Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: HTPC do 12k

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    32

    Zdravim,
    mám doma dvě sestavy (viz. podpis), jedna je určená jako HTPC, ale jako HTPC se zatím nepoužívá. Stala se z ní jen kancelářská sestava v HTPC skříni. Teď konečně došlo na to, že se začne využívat jako HTPC. Doma jsme si ale už na dva stroje zvykli a tak budu do domácnost pořizovat třetí stroji. OS do ceny počítat nebudu.

    Mám cca 12 tisíc a dva v podpisu uvedené stroje. Původně jsem přemýšlel, jak nakombinovat stávající komponenty s novými, ale došel jsem k závěru, že postavím novou sestavu a tu namontuju do HTPC skříně.
    Vytipoval jsem si sestavu, která je vcelku výkonná, možná na HTPC až moc. Radši budu mít výkonu nadbytek, než aby se mi někdy během filmu stalo, že nějaká součást nestíhá. Nechci být omezen nedostatečně výkonným železem.

    Gigabyte GA-785GMT-USB3 (rev. 1.0) - 2000,-
    AMD Athlon II X4 630 - 2300,-
    Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz - 2650,-
    Samsung SpinPoint F1 3.5" 320GB HD322HJ - 1000,-
    Fortron FSP350-60GHN 350W Bronze - 900,-
    Scythe Mini Ninja rev.B - 800,-
    Cooler Master Elite 330K černá - 850,-
    DVD mechanika - 550,-

    Celkem tedy 11050,-

    Elite se použije pro kancelářský počítač a ostatní hardware do něj přijde ze stávajícího HTPC. Chtěl bych, aby jste mi vybranou sestavu zhodnotili a navrhli případné změny. Od HTPC nechci nic jiného než přehrávání multimedií z disku (ze sítě) a obsluhování satelitního HD tuneru.

    Jěště zmíňka ke chladiču cpu, nyní mám v HTPC chladič blue orb mini s výškou 68mm a do stropu HTPC skříně zbývá 47-48mm, z toho plyne maximální výška chladiče 115-116mm. Ninja mini má právě 115, takže je to akorát. Chladič chci radší výkonější, ať se může flákat, ale hlavně ať je ticho. (hhd jsem vybral dle ohlasů taky jeden z nejtišších)
    Základní deska musí být mATX (kvůli skříni) a mít dva PCI sloty (dekodér + vlastní tuner).

    Díky všem za připomínky, rady a návrhy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Maxtor
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    322

    Board jednoznacne doporucim.. Gigabyte tyhle hracky v poslednich letech dela na hodne slusny urovni.. k pametem neni prakticky co rict, jedine, co doporucim je vymenit zdroj (moje rada vzhledem k nakladum - OCZ dela ted slusny levny zdroje) a k disku, ktery bych vymenil za F2, ktery je neslysitelny..
    Mozna by stalo zauvazovat i nad vymenou procesoru za Phenom X3, ktery se prodava v "e"ckove verzi na mene mikronech.. nebudes to muset pak skoro vubec chladit..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    32

    O nějakym úspornějšim procesoru jsem přemýšlel, ale upřednostnil jsem výkon, před provozníma vlastnostma. Vysoká zátěž by neměla být často, protože bych rád rozjel akceleraci videa přes grafiku, ale jsou videa (L5.1), u kterejch to na ATI možný dost dobře není.. proto jsem právě vzal silnější cpu.
    Nevíš, jakej by byl rozdíl ve spotřebě v klidu mezi x3e a x4?

    S diskem si nechám poradit a po zdroji se také podívám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Maxtor Zobrazit příspěvek
    co doporucim je vymenit zdroj (moje rada vzhledem k nakladum - OCZ dela ted slusny levny zdroje) a k disku, ktery bych vymenil za F2, ktery je neslysitelny..
    nevím jak letos ale ocz ještě loni ocz prodávalo rebrandovaný fortrony
    a to poslední dobou fakt dobrý zdroje nejsou
    já bych bral
    SEASONIC SS-350ET-F3 350W Power Supply OEM Bronze
    kterej je dokonce levnější
    disk bych vzal WD5000aaks nebo jakokoliv jinou jednoplotnu(a vibrujícímu samsungu bych se vyhnul)
    Citace Původně odesláno od Maxtor Zobrazit příspěvek
    Mozna by stalo zauvazovat i nad vymenou procesoru za Phenom X3, ktery se prodava v "e"ckove verzi na mene mikronech.. nebudes to muset pak skoro vubec chladit..
    cože to?

    to darkmagic
    cm elite není žádný zázrak jestli přežiješ 400 na víc vem cm centurion(je ze silnějšího plechu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Maxtor
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    322

    Hmm.. resit chlazeni CPU a skrin.. nevim nevim.. "e"ckovy X4 bezne chladivam ve skrinich pasivne.. jen prutokem vzduchu.. pres 55 to neleze.. takze jakepak copak..
    Vibrujici samsung.. no.. budiz.. je fakt, ze si nektery lidi stezujou a WD dneska taky neni spatnej..

