problém s funkčností grafické karty (ovladače)
Dobrý den, chtel bych vás poprosit o radu...
Vlastním notebook Asus model M51T . Po přechodu z win Vista na win7 64bit se vyskytl problém s ovladačem grafické karty ( Ati mobility Radeon HD 3650 ) . Win update mi stáhlo ovladač pro jinou ... a to :Ati radeon HD 3200 graphics . Grafická karta laguje a nemá zedaleka takovou výkonnost. zkoušel sem x přeinstlací ovladaču,aktualizaci biosu, hotfixy , všechno možné co sem na supportu výrobce našel... bez výsledku. pokaždé když nainstaluju správný ovladač a restartuji počítač, tak se mi automaticky nainstaluje jiný pro radeon HD 3200 (který v popisu HW funguje správně ) . No a u HD 3650 to ve stavu HW zařízení píše : Toto zařízení nelze spustit. (Kód 10) opravdu si už nevím rady... předem děkuji za odpověd,kde je zakopaný pes :)
Vlastním notebook Asus model M51T . Po přechodu z win Vista na win7 64bit se vyskytl problém s ovladačem grafické karty ( Ati mobility Radeon HD 3650 ) . Win update mi stáhlo ovladač pro jinou ... a to :Ati radeon HD 3200 graphics . Grafická karta laguje a nemá zedaleka takovou výkonnost. zkoušel sem x přeinstlací ovladaču,aktualizaci biosu, hotfixy , všechno možné co sem na supportu výrobce našel... bez výsledku. pokaždé když nainstaluju správný ovladač a restartuji počítač, tak se mi automaticky nainstaluje jiný pro radeon HD 3200 (který v popisu HW funguje správně ) . No a u HD 3650 to ve stavu HW zařízení píše : Toto zařízení nelze spustit. (Kód 10) opravdu si už nevím rady... předem děkuji za odpověd,kde je zakopaný pes :)
Odinstaluj drivery grafické karty, v nouzovém režimu odstraň zbytky ovladačů pomocí Driver Sweeperu a nainstaluj ATI Catalyst Mobility 9.9. Pokud by ani tyto drivery nefungovali korektně, koukni na ATI Mobility Modder ;)
Udelej to co rekl kevin, ale jeste pred tim vypni automatickou aktualizaci. Nastav si tam treba jen "Vyhledavat aktualizace, ale dotazat se, zda maji byt stazeny a nainstalovany" a kazdou aktualizaci potvrzuj - pak jen pri vyberu aktualizaci vyskrtni aktualizaci ovladacu GK.
Automatickou aktualizaci rušit nemusí (a ani ať neruší) ... po dobu než nainstaluje ovladače nové nemusí aktualizaci instalovat a ona "zůstane" viset v nabídce aktualizací Windows Update ;)
Podle popisu jsem pochopil, ze Win update mu stavajici ovladace preinstalovavaji "aktualnejsima" samy od sebe. Ted kdyz sem si to precet, tak vidim, ze neni nikde napsano, ze byly orig. ovladace nainstalovany, coz jsem puvodne predpokladal. Moje chyba - nemam psat takhle po ranu :)
Aktualizace samozrejme nedoporucuji vypnout, pouze prepnout do rezimu kdy je vyzadovano jejich potvrzeni, aby si win update neinstaloval co se mu zlibi (napr. ty spatne ovladace GK).
Aktualizace samozrejme nedoporucuji vypnout, pouze prepnout do rezimu kdy je vyzadovano jejich potvrzeni, aby si win update neinstaloval co se mu zlibi (napr. ty spatne ovladace GK).