Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Ako nastavit BIOS Gigabyte GA-790XTA-UD4

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    71

    Mam problem ktory neviem vyriesit.Dnes som kupil tuto dosku:Gigabyte GA-790XTA-UD4 a tento pevny disk:WD Caviar Black 1000GB, SATA III 6G, 64MB cache, 7200ot, PMR, 8.9ms, WD1002FAEX.Problem mam v tom ze napojil som tento disk s podporou SATA III do konektoru maticnej dosky tiez SATA III.Neviem vsak ako mam nastavit parametre v BIOSE aby mi ten disk naslo.Cosi som v nastaveniach biosu nastavil a isiel mi disk ale len ako IDE.Mam aj 2 TB disk WD Green SATA II a ten mi nasiel v pohode.Bol by som rad keby sa tu niekto nasiel kto by mi po lopate vysvetlil ako nastavit v BIOSE aby mi naslo ten disk ako SATA II a nie ako ATA.Dakujem za kazdu radu.Je to surne pls
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    V biosu - Integrated Peripherals položka
    onChip SATA type na AHCI
    Onboard SATA3 controller na enable
    Onboard SATA3 Mode na AHCI

    Předpoklad je, že disk máš v SATA3 konektoru.

    Mimochodem vše máš popsáno v manuálu který jsi dostal k desce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od Kozouš Zobrazit příspěvek
    V biosu - Integrated Peripherals položka
    onChip SATA type na AHCI
    Onboard SATA3 controller na enable
    Onboard SATA3 Mode na AHCI

    Předpoklad je, že disk máš v SATA3 konektoru.

    Mimochodem vše máš popsáno v manuálu který jsi dostal k desce.


    ja tomu moc nerozumiem.....ostatne nastavenia ako napriklad IDE controler a podobne....vies poprepinal som nastavenia a uz neviem ako maju byt ci enabled ci dis.....potrebujem cely bios nastavit....pomozes mi?....dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Není nic jednoduššího než "Load Optimized Defaults".
    Pak si nastav položky viz výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od Kozouš Zobrazit příspěvek
    Není nic jednoduššího než "Load Optimized Defaults".
    Pak si nastav položky viz výše.
    skusim napisem.....zatial som nastavil tak ako si napisal a nic...ostatne polozky maju byt ako nastavene je ich tam viacej...pls som zufaly
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    71

    takze som vyskusal tvoje rady a nic.....opat mi ho naslo ako ATA ....co mam robit?mam tento disk WD1002FAEX
    Naposledy upraveno uživatelem Vlasto15: 05-03-2010 v 08:05 Důvod: DOPLNENIE TEXTU
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Na HDD WD1002FAEX se snažíš nainstalovat systém nebo jej pouze zapojuješ jako další disk ? Jaký OS používáš ? AHCI drivery máš nainstalované ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Na HDD WD1002FAEX se snažíš nainstalovat systém nebo jej pouze zapojuješ jako další disk ? Jaký OS používáš ? AHCI drivery máš nainstalované ?
    na HDD sa snazim nainstalovat WINDOWS Vista 32 bit.Chcem ho pouzivat ako systemovy disk.Ostatne disky mam napojene v SATAII len na zalohu.AHCI drivery mam nainstalovane
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Instaluješ AHCI drivery pro SATA III rozhraní ? Nainstalují se korektně ? Předpokládám, že v BIOsu máš radič SATA III zapnut a nastaven do AHCI modu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Instaluješ AHCI drivery pro SATA III rozhraní ? Nainstalují se korektně ? Předpokládám, že v BIOsu máš radič SATA III zapnut a nastaven do AHCI modu.
    nainstaloval som AHCI z disku k maticnej dosky......vypisuje mi ze mam nainstalovane.SATA III mam zapnute v biose aj AHCI mod.....ostatne nastavenia mam v BIOSE defaulne nastavene od vyroby.Mam prepnut v biose na raid?Som zufaly:-(
    Naposledy upraveno uživatelem Vlasto15: 05-03-2010 v 14:30 Důvod: oprava
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    71

    to vazne sa nenajde nikto kto tomu rozumie?Prosim poradte mi
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Jakým způsobem AHCI driver instaluješ ? Postupuješ podle manuálu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jakým způsobem AHCI driver instaluješ ? Postupuješ podle manuálu ?
    myslim ze ano...je nejaky iny sposob instalacie?V biose mam nastavene AHCI.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    71

    cosi sa tam pise o raid o a raid 1.....tomu vobec nerozumiem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    raid te nemusi vubec zajimat, stejne je na amd chipsetech spis za trest...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: Gigabyte GTX460OC BIOS
    Od Recon442 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 06:43
  2. Bios nejde nastavit BOOT
    Od koren3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-03-2010, 11:53
  3. BIOSy: BIOS pro Gigabyte 9600GT
    Od mic123 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 15:17
  4. GeForce: Gigabyte Bios
    Od Speda v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-09-2008, 18:34
  5. Gigabyte GA-P35-DS4 a BIOS F9
    Od Withman v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 07:30