Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: základní deska problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    11

    Zdravím a prosím o radu.Mám základní desku Asus P5E-VM-DO na ní procesor Pentium D.Po zapojení všech součástí nastal problém.Po připojeni napájecího kabelu se počítač samovolně zapne a to tak že se roztočí pevný disk,rozsvítí všechny Ledky ale ventilátor na CPU stojí a monitor se nezapne.Po chvíli se vše samo vypne.To samé nastane když počítač zapnu tlačítkem pro start.Všechny kabely jsou zapojené podle manuálu.Zajímavé je,že po odpojeni kabelů (ukazatele HDD,START,RESET atd.)se počítač po připojení napájecího kabelu opět sám zapne stejně jako předtím. Jde o vadnou desku nebo dělám něco špatně????Help me
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Jaky je zbytek komponent a jejich stari? U toho PC jsi neco menil, upravoval, ... nebo to zacalo delat samo od sebe?

    Pro zacatek bych vyresetoval BIOS (vyndani baterky, prip. jumper na desce).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zdroj? Vypinal se pc normalne pri vypnuti z OS nebo zustal zaseknuty na obrazovce s vypinanim (+ vypnul disk)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    11

    komponenty jsou 120 GB HDD SATA,grafika NVIDIA 7300 gs PCI ,RAM 2x1GB AE a realtek obyč zvukovka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A zdroj? + viz. minuly prispevek...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    11

    Zdroj je 400W eurocase
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    A jak je PC staré (sry že se opakuju), nebo ty komponenty jsou z druhé ruky?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    11

    Byla měněna základní deska.Předtim tam byla Asus P5 VD2-VM a v ni 1x1GB ram 800mhz jenze takt pameti deska nepodporovala.(podotykam ze takovou sestavu prodavaly v tescu)Kazdou chvili modra smrt.Vymenily jsme desku a dokoupily jeden GB modul stejne znacky AE a stejneho taktu + nova zakladni deska ASUS P5E VM DO z alzy jako bazarova.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    11

    Komponenty jsou stare asi tri az ctyri roky.Nevim to presne pocitac je od kamarada.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od majky111 Zobrazit příspěvek
    Byla měněna základní deska.Předtim tam byla Asus P5 VD2-VM a v ni 1x1GB ram 800mhz jenze takt pameti deska nepodporovala.(podotykam ze takovou sestavu prodavaly v tescu)Kazdou chvili modra smrt.Vymenily jsme desku a dokoupily jeden GB modul stejne znacky AE a stejneho taktu + nova zakladni deska ASUS P5E VM DO z alzy jako bazarova.
    Odpoj vse nepotrebne a nech zapojenou pouze GK, 1 modul RAM (v 1. slotu), procesor a samozrejme napajeni Veci jako HDD, mechaniky atp odpoj. U toho co tam nechas zkontroluj spravne zapojeni/docvaknuti.

    Vlez do BIOSu, zkontroluj nastaveni pameti (dej tam rucne spravne napeti, frekvenci a casovani podle stitku na pameti). Potom pust GoldMemory na vic jak 4 hodiny (nejlepe pro kazdy modul zvlast).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    11

    Vyresil to reset desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od majky111 Zobrazit příspěvek
    Vyresil to reset desky.
    Aspon, ze to bylo tak jednoduchy

    Kdyz uz na nejaky post odpovidas, tak prosim udelej vse co v nem je napsano. Zde se mohlo usetrit par zbytecnych otazek a v pripade, ze by jsi na ten reset zapomnel uplne, tak by se resily a zkousely zbytecne slozite veci nez by se prislo na tuto banalitu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    11

    No ja uz to nechtel rozvadet ale po resetu a postupnem zapojovani dilu(HDD,Zvukova karta,2.DVD)to jeste udelalo trikrat.Vzdy po zapojeni noveho hardwaru a az pak se to chytlo a jede to zatim normalne.Tak se omlouvam a diky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém základní deska nenačítá OS
    Od Enox v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-03-2014, 10:07
  2. Problém Základní deska nebo Grafika??
    Od dejvid1980 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-03-2014, 08:39
  3. Zakladni deska MSI Z77-G43 problem s nastavenim
    Od NeoPlex v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-08-2012, 08:21
  4. Základní deska- problém
    Od JanX v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-06-2011, 23:08
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 15:16