Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podivné chování - Ausus A8V-E-Deluxe USB porty

mmarklin (6)|12.3.2010 08:56
Zdravím zkušené uživatele ,už si nevím rady.

Mám následující problém:
ve městě jsou 2 budovy vzdálené přes ulici:

Budova A:
připojím flash disky (4 různé typy, OCZ, PQI,atd..) PC hlásí zařízení nebylo rozpoznáno, nebude pracovat. Pokud připojím nokii tak funguje dobře.

Ovladače desky ( čipset VIA K8T890 a VT8237R aktuální, hyperion, 4v1 apod..)
Pokud v Biosu přepnu do režimu usb 1.1 vše funguje v pořádku.

Toto chování je po změně následujícího hardware - nový zdroj Green Power 450W nový disk 500 GB WD Sata.
Před změnou harware (chybný disk) usb fungovalo.

Zkoušel jsem jet i přes UPS - žádné zlepšení.

Budova B:
Zde funguje vše jako hodinky v režimu usb 2.0 bez problému, všechny 4 flash disky fungují..
Rozdíl oproti budově A je v monitoru a klavesnici, myš. (v obou budovách klávesnice i myš přes PS/2).

Moje doměnka?
V budově A bude špatná síť 220V nějaké přepětí či co. Jak to ale zjistit?
co tam může být tak špatného když to ani UPS-ka a nový zdroj nedokáží odstranit? zatím jsem neflashoval bios. Jen default nastavení a clear Cmos.

Věděl by někdo jak dál postupovat - volat elektrikáře z E.ONu?
thomas_a_anderson (18)|12.3.2010 09:19
Zkusil bych ještě tu klávesnici a myš z budovy B v budově A. A případně i monitor... Pak teprve E.on.
mmarklin (6)|12.3.2010 15:08
Zkusil jsem monitor , klávesnici i myš. a stejné chování flash disky se odppojují a připojují a nejsou roupoznány.

Ovšem další doměnka:
místnosti v budovách jsou na tom teplotně velmi různě. budovaA 24 stupnu budovaB 10-12 stupnu.

Tedy chyba je v jižním můstku nebo v nějaké výkonové součástce na desce která se zahřívá. proto to někde funguje a někde ne.
USB 1.1 funguje všude, protože má pravděpodobně nižší odběr než USB 2.0 (usuzuji podle rúzných přenosových rychlostí) a nokie může komunikovat přes USB 1.1.

Zkusím ještě USB 2.0 na PCI kartě ale to podle všeho také obsluhuje jižní můstek takže to bude asi stejné. popřípadě změnit G.kartu za nějakou slabší.

Jinak si to nedokážu vysvětlit.
kukmaster (35)|14.3.2010 16:19
Ještě bych zkusil ve správci zařízení odebrat uplne vsechno v položce Řadiče USB znovu je vyhledal (nainstalují se automaticky).