PC nenastartuje
Zdravím. Dnes můj bratr vylomil USB (ten plast zevnitř vypadl), což restartovalo PC. Jenže on k tomu všemu do onoho USB portu strčil flash disk aby zjistil zda bude fungovat a PC se vypnulo okamžitě po doteku. Pouze LEDka na přední straně krytu svítí. Do tohoto stavu se dostane kdykoli PC restartuju. Ani žádný ventilátor, nebo disk se neroztočí. Je možné že tím zničil zdroj, nebo základní desku?
Deska: FIC 865 dynasty
PS: Dnes už nemám na další testování náladu, zítra ráno zkusím vyměnit zdroj a odpojit karty, disk a ramky jestli deska alespoň zapípá
Deska: FIC 865 dynasty
PS: Dnes už nemám na další testování náladu, zítra ráno zkusím vyměnit zdroj a odpojit karty, disk a ramky jestli deska alespoň zapípá
Jestli to je USB na predni strane skrine, tak ho odpoj. Pokud to je USB primo z desky, tak si vem papir, prip. neco jinyho co nevede proud a zkus odizolovat ty 4 kontakty co tam jsou (nesmeji se dotykat navzajem ani niceho jinyho).
Zdroj to podle me asi neodpalilo, ale chudal deska - spoustet znova a znova PC se zkratovanym USB :stupid Co to s PC udelalo nevim, ale deska nadsena urcite nebyla (me takhle vyrval kabel z USB pes, ale u me slo PC okamzite od proudu a USB jsem odpojil - prezilo naprosto bez uhony)
Zdroj to podle me asi neodpalilo, ale chudal deska - spoustet znova a znova PC se zkratovanym USB :stupid Co to s PC udelalo nevim, ale deska nadsena urcite nebyla (me takhle vyrval kabel z USB pes, ale u me slo PC okamzite od proudu a USB jsem odpojil - prezilo naprosto bez uhony)
Při troše štěstí to odpálilo jen USB řadič, jinak to vypadá na desku (zdroj je na zkarty jištěnej, šlusnul jsem v PC už moc věcí, ale zdroj vždy přežil)
ja to vidim na mrtvou desku, takovych P4P800 (taky i865) na USB umrelo hodne - odpalenz southbridge. Ale zkus to... resetni bios, odpoj ty kabliky z desky.
Tak jsem vyměnil zdroj, a roztočily se ventilátory na kartě a procesoru, ale na spouštěcí tlačítko to nereagovalo, pak jsem si uvědomil že tenhle zdroj sem dal na skříň protože se už jednou rozbil a rychle to odpojil :) .
Potom jsem zapojil zdroj z druhého PC, zapojil jen na základní desku a grafickou kartu, ale nic se neroztočí, stejně jako s tím původim zdrojem, navíc se ani nerozsvítí ta ledka vedle spouštěcího tlačítka (nesvítila ani s tim druhym zdrojem). Podle mě to může být tim, že jsem ho nějak rozhodil když jsem se hrabal v přední části case (kvůli USB). Nevíte jak nahodit PC nějak přes ty piny, abych při tom nemusel stisknout spouštěcí tlačítko?
Potom jsem zapojil zdroj z druhého PC, zapojil jen na základní desku a grafickou kartu, ale nic se neroztočí, stejně jako s tím původim zdrojem, navíc se ani nerozsvítí ta ledka vedle spouštěcího tlačítka (nesvítila ani s tim druhym zdrojem). Podle mě to může být tim, že jsem ho nějak rozhodil když jsem se hrabal v přední části case (kvůli USB). Nevíte jak nahodit PC nějak přes ty piny, abych při tom nemusel stisknout spouštěcí tlačítko?
[quote=Thoruscz;356469]Tak se nic nestane ani když spojim piny PW_SW. To znamená že mám jít shánět novou desku?[/quote]
Ano.
Co se týče kauzy USB a ICH5, psalo se o tom i zde v magazínu.
Ano.
Co se týče kauzy USB a ICH5, psalo se o tom i zde v magazínu.
[quote=Thoruscz;356469]Tak se nic nestane ani když spojim piny PW_SW. To znamená že mám jít shánět novou desku?[/quote]
Nejdřív musí dávat zdroj 5 voltů při zapnutí do sítě. Těchto 5 voltů musíš naměřit i při zapojeném konektoru do základní desky. Teprve potom můžeš startovat desku spojením pinů. Pokud spojíš piny a napětí o 5 volt. neklesá a deska nenastartuje je po ní, pokud toto napětí poklesne třeba na 3 volt. , může být vadný zdroj
( kondenzátory nemají kapacitu).
Nejdřív musí dávat zdroj 5 voltů při zapnutí do sítě. Těchto 5 voltů musíš naměřit i při zapojeném konektoru do základní desky. Teprve potom můžeš startovat desku spojením pinů. Pokud spojíš piny a napětí o 5 volt. neklesá a deska nenastartuje je po ní, pokud toto napětí poklesne třeba na 3 volt. , může být vadný zdroj
( kondenzátory nemají kapacitu).