Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 51

Téma: Netusim kde je onen Pes zakopan

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    29

    Zdravim vsechny odborniky i laiky pres SW/HW. Nedavno se mi objevil takovy zapeklity problem, zacalo mi stagnovat pc. Drive vse slapalo jako na dratkach ale ted kdy jsem chtel spustit nejaky program, oblibenou hru nebo dokonce film tak se mi pc zacalo strasnym zpusobem zasekavat v intervalech od 2-5s asi mi date za pravdu ze koukat se v tomhle na film nebo snad hrat nejakou hru je nemozne. Ale bohuzel to nezustalo jen u sekani pc problemy pribivali. Zacal blbnout i zvuk a to zpusobem jako kdyz nekdo posloucha muziku na starem gramofonu a prstem pritom brzdi desku. Na to navazal dalsi problem s mysi. Ta se zacala pohybovat strasne pomalu jakoby plavala v nejake tekutine. A nejhorsi na tom bylo kdyz se vsechny tyhle problemy spojily dohromady to uz jsem nevydrzel a rekl si ze sahnu po razantnim reseni. Prvni co me napadlo bylo projet pc nejakym antivirem ale bohuzel bez vysledku, podle antiviru jsem cisty. A tak jsem si stahl online scaner ktery byl paradne ohodnocen a bylo tvrzeno ze nejde jakehokoli skudce v pc. Ale ani ten nic nenasel a tak jsem hledal na netu a nasel stranku kde jeden chlapik psal o podobnem problemu a ze mu take antivir nic nenasel. Pry mu pomohl format disku a cista instalace woken. Tak jsem si rekl proc ne pokud to pomuze. Provedl jsem format a po nainstalovani XPcek, vsech potrebnych ovladacu, aktualizaci systemu a nainstalovani antiviru se vse zdalo byt v poradku. Ale zdani klamalo, po cca 8 hodinach se problem objevil znovu a tak uz vazne pochybuji ze by byl problem v SW. V HW se vubec nevyznam a tak vam sem hodim alespon pribliznou konfiguraci meho PC.
    CPU- AMD Sempron(tm) Processor 3000+
    MB- ASUS M2A74-AM SE (3 mesice stara-predesla mi blbnula)
    integrovana grafika ATI Radeon 2100
    integrovana zvukovka Realtek HD
    Vic zesebe uz opravdu nevymacknu, ale presto doufam ze mi nejaky expert mezi vamy poradi. Predem dekuji za nejakou odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Jake je vytizeni procesoru kdyz nic nedelas a ses jen ve Windows?
    Jake mas teploty komponent, hlavne procesoru?
    Priloz vypis SMART pro systemovy disk treba z programu HDTune (zalozka Health).
    Podivej se na rezim radice disku pro primarni kanal, jestli se nahodou neshodil do PIO modu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    29

    Takze vytizeni bylo ruzne pozoroval jsem to cca 3 minuty a pritom byl comp v klidu a nameril jsem 5 hodnot ktere se stale menily v ruznem poradi :3% 19% 22% 38% 44%.
    Potom jsem testoval teplotu jadra procesoru to me trochu polekalo, sice nevim kolik je optimalni teplota ale kdyz jsem mel 45C a pak to stouplo na 50C tak ta hodnota zezloutla a to asi neni dobre ze?
    Jinak v tom programu HD Tune jsem to take projel a teplota se drzela na 40-41C a v te slozce Health vsechny udaje co tam byly tak status byl OK.
    "Podivej se na rezim radice disku pro primarni kanal, jestli se nahodou neshodil do PIO modu"= toto vazne nevim jak provest kdyztak porad.
    Kdybych si mel typnout neco z toho co asi bude spatne tak se mi nezamlouva to ze pc je celkem zaneprazdneno i kdyz ja osobne nic nedelam a ta teplota prociku se mi taky nelibi ale nevim necham si poradit.
    Naposledy upraveno uživatelem Kabel: 06-03-2010 v 15:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Takze k procesoru: Dlouhodoba teplota by nemela prekrocit 72. Tvych 50 je naprosto v norme.
    Jak Ti bylo receno, hod sem vypis SMART. Vime ze to pisee OK, ale nekdy to OK neni. Nas zajimaji ty cisla.
    Na radic disku se podivas nasledovne- Ovladaci panely\system\hardware\spravce zarizeni\(rozklikni) radice IDE\a podivej se jak to vypada s Primarnim radicem IDE a sekundarnim, tj pravy knoflik, Vlastnosti, zalozka upresnit nastaveni........
    Aktualni rezim prenosu by mel by ULTRA DMA......... Pokud tam bude PIO, dej vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    696

