jeste teda jestli se mohu zeptat..neslo by nejak laicky rict co znamena cast "a tam najdeš pro partition akce hafo programů. Ideálka paragon partition manager nebo p magic"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    No laicky by to šlo, ale jestli ti to moc neříká, neradil bych ti, se do těchto operací vůbec pouštět.

    Ale v podstatě jde o to, že pokud se ti podaří nabootovat do hirentu v nabídce dej spustit hiren boot Je tam asi 10 menu položek. jako první je disk partition tools.
    Vlez tam a tam už si vyber. Je jich asi 15, ale paragon, partiton magic a acronis jsou asi nejjednodušší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pokud máš 3 fyzické disky (20,60 a 300 - já jsem to tak pochopil) vůbec se do žádných partition programů nepouštěj!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    no budu rad pokud to bude co nejjednodussi a pokud to staci (?) tak jak napsal honzee asi to udelam takhle dik..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    dzandra se asi prekoukl, myslel ze mas jeden fyz. disk rozdeleny na 3 partitions. To by pak stacilo opet v instalatoru windows smazat prvni dve casti, potom vytvorit jednu celou novou a nainstalovat win. Partition managery bych do toho nemotal Ale predpokladam, ze mas 3 fyzicke disky, takze plati muj prvni prispevek
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    jou jou..primo tri fyzicky..do zadnejch partitions jsem se zatim nepoustel staci takhle..no zejtra na to vlitnu a uvidime..dik za pomoc..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Ne překouknul jsem že má jeden na 3, ale 2 hdd na tři. Tím pádem beru vše z5. A to naformátuj při instalaci .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Pokud máš 3 fyzické disky (20,60 a 300 - já jsem to tak pochopil) vůbec se do žádných partition programů nepouštěj!
    A proc ne? Napr. pomoci p magicu muze NAKLONOVAT 20 na 60 (samozrejme po predchozim prehrani dat 60 -> 300) a nemusi nic zdlouhave instalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. AHCI vysunuti (odebrani) internich disku, jak to vypnout?
    Od DrzkaCZ v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-08-2014, 13:27
  2. Rozšíření systémového disku ve Vistách
    Od Klouczech v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-10-2009, 20:36
  3. Diskové oddíly: zrušení systémového disku
    Od ppkk2 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-07-2009, 10:59
  4. Překopírování systémového Disku
    Od tgfh v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 23-08-2007, 22:51
  5. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-05-2007, 17:13