    Jinak k mikronum.. samozrejme nesmysl.. meni se tam cache pokud se nepletu ne..
    Naposledy upraveno uživatelem Maxtor: 05-03-2010 v 02:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    32

    Na alfacompu jsem žádnej OCZ zdroj vyhovujícího výkonu nenašel, takže OCZ asi ne.

    matyyy: Ten zdroj co jsi psal asi není tenhle, že? Chtěl bych něco, abych to mohl objednat z jednoho obchodu.
    Jako pevný disk se mi vcelku líbil i ten Samsung F2, kterej zminil maxtor. Ale těžko říct, jestli chytnu vibrující kus, nebo ne.
    CM Elite sice není žádný zárak, ale už jsem do něho něco stavěl a dostalo se mi toho, co jsem od takové skříně očekával, takže spokojenost. Čtyři stovky by mě nezabili, ale ani se mi centurion moc nelíbí vzhledově.

    U cpu zůstanu asi u výše zmíněného Athlonu X4.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Maxtor
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    322

    S tim zdrojem OCZ, to byl samozrejme jen jeden z tipu.. je fakt, ze Seasonic dneska sype produkci uz od tech nejlevnejsich kusu..
    Vzhledem k tomu, ze se toho moc menit nebude a cenove rozsahy tak zustavaji prakticky stejne vem spise tenhle..
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...43000000000TM0

    Zdibec silnejsi, vyssi ucinnost + 8-pin EATX konektor, ktery ta GB deska ma..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    32

    S PSU kalkulačkou mi vyšla hodnota 190w, takže mi 400W zdroj přijde skoro zbytečný. Docela by mi stačilo něco z 3xx zdrojů, ale na alfě není moc výběr. Když tak tam tu 400 dám..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od darkmagic Zobrazit příspěvek
    S PSU kalkulačkou mi vyšla hodnota 190w, takže mi 400W zdroj přijde skoro zbytečný. Docela by mi stačilo něco z 3xx zdrojů, ale na alfě není moc výběr. Když tak tam tu 400 dám..
    hele jestli myslíš tuhle kalkulačku tak připočítej bulharskou konstantu (pro neznalé bulharská konstanta je prvkem množiny reálných čísel)
    190W je totální blbost
    pc s e2180 nvidia chipsetem 2ma ramka 1 hdd 1 dvd má spotřebu ze zásuvky 75W (v klidu 45W) zdroj seasonic ss-350W-t3 oem (ten ne bronze) a údaj na zdroji i z tý kalkulačky je výkon zdroje čili se tohle číslo ještě musí pronásobit účinností zdroje

    ad SEASONIC SS-350ET-F3 350W Power Supply OEM Bronze
    ten fakt alfa zatím nemá, tntrade ho má jako novinku takže časem určitě bude i v alfě (buď změň obchod nebo zkus napsat), případně se na to vykašlat jediný rozdíl mezi těma zdroji je v tom že bronze má o cca 3% vyšší účinnost
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    32

    jj myslel jsem tamtu kalkulačku Jen jsem tím tak poukázal na to, že 400w se mi zdá moc, ale nechtěl jsem mluvit uplně bez podkladu.

    Tak se zdrojem uvidím, napsal jsem jim a kdyžtak vemu tu ne bronz verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    32

    Jako zdroj si vemu tu ne-bronz verzi toho seasonica, rozšiřovat sortiment nyný v alfě nehodlají. Zbytek už mám rozhodnutý.

    Všem vám tedy děkuji za rady a pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTPC do 5.000,-
    Od goliash v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-01-2012, 16:14
  2. HTPC
    Od pancoo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 17-01-2009, 12:36
  3. Radeony: ATI do HTPC
    Od Yco v sekci Grafické karty
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 13-01-2009, 10:40
  4. Sestavy, notebooky a PDA: AMD HTPC alebo Intel HTPC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-12-2007, 10:42
  5. Htpc
    Od PersonalComputer v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-09-2007, 00:24