Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nová deska + nový CPU problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    2

    Ahoj, dal sem do PC desku Gigabyte MA74GM-S2 společně s CPU AMD Athlon II X2 AM3. Po zapnutí se rozeběhne ventylátor na cpu, ale toť vše. Nezaktivuje se monitor, neběží HDD ani Cdrom. Vše zapojeno, RAM OK, zdroj vyzkoušen jiný. Poprosím o radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Je zapojeno přídavné napájení desky? Taky by nebylo od věci uvést revizi desky a konkrétní model CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    No, deska by mela mit posledni BIOS a byt zapojena dle manualu, over si to, chyby se delaji snadno.

    Jinak nech vse odpojene jen jeden pametovy modul radne nainstalovany.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,267

    Na stránkách výrobce si zkontroluj v sekci CPU Support List, zda-li máš správnou verzi BIOSu, která bude korektně pracovat s tvým procesorem (musíš si vybrat svou revizi základní desky).
    Proveď reset CMOS podle manuálu k základní desce.

    EDIT:
    Procesor by měl korektně fungovat s First Release verzí BIOSu, takže BIOSem to nebude. Pouze tedy resetuj CMOS
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 15-03-2010 v 21:50 Důvod: Uvedení typu procesoru uživatelem Dj.kenny
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    2

    4-pin přídavné napajení desky je zapojené, hlavní konektor je 24-Pin. Cpu je AMD Athlon II X2 3,0 Ghz True Dual, 2 MB Cache, X2 250. Revize desky 4.0 . Bohužel nemam jiný CPU ani desku na otestování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Jak rika Kevin skus zresetovat bios.

    V kroužku máš vyznačenou baterii. Vyndej ji na cca 1 minutu a pak zase vlož spet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Jak rika Kevin skus zresetovat bios.

    V kroužku máš vyznačenou baterii. Vyndej ji na cca 1 minutu a pak zase vlož spet.
    Ale předtím vytáhni napájecí kabel ze zdroje. A počkal bych dýl než minutu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    191

    Pokud by nic nepomahalo, zkus to zapojit mimo case. Jednou se mi podarilo nechat v case spadlej sroubek a nekde se to patrne hodilo kratas. Po vyjmuti z casu mi to uz jelo ok. Je sice nepravdepodobne, ze to bude zrovna tohle, ale jak rikam, uz jsem se s tim setkal.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nová základní deska
    Od Johnn195 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 16:05
  2. Nová deska + CPU
    Od Riff v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-11-2010, 12:54
  3. Nová deska základní
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-09-2010, 22:15
  4. Socket 775: Nová základní deska
    Od Georginek v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-07-2010, 16:26
  5. Problémy s PC (HW/SW): nový počítač?nová grafika?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-03-2008, 17:57