Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: PC se po POSTU vypne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    3

    Po zapnutí se rozběhnou všechny větráčky, pevné disky, aktivuje se monitor,
    pípne na znamení úspěšného POSTu a půl vteřiny poté se vypne
    a dokud ho nevytáhnu ze zásuvky a znovu nezapojím tak nejde zapnout.

    Zkoušel jsem ho i s odpojenými nedůležitými komponentami jako SCSI, CDROM, FDD,
    s růzými paměťovými moduly - vždy s jedním.
    Zkoušel jsem i reset CMOS.
    Zkoušel jsem i zapnutí se stisknutým tlačítkem Insert - což by dle výrobce mělo načíst správné hodnoty pro procesor.

    Získal jsem ho sestavený, pouze RAM chyběla. Tu jsem dokoupil.
    Původně prý fungoval. Byl sestavený PMS s.n.

    Sestava:
    základní deska: SOYO SY-D6IBA (podporuje dva procesory)
    procesor: 1x Pentium II 350 MHz, 100MHz FSB, 350/512/100/2.0 ve slotu č.1
    RAM: 4x 128MB 100MHz SDRAM 168pin
    VGA: ATI 3D Rage Pro Turbo AGP2x
    síťovka: Planet ENW-9504
    HDD SCSI: 2x IBM Ultrastar 36LZX 18GB Ultra 160/m
    HDD IDE: 1x Seagate ST310211A 10GB
    CD-ROM: Teac CD-532E
    FDD: Samsung SFD-321B 3,5” 1,44MB
    (monitor: ADI VD-645)
    Zdroj: EC 300X 250W

    Fakt už nevím co by to mohlo být, jedině snad některá vadná komponenta,
    uvítám návrhy která.
    Děkuji za nápady
    Naposledy upraveno uživatelem tamarok: 11-03-2010 v 11:54 Důvod: Přidání sledování emailem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Větráček se točí a je zapojen do konektoru CPU fan? Už jsem viděl desku která se chovala přesně takhle, pokud nebyl větrák zapojený (bylo to defaultní nastavení BIOSu).
    Pak bych podezříval zdroj, nemáš možnost zkusit jiný?
    Paměti jsou podporované? Nechce deska náhodou jen ECC registrované moduly?
    Je ve druhém slotu pro procesor terminátor?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    3

    ad1 Ano, větráček se točí a je zapojen v konektoru pro větráček prvního CPU
    ad2 Ne, bohužel nemám možnost zkusit jiný zdroj, možná ho zkusím koupit na aukru, protože výrobce skutečně k ATX deskám doporučuje min.300W zdroj
    ad3 Pokud se nepletu, deska podporuje i obyčejné non-ECC moduly, zde info od výrobce desky:

    Four 168-pin SDRAM DIMM sockets support up to 1GB (4x256MB modules with
    16Mx8/16Mx4 chips only)
    Provides ECC (Error Checking Correction) capability

    DIMM Bank (DIMM1~4)
    Four strips of 168-pin Unbuffered and Registered
    SDRAM DIMM
    Supports 8/16/32/64/128/256MB DIMM modules in
    each bank
    Provides up to 1 Gbytes (1000 MB) of main memory
    Supports ECC configuration

    ad4 Ne, ve slotu není terminátor. Jsi si jistý, že tam musí být? Výrobce desky ho dle manuálu k desce nepřibaloval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tím terminátorem si jistý pravda nejsem, já měl podobný dvojprocesorový stroj s deskou od IBM (stejný čipset), kde terminátor byl. Nezkoušel jsem jestli to jede i bez něj, brzy jsem ho nahradil druhým CPU.

    Ad zdroj - odpoj ho od desky, disků atd. a zkus ho zapnout samotný, zda se rozjede. Propojíš dva piny a zapojíš ho do sítě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Zdroj nemůžeš pustit na prázdno, musíš k němu něco připojit, DVD, Harddisk
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    Zdroj nemůžeš pustit na prázdno, musíš k němu něco připojit, DVD, Harddisk
    Může drahý Michálku, může...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    Zdroj nemůžeš pustit na prázdno, musíš k němu něco připojit, DVD, Harddisk
    Rukama mně prošlo mnoho zdrojů, od šuntů po kvalitní kousky a ještě jsem nenašel zdroj který by to nezvládl. Sice napětí nemusí být úplně košer ale zdroj se vždy rozjede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    3

    Takže jsem zdroj zkusil pustit propojením pinů a normálně běží.
    Asi to bude ten terminátor, ačkoliv výrobce desky se o něm v manuálu k desce nezmiňuje.
    V
    Intel® 440BX AGPset Design Guide
    se zmiňují, že
    The second set of terminations are provided on the second Pentium II processor or terminator card.
    An empty Slot 1 connector is not allowed.
    Takže asi tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket AM3: AMD FX-8150 v odlehčujícím postu
    Od flanker v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 19-03-2012, 15:38
  2. PC-VYPNE
    Od SEVER v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2010, 15:31
  3. Čističe: HijackThis - (Čtěte než se zeptáte, kontrola logu! Postup v prvním postu!)
    Od pas!k v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-03-2009, 12:24
  4. zamrzající MB po POSTU
    Od Sieben v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 22:40
  5. Po zapnuti se pc do 15s vypne
    Od Teslak v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-09-2006, 14:00