Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Reinstalace počítače LYNX

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    56

    Dobrý den,
    před dvěma lety jsem si koupit PC o LYNX, při prvním spuštění to vytvořilo nějaké instalační CD nebo DVD. Teď to chci přeinstalovat a nevím, co mám čekat. Mám postupovat jako u běžné instalace Windows - vložit CD, nabootovat, zformátovat disk a nainstalovat? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Jako první krok bych Ti doporučoval stáhnout si program Everest a zjistit jaký hardware máš ve svém počítači a stáhnout si dopředu všechny ovladače (zákl. deska, graf. karta, TV karta, atd.) pro danou verzi Windows.
    K sestavě by jsi měl dostat instalační CD s Windows, které použiješ při reinstallu OS. To tebou vytvořené CD/DVD je záloha systému pomocí zálohovacího programu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Vytvorene/dodane CD/DVD obsahuje automatickou instalaci systemu vcetne ovladacu.

    Strcis ho tam, nabootujes, potvrdis obnovu a za cca hodku mas hotovo.

    U teto instalace obvykle neni mozne cokoliv nastavovat, instalace je upravena na plne automatickou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    251

    To není moc ideální, protože ovladače se mění. Lepší je ten PC otevřít, opsat HW, postahovat ovladače nové a instalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ale nikdy z toho nedostane legalni cislo k tem win.
    Takze mu moc moznosti nezbyva.

    Proste pak aktualizaci systemu a nasledne ovladacu.

    Pro nas to idealni neni, ale pro BFU a technickou podporu na telefonu jo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    To není moc ideální, protože ovladače se mění. Lepší je ten PC otevřít, opsat HW, postahovat ovladače nové a instalovat.
    Jak není ideální??? Si děláš srandu??? Záchrané CD/DVD obnoví systém, tedy pokud si jej vytvořil, nainstaluje mašinu do továrního nastavení. pak stáhne aktualizate OS. Ovladače HW si může stáhnout dodatečně. Tedy pokud chce. ALe bude mít funkční systém ( CD-KEY + dalsí prg) Ty víš co má předinstalované? (office a pod.)
    Ano, možná je lepší nainstalovat systém z nějakého Cd a pak se divit, že to číslo na bedně nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Njn, ale me vzdycky u LYNX muze trefit slak kdyz to nainstaluje XP bez SP, pak hodku na SP1, dalsi na SP3 a ostatni aktualizace. Zabitej cas kdyz muzu instalnout za pul hodky rovnou SP3, na aktualni ovladace a soft staci 20 minut kdyz je slusnej net.

    Zakaznik pak plati hodinu prace misto 3 a je stasnej jak blecha :-), je lepsi udelat vic zakazniku a nemuset drit prachy z jednoho kvuli instalacnimu mediu.

    Problem nastava prave jen u tehle vyrobcu co maji tenhle typ multilicenci a nedavaji stitek na bednu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No licenční číslo může vytáhnout z nainstalovaného systému velmi jednoduše..

    Já bych viděl jako ideální nejdřív instalační CD (dodané nebo vytvořené z backup partitiony) zpracovat v nLite a dointegrovat SP3 (případně si s tím i jinak pohrát)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Njn, ale me vzdycky muze trefit slak kdyz to nainstaluje XP bez SP, pak hodku na SP1, dalsi na SP3 a ostatni aktualizace....
    a proto mam nLite s licencnim klicem, SP3, AHCI ovladacem + par SW blbinek, uspora casu pri reinstalu je opravdu znacna... / ostatni aktualni ovladace meho PC mam bokem /
    navic si na backup IDE HDD prubezne delam zalohu, takze obnova OS je otazkou nekolika minut....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jinak předtím všechno zálohuj, co tak mám zkušenost s těmahle recovery CD, tak pokud je to XP, povětšinou je to tak, že automaticky smaže všechny partition na disku a vytvoří při instalaci novou přes celej disk (tj. dojde ke smazání úplně všeho na disku). Pokud máš třeba další disk, kde máš zálohu, doporučuju před instalací odpojit (sice nevím jestli ho smaže taky, spíš ne, ale pro jistotu ...).

    U recovery s Vistou už je to aspoň trochu lepší, obnovení systému přemaže pouze partition C:.

    Jinak číslo z toho dostat lze, ale pak je třeba si s tím trochu pohrát, tuhle jsem chtěl u známýho přeinstalovávat systém, číslo jsem vzal z jeho recovery instalace, ale jiný médium OEM to číslo nebralo, zřejmě ta recovery byla nějak speciálně upravená (anebo to možná bylo tím, že v mým médiu byl naintegrovanej SP3 - SP3 inst. médium nebere některý produkt klíče, který předchozí SP vezmou - ale nevím, pak už jsem to dál nezkoušel; ale u jednoho jinýho PC se mi to stalo, že médium se SP3 nechtělo vzít klíč a SP2 ho vzala, SP3 se pak musel doinstalovat dodatečně a vše pak fungovalo včetně ověření platnosti licence).
    Dále pak ta instalace bude nejspíš předaktivovaná, takže při instalaci z jinýho média bude nutno provést ručně aktivaci (ovšem pokud projde Product Key získanej z původní, měla by projít i aktivace).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od zdenda05 Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,
    před dvěma lety jsem si koupit PC o LYNX, při prvním spuštění to vytvořilo nějaké instalační CD nebo DVD. Teď to chci přeinstalovat a nevím, co mám čekat. Mám postupovat jako u běžné instalace Windows - vložit CD, nabootovat, zformátovat disk a nainstalovat? Díky
    na enlite se vykašli(jestli nevíš o co jde),stahni everest ultimate klidně demo,klikni na strom v pravo -na software-licence,opiš si kej a přeinstaluj jak píšeš,ovladače dotáš pak,klidně pak sem napiš typ desky najdem ti to
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    na enlite se vykašli(jestli nevíš o co jde)....
    az tak bych nLite nezatracoval...
    pokud nevi on, bude vedet nektery z jeho kamosu, nebo mu poradi Google... a mit doma install medium / ja ho mam na USB flash / predpripravene pro konkretni PC neni imho vubec od veci....
    Naposledy upraveno uživatelem john: 15-03-2010 v 12:21
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    na enlite se vykašli(jestli nevíš o co jde),stahni everest ultimate klidně demo,klikni na strom v pravo -na software-licence,opiš si kej a přeinstaluj jak píšeš,ovladače dotáš pak,klidně pak sem napiš typ desky najdem ti to
    Panebože a kdy vezme instalační médium? Licenční klíč takto extrahovaný můeš použít jen na distribuci LYNXU.
    Stajně tak jsou instalační klíče pro různé edice CD. Před rokem byl MS nucen změnit způsob generování insatlačních čísel a tyto jsou jen na CD s SP 3. A naopak, na tyto nová CD nepoužiješ CD ze starších edicí
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Panebože a kdy vezme instalační médium? Licenční klíč takto extrahovaný můeš použít jen na distribuci LYNXU.
    Stajně tak jsou instalační klíče pro různé edice CD. Před rokem byl MS nucen změnit způsob generování insatlačních čísel a tyto jsou jen na CD s SP 3. A naopak, na tyto nová CD nepoužiješ CD ze starších edicí
    Citace Původně odesláno od zdenda05 Zobrazit příspěvek
    Mám postupovat jako u běžné instalace Windows - vložit CD, nabootovat, zformátovat disk a nainstalovat? Díky
    mám zato že CD MÁ
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows XP: Reinstalace XP
    Od Belbas v sekci OS Windows
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 08-03-2011, 08:11
  2. reinstalace xp
    Od Rek61 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-03-2010, 00:40
  3. Uzavřeno: Michal Útrata, business unit manager LYNX
    Od husky14 v sekci Rozhovory Ptáme se za vás
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-08-2009, 16:48
  4. starší lynx pc
    Od pepa36 v sekci Chlazení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 28-07-2009, 19:28
  5. Počítač Lynx
    Od grošáček v sekci PC - archiv
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 12:38