    Citace Původně odesláno od Kabel Zobrazit příspěvek
    "Podivej se na rezim radice disku pro primarni kanal, jestli se nahodou neshodil do PIO modu"= toto vazne nevim jak provest kdyztak porad.
    Kdybych si mel typnout neco z toho co asi bude spatne tak se mi nezamlouva to ze pc je celkem zaneprazdneno i kdyz ja osobne nic nedelam a ta teplota prociku se mi taky nelibi ale nevim necham si poradit.
    tady je ponekud starsi navod na odnastaveni PIO modu, jde o mechaniku ale prakticky je to to samy..
    Citace Původně odesláno od Gouranga Zobrazit příspěvek
    start - control panel - system - hardware - device manager - pak naky IDE/ATAPI - properties - a tam na druhy zalozce nastavit "DMA (if available)" - a asi nejlepe takhle projet vsechny ty IDE veci, dokud nenarazis na nakej, kterej tam ma to PIO

    anglicky windows nemam, takze jestli ceskej preklad neni moc presnej, popis nemusi vyst k cili..

    Tady pridavam obrazek, kterej je sice cesky, ale snad ti to aspon naznaci, co kde hledat...

    a kdyby ten obrazek nefungoval, tady je primo odkaz na nej..
    http://img383.imageshack.us/img383/7592/15778229xi7.jpg
    EDIT: ou, koukam, ze jsem mel stranku pred pridavanim aktualizovat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    29

    Tak tady je ten muj vypis (jen tak mimochodem, cele jsem to musel opsat rucne jelikoz mi pc odmital udelat screen a dokonce i zkopirovat text)

    HD Tune: WDC WD1600JS-22NCB1 Health
    ID-------------------------------Current---Worst---Threshold---Data---Status
    (01) Raw Read Error Rate-----------200------200-------51-------310-----Ok
    (03) Spin Up Time------------------201------183-------21------2950-----Ok
    (04) Start/Stop Count --------------98--------98-------0-------2986-----Ok
    (05) Reallocated Sector Count------200-------200------140-------0------Ok
    (07) Seek Error Rate----------------200------200-------51--------0------Ok
    (09) Power On Hours Count----------85-------85--------0-------11118---Ok
    (0A) Spin Retry Count--------------100------100-------51--------0------ Ok
    (0B) Calibration Retry Count---------100------100------51--------0-------Ok
    (0C) Power Cycle Count-------------98--------98-------0-------2968-----Ok
    (BE) Airflow Temperature------------64-------43-------45--------36------Ok
    (C2) Temperature------------------111-------90--------0--------36------Ok
    (C4) Reallocated Event Count-------200------200-------0---------0-------Ok
    (C5) Current Pending Sector--------200------200-------0---------4-------Ok
    (C6) Offline Uncorrectable----------200------200-------0---------1-------Ok
    (C7) Ultra DMA CRC Error Count-----200------200-------0-------139------Ok
    (C8) Write Error Rate---------------200------200------51--------0-------Ok
    Power On Time : 11118
    Health Status : Ok

    a tady je to druhe
    Primarni kanal IDE - rezim prenosu byl nastaven na DMA (je-li k dispozici) ale podtim bylo psano Aktualni rezim prenosu- Rezim PIO.
    Primarni Kanal IDE - rezim prenosu byl nastaven na DMA (je-li k dispozici) a pod tim bylo psano Aktualni rezim prenosu- Ultra DMA 2
    Sekundarni kanal IDE - rezim prenosu byl nastaven na DMA (je-li k dispozici) ale podtim bylo psano Aktualni rezim prenosu- Nelze pouzit
    Sekundarni kanal IDE - rezim prenosu byl nastaven na DMA (je-li k dispozici) ale podtim bylo psano Aktualni rezim prenosu- Nelze pouzit

    Tak nejak nevim jsem z tech vsech cisel a slov nejak zmateny ale doufam ze uz se snad blizime k zaveru... nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    V tom Spravci zarizeni klikni na primarni radic levym a dej odinstalovat/odebrat. Vsechny dotazy potvrd ze souhlasis, potom restartuj PC.

