Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: přehřívání PC,potom samovolný restart

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    106

    Prosím vás poradte mi když se přehřívá pc,mám amd Athlon 3500+, základní deska MSI K8NGM2 s integrovanou grafikou nVidia GeForce 6150, 2x512RAM,v téhle sestavě se zdroj nepřehřívá je jen teplý,ale počítač nepadá, před týdnem jsem udělal uprgade počítače koupil jsem si novou grafickou kartu od výrobce JETWAY nVidia GeForce 7600GS s aktivním chlazením ,při této sestavě se mi začal přehřívat počítač a po půl hodině se kousnul začal se samovolně restartovat,myslím že je to zdrojem mám ATX 400W,ventilátor (12cm),ale nevím to jistě prosím poradte mi .Zkoušel jsem i memtest na paměti před měsícem jsem jednu měnil,protože vyhodnotila chyby v Memtestu.Speefan na měření teplot mám a jsou v normálu.Nová grafická karta ukazovala teplotu okolo 65 stuňů př zátěži.Předem děkuji

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Sděl nám prosím jméno výrobce zdroje, který máš v PC



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    me by taky zajimalo, co to znamena ze se zacal "prehrivat pocitac" - co konkretne a v jake to mas bedne.

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    106

    Mám bednu CA CASE MIDITOWER ML5440 (WHITE/BLACK) 400W ,koupil jsem ten zdroj s bednou asi za 967kč,ten zdroj je od výrobce EUROCASE asi se mě budete smát,protože je to asi nejhorší zdroj co jsem mohl koupit dáte mi za pravdu, je ta bedna na www.tsbohemia.cz,jestli je to zdrojem tak mám vyhlídnutý ZDROJ TAGAN Dual fan 8cm, PFC, 480Watt, 2x 12V za 2045Kč to už bude něco jinýho nebo mi napište který si mám koupit je taky na www.tsbohemia.cz,díky
    Naposledy upraveno uživatelem okounek: 04-03-2007 v 23:02

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    myslím,že zdroj tvůj problém úplně nevyřeší, spíš zkus nějak vymyslet větrání v kejsu. Zkus nejdřív omrknout chladič na chipsetu, některé default chladiče, ho jaksi nestíhají uchladit a to by jsi nevěřil,co to dělá za svinstva. Jinak já dal dal 2100 za Seasonic s12 a nemůžu si ho vynachválit

  6. #6

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Přiklonil bych se k názoru dzandra. Problém bude v chlazení case. Já bych přidal 12 cm pomaluběžný fan vepředu a pod grafiku bych dal tento - http://www.alza.cz/chladic-pc-a1-s-v...otu-d39605.htm

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od Alf
    Přiklonil bych se k názoru dzandra. Problém bude v chlazení case. Já bych přidal 12 cm pomaluběžný fan vepředu a pod grafiku bych dal tento - http://www.alza.cz/chladic-pc-a1-s-v...otu-d39605.htm
    tak s 12cm v te bedne neuspejes, jedine po casemodu nuzkama na plech zadni mrizka si ani nezaslouzi komentar, to neni mrizka pro vetrak ale dusitko. vepredu to asi bude to samy, urcite by to chtelo vystrihat a nechat ventilaory nezakryty(nebo koupit takovou tu dratenou mrizku z dratu dokriza a dvou kolecek). velikostne od oka ty vypada na 80x80 - jeden dopredu, jeden dozadu a pruvan bude i tak slusny. ja osobne doporucuju nexus real silent - sice za 200 ale hodne tichy, opravdu kvalitni ventilatory



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    106

    myslíte že je to bednou,ale větrání je tam vymysleno dobře žádné nůžky nepotřebuji ,na boku skříně mám otvory na 2 větráky a v zadu na bedně taky všechno je tam originál ,možná že máte pravdu a nemyslíte že to bude hlučný ta grafika už je docela hlučná nebo si mám koupit jinou ,myslíte že pasivní je lepší,prosím poradte mi,díky

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    106

    Ale zdroj si radši koupím,aby mě nevyhořela bud celá základní deska nebo zdroj už je to dost přetížený.když jsem si vybral tuhle sestavu tak jsem nevěděl ,že tam potom přidám grafiku ,ale ted se plány změnili.

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Kvalitním zdrojem nic nepokazíš, kdysi jsem taky házel do sestav i EC, než jsem zjistil, že je to celkem k ničemu a vyplatí se připlatit. Grafiku vyměn, pokud nestačí nárokům tebou kladeným, jinak bych nevyhazoval peníze a půl roku počkal, jak se to vyvyne. Já mám doma celkem vyvětranou bednu i když za cenu nějakých těch decibelů, ale stejně když mám zapnuté kombo, tak to mou 5+1 nepřehluší . Buď zkus nechat bednu chvíli otevřenou, jestli to dělá grafika tak to poznáš, protože to bude padat i tak. Jinak bych se přikláněl k tomu chipsetu, dělá to fakt dost.

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    106

    Bednu jsem měl otevřenou pořád kdy jsem ta měl novou gafiku.Myslíš že by to větráčky uchladily??

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    106

    připoj se na icq prosím jsem tu???



  13. #13

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od mech13
    tak s 12cm v te bedne neuspejes, jedine po casemodu nuzkama na plech zadni mrizka si ani nezaslouzi komentar, to neni mrizka pro vetrak ale dusitko. vepredu to asi bude to samy, urcite by to chtelo vystrihat a nechat ventilaory nezakryty(nebo koupit takovou tu dratenou mrizku z dratu dokriza a dvou kolecek). velikostne od oka ty vypada na 80x80 - jeden dopredu, jeden dozadu a pruvan bude i tak slusny. ja osobne doporucuju nexus real silent - sice za 200 ale hodne tichy, opravdu kvalitni ventilatory
    Já tu bednu neznám, ale předpokládal jsem, že jako u všech slušných case tam 12 cm dát půjde. No když to říkáš, tak asi ne.

    Aspoň tedy 8 cm fan dopředu a ten ventilátor pod grafiku určitě. Já jsem měl kdysi odobný problém s přetaktovaným Radeonem 9800, kdy teplý vzduch zůstával ve spodní části case (pod grafikou) a ten ventilátor to spolehlivě vyřešil.

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    106

    Já mám dva otvory na boku skříně na dva větráčky jeden větší jeden menší potom mám ve předu pod HDD na 1 větráček a vzadu na jeden větrák možná že by to uchladilo,co myslíš

    // Edit by boboco: Pokračování threadu - výběr zdroje zde
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 07-03-2007 v 18:17

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    106

    Tak mám v pc ten nový zdroj SEASONIC S12 430W,ale když tam dám tu novou grafiku GeForce 7600GS tak to jede špatně, nevím co se v počítači děje a zase najednou mi blbnou textury ve hrách,když začali blbnou textury ve hře radši jsem ji vypnul,aby se mi to zase nekouslo a to jsem hrál je půl hodiny,myslíte že to je grafickou kartou já už nevím co s tím mám dělat vyměnil jsem i zdroj,myslel jsem že to bude zdrojem a nebylo,možná jen částečně.Jsem zoufalej,protože pořád nevím čím to může být .díky

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Samovolný restart
    Od rooca v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 28-01-2014, 18:17
  2. Samovolný restart PC
    Od pwunsch v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-11-2013, 11:20
  3. samovolný restart
    Od lape v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-07-2013, 17:30
  4. Samovolný restart pc
    Od backinblack v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-07-2013, 12:51
  5. Samovolny restart PC
    Od sajdo21 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-01-2012, 20:38