Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Pada mi PC prihrani her

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    Ahoj :???:
    Ot doby co jsem vymnenil moji starou grafiku Ati Radeon x1950 pro, za Ati Radeon 4870 Toxic 1gb mi pri hrani pada komp ,proste hraju a znicehonic jako kdyz utne, potom nejde pc normalne zapnout,musim prvne vypnout zdroj zezedu vypinacem chvilku pockat az se zhasne zelena diodka na zakl desce(par vterin),pak zas zdoj zapnout a zapnout pc.
    Zajimave je ze nekdy po chvilce co zapnu hru a nekdy zase po dluohe době ,ale jeste zajimavejsi je ze nekdy se vypina v urcite chvili (časti hry) treba ted hraju nove AVP za predatora a kdyz je video jak jde po schodech a odlozi masku na sochu ,tak se vypne ,pak zase spustim a zase v tom samem miste cik a konec, u Mass effectu 2 to same v urcite casti hry vypnuti. a le u nekterych her zase ne,proste se vypne pak zase zapnu a hraju a pak zas za nejakou dobu. : Ale ted treba sem tam svalne dal starou hru (QUAKE 4) a zatim nic . Prehrivat se urcite nic neprehriva ,nemam nic taktovane,skrin je dobre luftovaná ,grafika v zatezi 65max
    Moje sestava:
    (Win:XP Pro.SP3)
    AMD Athlon64 x2 5600
    RAM 2x1Gb
    Zvuk Audigy 2 zs Digital Audio
    Deska Asus M2V Čipset VIA
    2x Sata2 Disky Western 250gb a Maxtor 300GB
    DVDRW
    Zdroj 500W Modecom Feel 3

    Ja vim zdroj je napovazenou ale nezda se mi vinikem (nebo jo???) vzhledem k situaci.

    Moc prosim oradu,nevim si rady porad kombinuju cim by to mohlo byt,co,jak,proč atd.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Zdroj je na pováženou - vlastne, je na vine. Logika ne ? Ze starou to nedela, s novou jo. Karta je nová a zdroj je shit. Modecom, LC, EC a podobné "pyro-zdroje" je lepsi hned vymenit.

    Nevim kolik chces dat do novýho zdroje ale min jak 1000,- nekoupis adekvátnej k tvý sestave. Seasonic Energy Knight 500W OEM
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zdroj to sice způsobovat může, ale zaráží mě zmíněná závislost na lokaci ve hře.

    Problémem může být i nekompatibilita PCIe sběrnice daná relativním stářím desky. Zkusil bych update BIOSu na nejnovější, ve kterém mohlo dojít k patřičným úpravám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    Diky za napady.
    Tak jsem Flashnul bios na nejnovejsi.A nic se nezměnilo porad ten samy problem .
    Uvazuju ze koupim nejaky ten kvalitni zdroj a uvidim, pokud se problem nevyresi tak navite nahodou jak to chodí kdyz ho do 10dnu vratim ,vrati mi peníze.?
    Potom už asi nezbyde nic jineho nez poslat gk. na reklamaci.
    Jo jeste jsem zapomnel napsat Že Cpu podle PC Wizardu vklidu teplota 44 pri 3970rpm no je naprosto vklidu ne?
    Tekže fakt nevim,ja mysli že to je tou GK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, zkusil bych aspon udelat nejaky zatezovy test ... zkus treba ten co je v Everestu, tak ctvrt hodky vytizit CPU, grafiku ... pokud je na vine zdroj, 100% to musi padnout

    A i kdyby ne, stejne bych doporucil vymenu, treba za vyse doporucovany Seasonic
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    Tak jsem použil OCCT 3.1.0 (U toho Everestu 5.02 Ultimate jsem nenasel ten zatezak) no a po chvilce to spadlo. Takže zroj?
    Jo jinak nemam vratit ten stary bios?Nemnel jsem snim problem a slysel jsem že novy bios muže i trosku škrtit vykon PC.

    Diky moc vsem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    BIOS nech, nic spatneho se tim stat nemuze
    Ale rekl bych, ze to bude tim zdrojem, radsi ho vymen
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    191

    Mozna by stalo za to kouknout pres nekterou z utilitek na kolisani napeti pri nezatizenem a zatizenem CPU. Prece jen 500W je uz dost silny zdroj a mel by to zvladnout (byt nekvalitni). A taky testni ten OCCT 3.1.0 se starou grafikou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    Jeste jsem zapl zatěžak Gpu v GPU_Caps_Viewer nastavil jsem vtom testu MSAA 8X a po chvilce-cik a spadnul. Takže to napovida otom že na vině je Zdroj?
    Prosim jak to tedy je stim vracenim zdroje a peněz jak jsem psal výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    To lemplik jo skusim to ,,taky jsem si osobne myslel že zdroj by to nemusel byt. Jinak bohužel starou kartu už nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Tony123 Zobrazit příspěvek
    Prosim jak to tedy je stim vracenim zdroje a peněz jak jsem psal výše.
    Pokud kupujes pres internet, ze zakona je dovoleno vraceni vyrobku bez udani duvodu do 14 dnu od prevzeti zbozi.
    V Alfacomp muzes zbozi do 5 dnu po dohode vratit, i kdyz kupujes v kamennem obchode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    Panove tak mam novy poznatek. Pri zatiženi CPU programem CPU Damage (2hod.) pc nespadl.
    Napeti z oné zatezi

    Value Max
    1.33
    cpu vcore 1.31 1.39
    +3.3v 3.30 3.31
    +5v 5.11 5.13
    +12v 11.67 12.16
    12.03
    vbat 3.25v 3.25

    Vklidu
    Cpu vcore 1.33-1.34-1.36-1.38
    +5v 5.08
    +12v 12.03-12.10-12.16

    No ale kdyz zapnu zatezak GPU tak spadne ,jak jsem psal vyše.
    Naposledy upraveno uživatelem Tony123: 12-03-2010 v 20:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No to neni nic prekvapiveho, grafika ma totiz vetsi spotrebu nez procesor, takze zdroj zatezuje podstatne vice. Co kdyz pustis jen Furmark? (test na grafiku). Pokud to nevytizi procesor, ale jen grafiku, mohl by PC taky vydržet, protože procesor nebude mit velkou spotřebu. (A tim by se vyloučila chyba grafiky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    35

    Tak dobre, skusim Furmark,jak ho mam nastavit (Rozlisení,MSAA,Extrermní zatežovy mod nebo Test stability?) Takže pokud nespadne mohla by se tedy vyloucit Grafika?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Rozlišení nech, MSAAx8, Test Stability + Extrémní zátěžový mód + postFX + displ. mapping.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. padá grafika
    Od peter cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 02-11-2016, 15:19
  2. nvlddmkm.sys padá
    Od Suprak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-09-2009, 19:57
  3. Padá zdroj
    Od Jerome82 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 11:53
  4. Gothic III Hra padá
    Od Speda v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 27-02-2009, 21:25
  5. icq padá
    Od BlackFrog v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-10-2006, 13:11