Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP DesignJet 500 24+HPGL2 Card ako nainstalovat sietoveho klienta

vaclav2211 (47)|15.3.2010 11:48
dobry den, ako dostanem HP DesignJet 500 24+HPGL2 Card 160MB na siet ma to ethernet aj lpt port. ,Pri nainstalovani prilozeneho print servera mi to nasledne nenajde ziaden ploter na sieti. Skusal som pohladat v dokumentacii jeho pevnu IP ale je to uz vybehovy stroj a dokumentacia je roztratena. Pozeral som sa do menu plotra ale nenasiel som ziadne nastavenie co by sa tykalo ethernetu jedine co tam ako tak bolo tak I/O /zapnute/ a nic viac vedel by niekto poradit kde by sm ju nasiel alebo popripade nastavil.
OS win xp Pro eng+sk lip. podotykam system je cerstvo nainstalovany.
Weeman (90)|15.3.2010 13:07
koukni na stranky firmy HP a koukni do FAQ a popripade mas nejlepsi zavolat primo do HP. oni ti poradi asi nejlepe a nejrychleji.

--
Weeman
arkij (90)|15.3.2010 15:26
Pokud znáš IP adresu toho plotru (podle návodu jde tlačítky na panelu zjistit, nebo změnit, možná ji máš v "jiné síti"), tak ji jako tiskárnu nakonfiguruj přímo na ten IP port

Přibližně je postup:

přidat tiskárnu ...... místní tiskárna ...... (dole) vytvořit nový port ...... vybrat Standard TCP/IP Port .... v průvodci zadat "Další"..... vypsat IP port ....... zvolit ovladač ....... atd. - jde to pak postupně samo

Ozvi se, pokud se zadrhneš a napiš na čem

Já mám HP DesignJet 500 +HPGL2 Card už roky a běháme takto sítově bez problémů, ještě je dobré v nastaveních navolit tisk až po zařazení poslední stránky, aby se dobře řadila fronta z více PC
arkij (90)|15.3.2010 15:28
Jo, ještě se zkusím podívat, jak se zjišťuje ta IP adresa
arkij (90)|15.3.2010 15:35
Už to mám - v menu vybereš I/O setup .... Card ID .... a jsi v menu kde zjistíš IP adresu (druhá v pořadí), nebo o menu výš vybereš setup a změníš ji tak, jak máš nastavenou síť.

Potom platí postup viz výše
vaclav2211 (47)|16.3.2010 00:14
dik kukne na hp som volal poslali nejaky soft ale to odskusam az posledne. diky za to dohladanie ip ja som sice pozeral na ovladanie toho plotra ale zrejme som to prehliadol dik
arkij (90)|16.3.2010 08:36
Zkus to probojovat přímo na ten IP port. Ty obslužný SW to někdy zbytečně komplikují. Taky jsem je dřív používal, pak jsem ale zjistil, že nejspolehlivější je ta přímá cesta a dnes už mám všechny tiskárny v síti (celkem 6) nastavený na IP porty a jede to jak hodinky.
zsdx (2098)|23.3.2010 21:15
[quote=vaclav2211;359358]dik kukne na hp som volal poslali nejaky soft ale to odskusam az posledne. [/quote]
Nebyl to HP Install network printer wizard? Ten docela dobre fungoval, i kdyz ARP + WWW je asi rychlejsi.
[quote=arkij;359408]Zkus to probojovat přímo na ten IP port.[/quote]
Taky mohu jen doporucit prime pripojeni pomoci IP. Navic HP ma v tech starsich JetDirectech slusny WWW server na konfiguraci.