    Pak tam kde bylo uvedeno PIO bude po restartu Ultra DMA a nejake cislo.
    Alespon cast tveho problemu to vyresi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    29

    Takze vec se ma nasledovne. Udelal jsem co jsi rekl a po restartu uz tam opravdu je psane Ultra DMA 6. Zda se mi ze problem s plovouci mysi a sekanim zvuku je pryc zkusil jsem na netu prehrat par videi na youtube a v poradku takze dekuji ale stale pretrvava ten problem se sekanim celeho pc po par vterinach a strasne pomaleho nacitani cehokoliv co drive zvladal s mrknutim oka.

    EDIT: Tak se omlouvam za podani klamnych iformaci, ted se mi dostahovaly jeste nejake zbyle aktualizace systemu a vyzadal si restart a po nem naslledovalo to same co prve takze opet mys plave v nejake tekutine a zvuk o5 priserne zpomaleny :-(
    Naposledy upraveno uživatelem Kabel: 06-03-2010 v 20:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od Kabel Zobrazit příspěvek
    EDIT: Tak se omlouvam za podani klamnych iformaci, ted se mi dostahovaly jeste nejake zbyle aktualizace systemu a vyzadal si restart a po nem naslledovalo to same co prve takze opet mys plave v nejake tekutine a zvuk o5 priserne zpomaleny :-(
    Jake aktualizace? Zmenilo se to zase na PIO, nebo to zustalo, jak jsi nastavil? Jestli za to nahodou nemuze nejaka MS "zaplata"
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    29

    Ne vse zustalo tak jak jsem nastavil. Jinak ja ty aktualizace moc nesleduju, jak jsem psal v prvnim prispevku tak jsem delal format disku takze je jich strasne moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jen pro kontrolu, po formatu disku jsi nainstaloval uplne cisty system a stahnul a nainstaloval nejnovejsi ovladace desky a hraficke karty je to tak ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    29

    Nejnovejsi urcite ne. Jelikoz mam integrovanou grafiku i zvukovku tak mi na vse staci to cd co bylo k zakl. desce, na nem jsou vsechny ovladace co potrebuji (samozrejmne ne ty nejnovesi)
    Ja se v tom vsem moc nevyznam a tak nerad stahuji neco o cem si nejsem 100% jisty ze mi to bude fungovat a nebude delat nejake potize jelikoz bych pak neumel ty ovladace odstranit a vratit do puvodniho stavu. Ale ja si myslim ze tyto ovladace by meli postacit nebo se pletu?
    Je snad muj problem v tomhle? Ja nej ze jeste pred tim nez se mi to zacalo dit tak jsem jel na tech stejnych ovladacich co ted a vse bylo ok
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Zkus ze stranek vyrobce nejnovejsi, to CD muze mit rok i vice stare verze a s novejsim windows (rozumej zazaplatovanym, pripadne SP) to muze delat cokoliv.

    Ale strilim od boku, muze to byt kravina, antivir, spadlej BIOS(default nastaveni) nebo problem s hardware.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    29

    Takze navrhujes stahnout nej. patche primo od vyrobce? S temy by zadny problem byt nemel ze? A kdyz ani toto nepomuze tak co dal? Dat pc do servisu je asi nejjednodusi zpusob a na 100% funkcni ale muze to byt jak ty rikas kravina a akorat bych zbytecne platil za neco co se dalo v pohode vyresit doma. Takze jsem na vazkach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    29

    Ted prave brouzdam strankami ASUSu uz jsem dokonce nasel i svou MB ale nevim co presne do ni stahnout. Psali jste neco o ovladacich GK a samotne MB podle me by ty ovladace pro GK mely take byt na techto strankach kdyz je GK integrovana ne? Ale vazne se tam nevyznam hodim sem link a doufam ze mi nekdo z vas poradi co z toho vseho ztahnout.
    http://support.asus.com/download/dow...Language=cs-cz
    v prvnim radku zadejte Zakl. desky, ve druhem SocketAM2/AM2+/AM3 a ve tretim M2A74-AM SE
    Zkuste se mi tam podivat co by me mohlo pomoci jelikoz jak sem rikal tak se vtom vazne nevyznam a nerad bych stahoval nejake bejkarny predem dekuji
    Naposledy upraveno uživatelem Kabel: 06-03-2010 v 23:48
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední