Problém s novou grafikou
Vyměnil jsem grafickou kartu ATI X300 za ATI 5450 ale když chci zapnout počítač tak nenaběhne.
Zapne se větrák a hned se zase vypne a pořád dokola.
Zdroj mám 400W PCI Expres16 verze 1.
Zapne se větrák a hned se zase vypne a pořád dokola.
Zdroj mám 400W PCI Expres16 verze 1.
Predpokladam, ze ten 400W zdroj je nejakej EC - vyfot stitek (obrazek uploadni primo na forum, ne na "free" server), prip. neco podobne kvality. Napis jeste zbytek sestavy.
Zkontroluj jestli jsou zapojeny vsechny napajeci konektory v PC. Koukal jsem, ze grafika pridavne napajeni nema - nektere desky maji pridavne napajeni pro pcie slot, aby utahly grafiky bez pridavneho napajeni - ja to mel jako obyc. molex u dolniho okraje desky.
Zkontroluj jestli jsou zapojeny vsechny napajeci konektory v PC. Koukal jsem, ze grafika pridavne napajeni nema - nektere desky maji pridavne napajeni pro pcie slot, aby utahly grafiky bez pridavneho napajeni - ja to mel jako obyc. molex u dolniho okraje desky.
[quote=Sommer;358698]Kedar: Napiš jakou máš sestavu a hlavně jaký zdroj.[/quote]
Intel Pentium 4 520 2.8GHz, paměť 2045MB, zdroj EUROCASE 400W.
Intel Pentium 4 520 2.8GHz, paměť 2045MB, zdroj EUROCASE 400W.
[quote=Sommer;358698]Kedar: Napiš jakou máš sestavu a hlavně jaký zdroj.[/quote]
Intel Pentium 4 520 2.8GHz, paměť 2048MB, zdroj EUROCASE 400W.
Když tam hodím zpátky starou grafiku tak to jede.
Intel Pentium 4 520 2.8GHz, paměť 2048MB, zdroj EUROCASE 400W.
Když tam hodím zpátky starou grafiku tak to jede.
Máš tu novou grafiku zasunutou do slotu až nadoraz? Základní deska je jaká? Nemohl by jsi tu novou kartu zkusit jinde?
Koukam, ze spotreba radeonu 5450 je pod 20W pri plny zatezi (coz je asi i min nez x300), takze zdrojem to nebude - na tuto sestavu je dimenzovany dost (i kdyz to je EC).
Nic jinyho, nez to co napsal johny__g me taky nenapada.
Btw proc byla karta menena?
Nic jinyho, nez to co napsal johny__g me taky nenapada.
Btw proc byla karta menena?
Název základní desky MSI 915P Combo-F (MS-7058) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Grafika je až na doraz.
Grafika je až na doraz.
MB má:
One PCI Express x16 slot (supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant).
Určite si "rozumie" s ATI 5450 - PCI Express 2.1 x16 bus interface ?
Edit: verzia BIOSu na MB je minimálne 1.8?
One PCI Express x16 slot (supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant).
Určite si "rozumie" s ATI 5450 - PCI Express 2.1 x16 bus interface ?
Edit: verzia BIOSu na MB je minimálne 1.8?
Dobrý den,mám problém.
Před měsícem jsem vlastnil základní desku Plantix 2E a koupil jsem si do ní grafickou kartu Gigabyte GeForce 6200 256 MB,AGP 8x.
Přednedávnem jsem koupil novou základní desku Asrock 4COREDUAL-SATA2 R2 kde jsem tuto grafiku umístil.
Mám nový proceso Intel Celeron Dual Core 2,5 a 2 GB RAM.Jenže třeba pri rozjetí Assassin´s Creed se mi to sekalo.Na 100% to delá tato stará grafika.
Na základní desce mám slot PCie ale pouze 4x a já se chci zeptat,jestli by mi to nejak zlepšilo počítač,když bych koupil nejakou kartu s PCie 16x.Vím že se rychlost přispusobí těm 4x ale chci vědet,jestli to bude lepší jak ta stará nebo to bude to samé.
Děkuji
Před měsícem jsem vlastnil základní desku Plantix 2E a koupil jsem si do ní grafickou kartu Gigabyte GeForce 6200 256 MB,AGP 8x.
Přednedávnem jsem koupil novou základní desku Asrock 4COREDUAL-SATA2 R2 kde jsem tuto grafiku umístil.
Mám nový proceso Intel Celeron Dual Core 2,5 a 2 GB RAM.Jenže třeba pri rozjetí Assassin´s Creed se mi to sekalo.Na 100% to delá tato stará grafika.
Na základní desce mám slot PCie ale pouze 4x a já se chci zeptat,jestli by mi to nejak zlepšilo počítač,když bych koupil nejakou kartu s PCie 16x.Vím že se rychlost přispusobí těm 4x ale chci vědet,jestli to bude lepší jak ta stará nebo to bude to samé.
Děkuji
[quote=mahu22;358720]Dobrý den,mám problém.
Děkuji[/quote]
Muzu se mylit, ale ano, fungovat bude. Bohuzel nevim jak moc pcie 4x GK omezi (zalezi na modelu)
Děkuji[/quote]
Muzu se mylit, ale ano, fungovat bude. Bohuzel nevim jak moc pcie 4x GK omezi (zalezi na modelu)