Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: Příliš hlučný počítač

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    Zdravím, nedávno jsem koupil takovou slabší sestavičku, nejsem náročnej, ale trochu mě mrzí, že je hlučnější než bych chtěl. Zajímalo by mě, která z komponent by to nejpravděpodobněji byla podle vás, protože ani s otevřenou skříní to nějak nejsem schopen vypozorovat případně jestli myslíte, že by pomohly nějaký tlumící pomůcky.
    Přítomny mám následující věci:
    zdroj Seasonic SS400ET-T3
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61368
    procesor Intel Core i3-530
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72248
    skříň CoolerMaster Elite 335
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59080
    ta má jeden větráček v sobě, viděl bych to na nějakej levnější od CoolerMasteru..něco na tenhle způsob
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47137
    a ještě jsem tam přikoupil tenhle větráček
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31649
    ten to nejspíš ale nebude, protože jsem do něho jednou omylem šťouchnul a on přestal běžet a na hluku se nic nezměnilo
    Navíc mám pocit, že se místy ten zvuk jakoby zintenzivní a pak zas klesá.
    Díky moc za jakoukoliv reakci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Najhlucnejsi v tejto zostave je box chladic procesora. Graficku podla vsetkeho nemas, takze ta hluk nevydava .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkus v biosu zapnout regulaci cpu fanu Pokud sem das i typ desky, urcite ti nekdo porad jak na to
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ja doporucuju otevrit bocnici a zastavovat jeden po druhym treba prsetm. Tim zjistis ktery to presne je. Nezda se mi ze by hlucel CPU cooler, protoze vetsinou kdyz je novej je tichouckej....
    Vypozoruj zastavovanim kterej to je, my ti pak poradime co dal
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jestli ma box na plny otacky (3000rpm) tak tichej rozhodne nebude...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 11-03-2010 v 22:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Nezda se mi ze by hlucel CPU cooler, protoze vetsinou kdyz je novej je tichouckej....
    Dobry vtip . Ale teraz vazne - to, ze sa mu meni hlucnost naznacuje, ze regulacia funguje. Nic to ale nemeni na tom, ze box chladic je relativne hlucny a s najvacsou pravdepodobnostou je zdojom hluku prave tento chladic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    No myslel jsem, že to bude ten na procesoru. A ty fany k procesorům se nedávají nějaký kvalitní? Přímo v balení.
    S tou deskou mě to nenapadlo, mám Gigabyte GA-H55M-UD2H
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72295
    Taky mám pocit, že ten hluk je při zapnutí počítače o něco menší možná, ale to se mi třeba jen zdá. Zkusím ještě to zastavování, nevěděl jsem, že do nich můžu takhle sahat..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od faugusztin Zobrazit příspěvek
    Dobry vtip .
    Podle toho co me poslal Salam tak je to spis spatnej vtip
    ...se nedivim, ze to huci cim dal vic pac to asi nestiha...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Hlavně nešahej na lopatky, ale pouze doprostředka a opatrně, abys nerozhodil jejich kalibraci..... A u toho BOX chladiče nejde pouze o větráček, ale o samotný chladič. Chladič neodvádí tak dobře teplo a tak se musí větráček víc otáčet, aby procesor uchladil....ten větráček je samozřejmě taky tak v kvalitě samotného chladiče....

    Jinak osobně mám ten outtake ventilátor CM od elite taky a ten bývá taky dost hlučný, takže pokud to nebude větrák na CPU, tak bych tipoval právě ten (mě navíc začal i dost cvakat - ten CM), s Aerocool zkušenosti nemám, tak nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Aerocool je na to lip, ty CM s 1000rpm cvakaji vsechny + maji malej tlak, ty co se davaly do Centurionu 5/Cavalieru/Cosmosu (1200rpm) byly kvalitnejsi a mely vyssi tlak

    edit: kazdopadne neprervou box
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Aerocool je na to lip, ty CM s 1000rpm cvakaji vsechny + maji malej tlak, ty co se davaly do Centurionu 5/Cavalieru/Cosmosu (1200rpm) byly kvalitnejsi a mely vyssi tlak
    Mám Elite 331 a je v tom ten s 1200rpm, nevím jestli to cvakalo od začátku, měl jsem předtím totiž hodně hlučnou grafiku, tak to nešlo slyšet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    58

    lol, no tak samozřejmě, že jsem si ten poslední příspěvek přečet až potom, a že jsem sahal na lopatky přímo ono to ani u toho coolermasteru jinak nešlo mi přijde. Takže, co jsem tím posral?
    Jinak vím, že to zní divně, ale mám pocit, že vlastně stejně pořád nevím, který to je. Vypadá to, že hlučnej je jak ten co přišel se skříní, tak ten, co přišel s procesorem. A btw. mám to teda chápat, že se vlastně není čemu divit, protože ten procesor obecně je na nic? Nebo jako moc nerozumím obrázku s FHSA designama.
    Jediný si jsem jistej, že ten aerocool je tichej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Boxovej vetrak od Intelu je proste urvanej. To ze ho zastavis prstem at uz tam ci tam, je uplne fuk. Tak je zastav oba a pak pust ten a pak zas ten. Poznas zdroj hluku.....

    Prodal jsem stovky procaku s boxem, a ty novejsi E8200 + maji BOXY skutecne tichy. Samozrejme myslim na standartni praci ve windows s nepretaktovanym procesorem. Z pravidla za 6-12 mesicu zacnou hlucet vic...a pak uz to jede

    Obecne na nic neni procesor, ale ten BOX
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    No může tě pak bolet prst v lepším případě, v horším případě riskuješ že nalomíš lopatku Jinak ten větrák v zádu ten CM jde sahat na prostředek, tam je akorát samolepka, co se odráží to není nic jinýho ....

    Jinak ty obrázky maj ukazovat to, že novější BOX chladiče intelu jsou ještě menší s ještě menší plochou, tudíž ještě hůř chladí než starší BOX chladiče.....s procesorem to nemá co dělat, kromě toho, že ho chladí (nebo se o to aspoň snaží)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Mám Elite 331 a je v tom ten s 1200rpm, nevím jestli to cvakalo od začátku, měl jsem předtím totiž hodně hlučnou grafiku, tak to nešlo slyšet...
    Mno ja tam mel jeste regulator, takze ho to mozna stahnlo na tech 1000rpm, kazdopadne cvakaji z vyroby, ty "lepsi" cvakaji az kdyz maji stazeny otacky na +/- 700rpm. Ono je dost mozny, ze to huci kvuli ty mrizce...

    edit: F1 na konci = ty "lepsi"
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Příliš velká paměť ram při nečinnosti
    Od paint v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-07-2011, 11:51
  2. Windows 7: W7 - příliš dlouhý název souboru
    Od CocacolaCompany v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-02-2011, 11:41
  3. Přiliš stare ovladače pro grafiku
    Od B-King v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-01-2010, 13:24
  4. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 22-01-2009, 01:13
  5. přiliš dlouhé bootování
    Od Tanajmic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-04-2008, 14:33