Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: UPC internet na dva PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    30

    Dobry den mam UPC internet pres jejich router pripojeny ke svemu pc lan kabelem. Potreboval bych poradit jak pripojim jeste notebook pres wifi. V mem pocitaci wifi nemam jen lan v notebooku wifi je...mam i wifi router..prosim o radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Kupte si WiFi AP nebo switch s wifi AP
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    Kolesa:On si ho kupovat nemusí,pokud se podívá na stránky UPC tak tam třeba najde že se dá tento router s Wi-Fi od UPC zapůjčit: http://www.upc.cz/internet/wifi-modem.
    Pronájem je za 61Kč měsíčně(výhoda neomezená záruka).A když si zákazník koupí vlastní modem s Wi-Fi tak má za cenu od cca 500kč sice vlastní ale jen s 2 letou zárukou.
    Například tohle: http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=26
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od alliens_labs Zobrazit příspěvek
    router s Wi-Fi od UPC zapůjčit: http://www.upc.cz/internet/wifi-modem.
    Pronájem je za 61Kč měsíčně(výhoda neomezená záruka).
    Trochu nevyhodne. Za prve je napsane: * Stávající klienti služby UPC Fiber Power Internet zaplatí jednorázový poplatek 655Kč za výměnu modemu a poté platí stejnou cenu 61 Kč měsíčně jako noví klienti.
    Za druhe 61*24 (mesicu)= 1464 CZK a kdyz si koupis vlastni, mas za stejnou cenu lepsi kousek. Pujcovat si router od UPC se vubec nevyplati.

    Pokud jde o router, ja bych zkusil tento: http://www.svethardware.cz/recenze-t...r-stovek/28225
    Standart N se pomalu dostava na svetlo a byla by skoda jej jiz do budoucna nemit. Zaroven cena je opravdu lidova.
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 06-03-2010 v 16:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Neuniklo vám náhodou toto?
    notebooku wifi je...mam i wifi router..prosim o radu
    1. Napis jaky wifi router mas
    2. Principielne to bude zapojene takto UPC router->wifi router->lan do pc+wifi do ntb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    Neaktuální,již vysvětleno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Neuniklo vám náhodou toto?


    1. Napis jaky wifi router mas
    2. Principielne to bude zapojene takto UPC router->wifi router->lan do pc+wifi do ntb.
    Aha, nevsiml jsem si. Ma tedy UPC nejaky limit, kde nejde zapojit jen vlastni router? Kabel- vlastni wifi router- PC a NB
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    UPC limit nemá,jen musíš mít jejich modem,který je pro 1PC,pak třeba svůj router kerý ti rozděluje signál mezi další počítače a nebo jak jsem psal výše tak si pořídit jejich modem s Wifi routerem,kde máš možnost zapojit více počítačů a to i přes WIFI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    30

    no me de o to ze mam zapojen UPC router->wifi router->lan do pc to funguje na 100%

    ale wifi do ntb jde jen na pul pripojim se ale nejde net.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak to mas jen blbe nastavene (buď v notebooku nebo spíš ve Wifi Routeru). Bohužel si opět nenapsal jaký wifi router máš, ani jak v něm máš tu wifi síť nastavenou. Bez toho ti těžko někdo poradí..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    30

    Huawei EchoLife HG520i
    no newim co presne myslys jak ji mam nastavenou nic jsem nenastavoval protoze newim co jediny co jsem udelal ze jsem zapnul wifi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    217

    Ahoj,ale Huawei HG 520i je ADSL modem +router,na UPC síť Ti to s nějvětší pravděpodobností fungovat nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od alliens_labs Zobrazit příspěvek
    Ahoj,ale Huawei HG 520i je ADSL modem +router,na UPC síť Ti to s nějvětší pravděpodobností fungovat nebude.
    Jako router funguje ten od UPC, Huawei HG 520i funguje jako pouhy switch. Pokud internet v PC jede a pres wifi ne, je to nekde spatne nastaveno.
    Je to tak, ze z UPC vede 1 UTP kabel do LAN konektoru Huawei a z LAN konektoru Huawei vede 1 UTP do PC?
    Podivej se, jestli je v Huawei zakazano DHCP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Od UPC dodavame standardne jen MODEM, nikoliv router.

    Modem ma 1 vystup a prideluje 1 IP adresu. Vice IP adres je u vyssich tarifu, u tech lze pouzit neroutujici zarizeni jako switch, AP apod.

    Rozumne zapojeni je UPC modem----> WAN port Routeru (ADSL NELZE POUZIT) s Wi-Fi nebo bez se zapnutym NATovanim------- dratove/bezdratove --------> PC/Notebook

    U rychlosti 30/50/100 Mbit se doporucuje 802.11n zarizeni, 802.11g ma realnou propustnost okolo 20mbit(lepsi az 27) takze nedosahuje rychlosti pripojeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Jako router funguje ten od UPC, Huawei HG 520i funguje jako pouhy switch. Pokud internet v PC jede a pres wifi ne, je to nekde spatne nastaveno.
    Je to tak, ze z UPC vede 1 UTP kabel do LAN konektoru Huawei a z LAN konektoru Huawei vede 1 UTP do PC?
    Podivej se, jestli je v Huawei zakazano DHCP.
    jj z upc do huawei a z nej do pc
    DHCP jsem zakazal a uz mam jen omezene pripojeni
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. UPC internet
    Od souteh v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 11-07-2011, 23:03
  2. Internet
    Od ronalik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 10-06-2011, 21:27
  3. Internet od O2
    Od Darkhunter v sekci Internet
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-10-2009, 23:58
  4. UPC internet
    Od Honza.4.ever v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 14:24