Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: GTX280 vs. HD5770 vs. HD4890

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    12

    Co poviete ak by na cene nezalezalo do coho sa oplati ist???
    GTX je najvykonnejsia no i najstarsia grafika, ma vyznam kupovat 5770 kvoli DX11?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Kdyby nezáleželo na ceně, šel bych do GTX280. Ale jelikož žijeme v reálném světe, vychází z těch tří nejlépe HD5770.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    5770-výhoda DX11, tolik se nezahřívá,ale DX 11 je věc diskutabilní
    GTX280-Opravdu úžasná karta, dnes už spíše pro fandy, kvůli nepodpoře DX 11, spotřebě a teplotám, to vše doděláv cena
    4890- není tak drahá, výkonnější než 5770, ale vysoké teploty, referenční chladič je velmi mizerný a nepodpora DX11(opět jak říkám, to je diskutabilní, někomu to nevadí, někomu ano)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    GTX280 už dneska ne, je to ještě G200 na starším 65nm proces, když už, tak GTX275/285.

    A u těch Radeonů je to tak na stejno, jeden je trochu výkonnější, druhej trochu modernější. Zas je tam ale 55 vs. 40nm, což je znát na teplotách a taky spotřebě.... no ale tobě o peníze nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    12

    Nie zeby neslo o ceny ale gtx280 mozem mat za 120€, co je cena velmi dobra preto nad nou uvazujem inak ja som zastancom ATI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,283

    Citace Původně odesláno od sss5xxx Zobrazit příspěvek
    Nie zeby neslo o ceny ale gtx280 mozem mat za 120€, co je cena velmi dobra preto nad nou uvazujem inak ja som zastancom ATI.
    Tak vzhledem k tomu, co ATI poslední dobou předvádí, bych ani o ničem jiném, než-li nVidii neuvažoval. Jestli máš možnost mít GTX280 za 120 euro, tak bych neváhal
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pokud ti to utáhne zdroj. Jaký máš?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Tak vzhledem k tomu, co ATI poslední dobou předvádí, bych ani o ničem jiném, než-li nVidii neuvažoval. Jestli máš možnost mít GTX280 za 120 euro, tak bych neváhal
    Co předvádí ATi? Sem zvědav a svrabí mě ruka na "červeném tlačítku"
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    12

    Teraz mam Eurocase asi 450W a ten mi nedokaze utiahnut ani novy procesor q9400 a hd 2600xt ak by som si chcel zahrat hru vypina mi HDD :-) Preto kupujem aj novy zdroj a pravdepodobne Seasonic 500W, ten by uz mal stacit aspon myslim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od sss5xxx Zobrazit příspěvek
    Teraz mam Eurocase asi 450W a ten mi nedokaze utiahnut ani novy procesor q9400 a hd 2600xt ak by som si chcel zahrat hru vypina mi HDD :-) Preto kupujem aj novy zdroj a pravdepodobne Seasonic 500W, ten by uz mal stacit aspon myslim.

    Co jsem se díval na testy, tak spotřeba byla do 350 W s dvoujádrem. Takže do 400 W by jsi se vejít měl, nevím ale jak to bude s hlučností zdroje, při takové zátěži pojede už skoro naplno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    12

    Este by so od vas potreboval poradit ako to bude s GTX280 a prepojenim TV cez HDMI. Pravdepodobne bude potrebna redukcia dvi na hdmi ale bude prenasat obraz vo FULLHd rozliseni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    12

    Cize nakoniec mam doma HD5770 plus dnes som kupil Panasonic TX-P50G20E a mam problem s prepojenim cez hdmi, ked to prepojim tak mi na TV nejde roztiahut obraz na celu plochu cca. dookola obrazu mam 5cm cierny pas. Neviem ako to mam nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Uprav nastavení Overscan/Underscan v Catalystech. Postup najdeš zde.

    U ovladačů 10.4 jsou reportovány určité problémy (což může být ale vina konkrétní kombinace HW), takže bych doporučil zůstat u 10.3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    12

    Dakujem za radu, uz je vsetko v poriadku. Este sa mi zda ze ked pustim film na TV tak nejde stale uplne plynule. Moze to byt tym ze ak si pustim film naskoci mi na monitore ja ho myskou pretiahnem na obraz televizora a tam ho dam na celu plochu. Je to spravny postup?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Grafická karta do 4500 cca-náhrada za HD4890
    Od Trhanec2 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-08-2012, 12:58
  2. Radeony: ati HD4890 + HD3870 Crossfire
    Od Smajdallff v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-11-2010, 10:26
  3. GeForce: Problem pri taktovani GTX280
    Od palo88 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-05-2010, 18:31
  4. GeForce: GTX260 vs GTX280
    Od Frog v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-03-2009, 15:40
  5. GeForce: geforce GTX260 a GTX280
    Od flanker v sekci Grafické karty
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 16:03