Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Soltek SL-75FRV maximální kapacita HDD ?

Viktor 2 (2)|5.3.2007 17:14
K této desce chci zakoupit nový HDD s maximálně možnou kapacitou. Deska byla m.j. recenzována zde na stránkách 27.2.2003. Ani v manuálu desky ani nikde jinde se mi nepodařilo najít údaj, jakou maximální kapacitu HDD tato deska podporuje. Nevěděl by z vás někdo ? Na nový HDD, který bude primární, chci nainstalovat OS WinXP Home. Na stávajícím HDD 80GB, který zůstane jako sekundární, mám Win2K Proff, kde mě omezuje Service Pack2 (nelezu s tím na Inet) na kapacitu HDD tuším 132GB. Jak se to spolu eventuelně porovná ?
tgfh (2985)|5.3.2007 18:48
Updatuj bios a kup si třeba 500GB :D . Myslím si, že žádný problém nebude. Osobně toto slyším poprvé - nějaká limitace kapicity-existuje to vůbec? :notsure
mech13 (5526)|5.3.2007 19:46
[QUOTE=tgfh]Updatuj bios a kup si třeba 500GB :D . Myslím si, že žádný problém nebude. Osobně toto slyším poprvé - nějaká limitace kapicity-existuje to vůbec? :notsure[/QUOTE]
ano, existuje. treba moje byvala MSI 440BX se slotem1 si s disky vetsimy nez 32GB poradila az po updatu biosu (spousta disku ma jumper kterym se da omezit kapacita na 32GB) a taky problemova kapacita byla 120GB - to zase mam nejake pridavne IDE radic ktere zvlada disky jenom do 120GB
Viktor 2 (2)|7.3.2007 10:33
To : tgfh a mech13. Díky oběma za odpovědi. K mojí původní otázce mě inspirovalo to, že jsem se s danou problematikou omezení kapacity HDD v závislosti na typu základní desky (konkrétně chipset) a případně i na OS a verzi Service Pack setkal opakovaně na různých stránkách. V této souvislosti bych tgfh, pokud budete mít zájem, odkázal na př. na http://www.harryho.info/hdd_rady.htm a z toho potom zejména na http://www.harryho.info/hdd_teorie.htm.
Ono se vám lehce řekne updatuj BIOS. Deska už je stará 4 roky. Sice jsem si ze stránek výrobce stáhnul Bios i Driver, ale protože patřím stále ještě spíše mezi lamy, tak se bojím jak čert kříže to tam pustit, pokud mi to ve stávající konfiguraci chodí. Kdyby se mi to mělo nějakým mým nevhodným postupem zbourat, tak se půjdu rovnou oběsit.. :-((
Steefa (5)|2.12.2010 19:29
Omlouvám se, že vytahuju toto staré téma, ale dostala se mi do ruky tato deska a potřeboval bych na ni sehnat BIOS. Rad bych na ní vyzkoušel trochu taktování, ale bohužel má bios verze 1.4, který obsahuje chybu. Proto bych rád sehnal buď starší verzi, nebo novejsi.

To Viktor 2: Psal jsi tu že si ze stránek výrobce stáhnul BIOS, stránky výrobce však již nefungují, mohl bych tě tedy požádat, zda by si mi ho nemohl poskytnout, prosím:)
kevin00 (10238)|2.12.2010 19:57
Chvíli jsem googlil a povedlo se mi bohužel najít pouze BIOS verze AN1.3. Bohužel nevím, jaké změny byli mezi verzí 1.3 a 1.4, tak nemohu říci, zda-li bude podporovat tvůj procesor či nikoliv :thumbdown
r34ktor (7477)|2.12.2010 19:59
Máš štěstí, že je mám ve svém archivu. ;)
Steefa (5)|4.12.2010 00:01
Díky vám oboum dvoum! ;)
Ta 1.3ka je ideální, doufal jsem že seženu právě tu, je to asi poslední co znám, že funguje bez problémů. U novější verze 1.4 je zásadní chyba co se týče taktování, že pokud člověk změní ručně frekvenci FSB či násobič, tak se tyto hodnoty po restartu nebo vypnutí PC sami vrátí na Default hodnoty :(
A novější verze než 1.4 myslím už žádné vydány nebyly..
Každopádně díky a ted už jen vyzkouším co z toho Athlona XP 1800+ Bčkové revize vytáhnu. :)