Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Deskbook ASUS D1500

pepepepe (1)|3.3.2007 12:20
Chtěl jsem rozšířit paměť na 1GB, ale na MB je pouze jeden slot obsazený 512 MB. V popisu k MB se píše, že RAM může být max. uvedených 512 MB. Opravdu nemohu provést záměnu?
Totéž je s HD, mám 40 GB a neměl bych, podle popisu, jít výš. V čem je problém?

Díky za rady.
tequilla (1015)|6.3.2007 15:21
Problem bude jednoduse v tom, ze ta zakladni deska uvnitr nezvladne lepsi pameti ani vetsi disk.
Navic je celkem potiz se nekde na netu dozvedet vic, zadnej support jsem nenasel, akorat jeden pouzitelnej clanek http://notebooky.idnes.cz/vyrobci.asp?r=vyrobci&c=A031104_5236478_vyrobci, ve kterym se zminuji i o 60GB discich v clanku a v popisu je "up to 40+GB Fixed type, easy for BTO", ale kdovi co to znamena. Takze zaver by byl asi takovej, ze vic jako 512MB tam nenarves urcite (pokud nekde nenajdes novejsi BIOS) a vetsi disk by chtelo odzkouset (pravdepodobnost funkcnosti je ale dost nizka).
Imre (1)|21.9.2007 15:34
co se tyka HDD, mam 120GB a jede bez problemu. Original 40GB se porouchal.
Pamet mam 512MB, vice jsem nezkousel.
VyKuk007 (1)|20.11.2007 11:59
Proím pana IMRE o sdělení, jaký HDD použil do D1500 /výrobce, typ/. Moc by mi to pomohlo.
Protože jde o DeskBook, nemusím řešit problémy s výdrží baterie a proto uvažuji o disku
Seagate Momentus 7200.1 Ultra ATA/100, 80 GB (tedy s 7200 ot/min).

Taky prosím o radu, jak potom rozchodit systém:
====================================
Mám v D1500 novou mechaniku DVD (LG) a po vložení média s WinXP a po restartu D1500 nenatáhla systém ani z interní mechaniky, ani z externí, zapojené přes USB.
Instalaci jsem musel spustit po nabootování z HDD a spuštění souboru SETUP.EXE z průzkumníka.

Jedinou cestu, kterou vidím, je zapojení nového HDD 2,5" přes redukci do klasického PC jako "primary master", nainstalování syrových W_XP, následovné odpojení od stolního PC a zapojení do D1500 a nabootování dohrání ovladačů pro chipset SIS, LAN, atd.
ICEBOSS (3435)|21.11.2007 18:41
[quote=VyKuk007;64728]Jedinou cestu, kterou vidím, je zapojení nového HDD 2,5" přes redukci do klasického PC jako "primary master", nainstalování syrových W_XP, následovné odpojení od stolního PC a zapojení do D1500 a nabootování dohrání ovladačů pro chipset SIS, LAN, atd.[/quote]
tak tohle pravdepodobne fungovat nebude... musel bys mit stejny chiset (nebo aspon rodinu) aby si sedly diskovy radice.

mas pri te instalaci zvolene spravne bootovani z mechaniky? nacte/roztoci mechanika vubec to instalacni cd?

disky do notasu mam nejradsi Hitachi a Toshiby, docela rychly sou myslim i wd scorpio.