GK - takty na max v idle
Zdravím. Už jsem delší dobu neměl s PC žádný problém a tak si zase někdo umínil, že ho budu mít. Ten problém je následující: Ikdyž je PC v klidném stavu, takty grafické karty nejdou dolů. Stále "topí" 700MHz - jádro, 1150MHz (x4) paměti. V klidném režimu by se ale měli podtaktovat na 157MHz - jádro, 300MHz - paměti. Jsou to už asi tři dny co to pozoruju. Žádnou změnu v ovladačích jsem neprováděl a v žádném případě jsem se nepokoušel taktovat. Také kvůli tomu, že jsem příznivcem "zelených PC" s malou spotřebou (snažím se o nejlepší poměr výkon/spotřeba s ohledem na finance) a když má někdo jako já takový problém, tak to opravdu naštve. Ještě uvedu, že se to týká PC1 viz. popis a této GK: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Za jakékoli rady předem děkuji.
Ale u mě asi ne, protože teplota se pohybuje okolo 50°C a předtím to bylo pod 40°C a pochybuju, že by se během 5 sekund zvýšila teplota o víc jak 10°C.
EDIT: Ještě takto to napíšu, aby to bylo lépe pochopitelné. PC je v klidu, zapnu GPU-z přejdu do záložky sensors a vidím teploty kolem 50°C, ikdyž jsem ho předtím zaplý neměl. (škoda že to nemůžu ověřit v Everestu, nikde mi nechce ukázat teploty GPU)
EDIT: Ještě takto to napíšu, aby to bylo lépe pochopitelné. PC je v klidu, zapnu GPU-z přejdu do záložky sensors a vidím teploty kolem 50°C, ikdyž jsem ho předtím zaplý neměl. (škoda že to nemůžu ověřit v Everestu, nikde mi nechce ukázat teploty GPU)
[quote=Richmond;355448]Pri spusteni GPU-Z se takty zvysuji, viz. obrazek, po vypnuti se takty opet snizi ;)[/quote]Tomu nevěřím.... GPU-Z rozhodně není 3D aplikace, je to diagnostická utilitka, takže bych spíš předpokládal, že bude indikovat aktuální stav ;) Máš tam něco blbě Richmonde.
@Suprak: možná problém v driverech? Máš poslední?
Zkus GPU-Z nechat běžet a pusť si logování, třeba je nějaká souvislost s děním na PC (nějaký spouštění něčeho) a přetaktováním karty :notsure
@Suprak: možná problém v driverech? Máš poslední?
Zkus GPU-Z nechat běžet a pusť si logování, třeba je nějaká souvislost s děním na PC (nějaký spouštění něčeho) a přetaktováním karty :notsure