Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: AirLive WL 5460 AP nepřiřazuje IP adresu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    3

    Dobrý den, mám router zn. AirLive WL 5460AP., který byl původně nastaven jako router pro klasické internetové spojení. Poskytovatel intrnetu nám dal ale silnější anténu a router nám zůstal. Koupila jsem anténu a dle pokynů jsem nastavila adresu na routeru z původního 192.168.100.252 na 192.xxx.x.xxx, maska podsítě 255.255.255.0.
    Dále pak nastavení AP mode,, channel 11. Router je v menu nataven přespě podle pokynů poskytovatele internetu, zde určitě problém není!
    Pokud však nastavím DHCP jako Disabled, hlásí mi, že připojení je omezené a při zobrazení informací mi naskočí, že připojení je přes 169.xxx.x.xxx a maska podsítě 255.255.0.0 a typ adresy: automatická privátní adresa.Tedy naprosto něco jiného, než je zadáno v nastavení routeru na internetu. Je chyba v síťové kartě počítače (že by si "pamatoval", že tento router byl používán pro standardní připojení?)
    Vyzkoušela jsem už všechny mě dostupně známé možnosti, ale již si s tím nevím rady. Poradíte někdo prosím??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Nie tvoja sietovka je v poriadku
    ale este na tom airlive nastav
    DHCP relay na adresu toho routera ktory poskytuje internet


    Presne je to:
    TCP/IP
    DHCP z padacej ponuky "Relay Agent"
    a nastav ServerIP na adresu ktora je ako brana pri WAN porte ....


    adresu 169.xxx... dava Win automaticky po tom ako nevie ziskat adresu z dhcp serveru ...
    ked das disable, tak ten router ta nechce pustit na ten router za nim (od poskytovatela) ktory sa o pridelovanie stara ....
    To ze by to fungovalo by sa dalo overit tak ze sa kablom pripnes priamo na router od poskytovatela a net by mal naskocit...
    Naposledy upraveno uživatelem Pabler: 09-03-2010 v 21:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    3

    Děkuji za radu. Pokud však v nastavení routeru změním dle instrukcí Disabled na Relay Agent a snažím se zadat jakoukoliv mě dostupnou adresu, kterou jsem zjistila přes cmd -výchozí brána má být 192.168.1.1, tak mi to stále hlásí: Invalid gateway address! It should be set in Relay Agent mode. Už jsem vyzkoušla všechny dostupné IP adresy, které znám a stále stejná hláška. už si nevím rady. Díky za radu. Lucie
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Niesom si celkom isty ci mozes cez CMD zistit adresu routra, ked mas problem sa spojit, ...

    Teda moct mozes:
    Pripojit pc kablom priamo na router od poskytovatela, a pozriet ake adresy ti priradí. Adresa brany je ta ktoru hladas a ktoru by bolo treba nastavit do toho ovislinku.
    Pokial si to spravila takto, tak potom by nemal byt ziadny problem.

    Ak to vsak nefunguje, je dost mozne ze sme sa viac menej zamotali.
    Bolo by vhodne keby si trosku viac priblizila ake su momentalne nastavenia.

    Konkretne, router od poskytovatela: vsetky pridelene adresy po priamom pripojení pc kablom k nemu. (ip /maska, brana)

    A ake adresy (ip/brana) si nastavila potom do svojho routra (to by mal byt ten ovislink ak som vsetko pochopil spravne)
    Idealne by este mozno bolo ak by sa sem dal skopírovat ten spomínany navod ktory ti isp dal...
    Samozrejme pokial su tam dake hesla, tak tie bude vhodne vynechat
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    3

    Ok - popíšu vše od začátku:
    připojím kabel od internetu do routeru a z routeru do PC.
    V připojení k místní síti nejdříve naskočí:
    IP adresa: 192.168.1.200
    maska podsítě: 255.255.255.0
    výchozí brána: 192.168.1.1.
    Toto nastavení po cca. 3 sekundách zmizí a naběhne:
    IP 169.254.84.57
    maska: 255.255.0.0.

    Zadám tedy TCP/IP ručně, abych se dostala do nastavení routeru:
    momentální nastavení tcp/ip routeru je:
    IP adresa: 192.168.1.252
    maska podsítě: 255.255.255.0
    gateway:0.0.0.0.
    disabled
    klient je v režimu AP

    Pokud ho přenastavím na:
    IP adresa: 192.168.1.200 (zkoušela jsem i s nastavením 192.168.1.252)
    maska podsítě: 255.255.255.0
    gateway:192.168.1.1.
    Relay Agent - IP Server: 192.168.1.1
    klient je v režimu AP a zadám zpět nastavení internetu na "Získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky)- tak mi opět naskočí nastavení..169.254.84.57

    Zasílám i návod, který mi dal poskytovatel:
    ) Ovislink přepněte do režimu AP (WISP se chová jako klient)
    2) Ovislinku nastavte IP adresu 192.168.1.252 (pro snažší správu)
    3) na svém PC si nastavte přidělení IP adresy z DHCP serveru, Váš PC pak
    dostane adresu 192.168.1.x (nejspíš x=200)
    4) nyní se na Ovislink dostanete přes http://192.168.1.252
    5) v nastavení Ovislinku si nastavte essid - název své WiFi sítě
    6) kanál nastavte na 1 nebo 11 (na 6 vysílá LysaFree - rušilo by se)
    7) nastavte zabezpečení - Security - ideálně WPA-PSK a klíč - ten pak
    zadáte do notebooku nebo mobilu s WiFinou
    8) rebootujte z menu Ovislink

    Poté byste měla na mobilu "naladit" svou vlastní WiFi síť a po zadání
    klíče se do ní připojit. Nastavení IP parametrů dejte automaticky (z
    DHCP serveru).

    Možná dělám něco špatně, jsem úplný laik a vše získávám z internetu.
    Jinak nastavení obrazovek jsem zkopírovala do doc. a zasílám ti ještě na mail.
    Díky Lucie
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Bylo by dobré také popsat strukturu sítě, tj. jakým způsoben je router připojen směrem k poskytovateli a k PC doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak nacist IP adresu?
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 10:26
  2. AP Ovis 5460 a mod WISP,IP adresy?
    Od maarkii v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-07-2010, 21:31
  3. WL-5460 jako klient pro tenda WR311r+
    Od Leon1464 v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 19-06-2010, 10:29
  4. Airlive 204 2/2
    Od ivan2222 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 19:59
  5. Ovislink WL-5460 a prodložení sítě
    Od mirekv_cz v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-05-2008, 14:38