Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Výměna ventilátorů

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Dobrý den, vím že takovýchto témat je tu spousty, ale...
    Mám tento zdroj Tagan TG420-U02 (i-Xeye) se dvěma ventilátory. Po výměně in/out ventilátoru za Nexus 80/120 jsem zjistil že ještě hlučí zdroj(mno není to tak hrozný ale...). Tady jsem našel obrázky http://www.3dvelocity.com/reviews/ta...ye/ixeye_4.htm neměl jsem ho ještě rozdělaný tak nevím jestli bude složitá výměna za nový a hlavně za jaký. Koukal jsem se na tento Arctic-cooling Arctic Fan 8025 PWM. A hlavně jak to bude potom s řízením otáček. Jestli budou napevno nebo regulovatelný když jejich rozsah je od 600-2000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pokud ventilátory zapojíš do základní desky, která PWM regulaci umí, tak budou regulovány. Jak prosté. Samotný zdroj PWM regulaci neumí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Takže bude stačit pouze podle obrázků rozpojit (odstřihnout) stávající a kabely vyvést ven nové a zapojit je do desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    Takže bude stačit pouze podle obrázků rozpojit (odstřihnout) stávající a kabely vyvést ven nové a zapojit je do desky
    Pokud bude primo ve zdroji moznost jej zapojit na 3pin misto stavajiciho, udelej to.
    Do zakladni desky to davej az neni jina moznost. Problem je v tom, ze zakladni deska nepocita s tim, ze ovlada ventilator ve zdroji. Zdroj ma vlastni teplotni cidlo a s MB nekomunikuje. Pokud jej teda MB zreguluje na nizke otacky, zdroj se muze prehrat. Je potreba to pohlidat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Pokud bude primo ve zdroji moznost jej zapojit na 3pin misto stavajiciho
    No podle obrázku je tam pouze červený a černý drát .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Ano, 2 pin. Bude lepší to zapojit do základní desky, nebo na regulátor a nastavit tebou požadované otáčky, na maxim to jet přeci nemusí.. Limituje tě nějak výrazně u toho ventilátoru cena?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    trochu jiná možnost jak mít větráky regulovaný tak jak zdroj chce:
    co potřebuješ 2x obyčejný větrák (bez PWM), redukce s 2x 3pinem samec, smršťovací bužírka/izolepa

    postup:
    1) jehlou vytáhneš drátky od původních větráčků z jejich konektorů (předtím si vyfoť/zapiš jaká barva je kde)
    2) stříhneš z tý redukce konektor samce tak aby měli co nejdelší drátky,(žlutý drát pomocí jehly z konektoru vyndáš)
    3) drátky kousek oholíš a strčíš do konektorů z bodu1 tak aby kousek koukaly ven z konektoru, koukající části zahneš do boku a připojíš do zdroje
    4) na tuhle redukci připojíš větrák a spoje zaizoluješ

    bonus monitoring otáček : z redukce ti zbyl konektor samice z něj vyndáš jehlou všechny kontakty a z jednoho větráku vyndáš žlutej drát ten strčíš do konektoru na žlutou pozici a tenhle konektor píchneš do desky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od VLAN Zobrazit příspěvek
    Ano, 2 pin. Bude lepší to zapojit do základní desky, nebo na regulátor a nastavit tebou požadované otáčky, na maxim to jet přeci nemusí.. Limituje tě nějak výrazně u toho ventilátoru cena?
    Jenže já tam mám 2 fany. Takže 2 regulárory Cena za ventilátor Arctic-cooling Arctic Fan 8025 PWM je 86,- což mě příjde akorát do cca 4 letýho zdroje. Nebo navrhuješ jiný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Takhle jak to říká matty to má měl Enermax u řady 82+. Pokud yb ti nevadila investice do reguačního panelu tak to by také nebylo marné, jinak ty ventilátory budou stačit, pokud yb jsi chtěl větší ticho tak doporučuji: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54745 , Noctua se nevyplatí ani náhodou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od VLAN Zobrazit příspěvek
    jinak ty ventilátory budou stačit, pokud yb jsi chtěl větší ticho tak doporučuji: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54745 , Noctua se nevyplatí ani náhodou.
    JJ nexusi už mám jako in a out a super. Tak tedy jak to mám zapojit? Vytáhnout drátky ven a zapojit do desky? Nebo existuje nějaká redukce abzch zapojit ty 2 ventilátory na jeden vývod a ten potom do desky? Asi blbost co
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zapojil bych ty nexusy místo původních, tedy do zdroje. Abys nepřišel o termoregulaci (deska nemůže tušit jak moc se vevnitř zdroj zahřívá)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Zapojil bych ty nexusy místo původních, tedy do zdroje. Abys nepřišel o termoregulaci (deska nemůže tušit jak moc se vevnitř zdroj zahřívá)
    Jak už jsem psal výše a je patrno z obrázků co jsou v prvním postu jsou tam pouze dva dráty(červený, černý) a jak Nexus tak mnou navržený Arctic-cooling mají dráty 3. To je problém Jak je tedy zapojit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    Jak už jsem psal výše a je patrno z obrázků co jsou v prvním postu jsou tam pouze dva dráty(červený, černý) a jak Nexus tak mnou navržený Arctic-cooling mají dráty 3. To je problém Jak je tedy zapojit.
    Černý drát spojit s černým, červený s červeným, jak překvapivé, že? Ten co ti zbyde (žlutý) je snímání otáček.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Kup si 2x 3pin konektor do desky, do nich pak zastrc zluty draty t pak zapoj do desky, bude ti fungovat monitoring otacek

    edit: vlastne zadny konektory kupovat nemusis, jsou na vetraku (jaksi jsem zapomnel, ze je tam 3pin a ne jenom molex, kterej tam prekazi, tedy alespon u 12cm)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 13-03-2010 v 19:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Černý drát spojit s černým, červený s červeným, jak překvapivé, že? Ten co ti zbyde (žlutý) je snímání otáček.
    To přeci vím nejsem zas takový "KOLESA" Já měl na mysli jestli je uskřipnout a napájet nabo je spojit přes nějakou redukci. Takže radíš zapojit do zdroje?

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Kup si 2x 3pin konektor do desky, do nich pak zastrc zluty draty t pak zapoj do desky, bude ti fungovat monitoring otacek

    edit: vlastne zadny konektory kupovat nemusis, jsou na vetraku (jaksi jsem zapomnel, ze je tam 3pin a ne jenom molex, kterej tam prekazi, tedy alespon u 12cm)
    Takže by to mělo jít zapojit bez problémů do zdroje?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chlazení grafik: Výměna ventilátoru
    Od diino v sekci Chlazení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-09-2014, 09:52
  2. Výměna ventilátoru u zdroje
    Od Drizztcz v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-03-2014, 22:11
  3. Výměna ventilátoru ve zdroji
    Od lukbe v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 31-03-2013, 19:16
  4. Ventilátory: Výměna všech ventilátorů v PC
    Od ...No...Name... v sekci Chlazení
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 18-08-2009, 17:43
  5. Ventilátory: Výměna ventilátoru u zdroje...
    Od ...No...Name... v sekci Chlazení
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 25-12-2008, 16:21