zaseknutí PC na obrazovce "Vypínání..."
Ahoj,
chtel bych poprosit o radu se svym pocitacem. Pocitac nebyl cca 2 mesice zapnuty, vcera jsem jej zapnul, nainstalovalo se cca 15 windows aktualizaci udelal nejakou praci a po cca 6 hodinach provozu ho vypnul, jenze pocitac zustal vyset na obrazovce "Vypínání..." Postupne jsem dosel k temto poznatkum:
Restartovani pres Start - Restartovat - funguje
Vypnuti pres Start - nefunguje (dojde k tomu, ze se ulozi prace, odpoji od site, bla bla, naskoci tam vypinani..., mys a klavesnice stale funguje, najednou je slyset jak se vpyne HDD, vypne se mys a klavesnice, ale vetraky furt bezi a PC taky, a je tu zasek :(
Zajimavy taky je, ze nefunguje "hlavni" tlacitko na vypinani, pokud ho drzim i cca 10 sekund nic se nedeje, kdyz pri bootovani ho stisknu tak se v tom miste pocitac sekne :( tlacitko na restart na tvrdo, funguje normalne :( pritom jsem vcera pocitac tim hlavnim tlacitkem normalne zapnul a pred tim bezel bezproblemu :(
na jednu radu jsem zkousel nainstalovat i "Služba UPHClean (User Profile Hive Cleanup Service)"
bohuzel bez nejakeho ucinku :(
sestava:
Windows XP SP3 (legal samozrejme)
P4 2,4Ghz
512MB RAM
Matrox Millennium G550 32MB
za jakekoliv rady budu velice vdecny
chtel bych poprosit o radu se svym pocitacem. Pocitac nebyl cca 2 mesice zapnuty, vcera jsem jej zapnul, nainstalovalo se cca 15 windows aktualizaci udelal nejakou praci a po cca 6 hodinach provozu ho vypnul, jenze pocitac zustal vyset na obrazovce "Vypínání..." Postupne jsem dosel k temto poznatkum:
Restartovani pres Start - Restartovat - funguje
Vypnuti pres Start - nefunguje (dojde k tomu, ze se ulozi prace, odpoji od site, bla bla, naskoci tam vypinani..., mys a klavesnice stale funguje, najednou je slyset jak se vpyne HDD, vypne se mys a klavesnice, ale vetraky furt bezi a PC taky, a je tu zasek :(
Zajimavy taky je, ze nefunguje "hlavni" tlacitko na vypinani, pokud ho drzim i cca 10 sekund nic se nedeje, kdyz pri bootovani ho stisknu tak se v tom miste pocitac sekne :( tlacitko na restart na tvrdo, funguje normalne :( pritom jsem vcera pocitac tim hlavnim tlacitkem normalne zapnul a pred tim bezel bezproblemu :(
na jednu radu jsem zkousel nainstalovat i "Služba UPHClean (User Profile Hive Cleanup Service)"
bohuzel bez nejakeho ucinku :(
sestava:
Windows XP SP3 (legal samozrejme)
P4 2,4Ghz
512MB RAM
Matrox Millennium G550 32MB
za jakekoliv rady budu velice vdecny
Ja jsem mel vpodstate stejny problem a na vine byla pomalu odchazejici deska.
Co se tyce toho tlacitka, tak zkontroluj jeho zapojeni do desky (ale pokud lze PC normalne zapnout, tak tu chyba asi nebude) a pak se jeste podivej do BIOSu (ted nevim v ktere casti) jak je nastaveny - da se nastavit, ze uspi PC, nebo vypne pc a pri delsim stisknuti vypne natvrdo, prip. rovnou vypne natvrdo.
Co se tyce toho tlacitka, tak zkontroluj jeho zapojeni do desky (ale pokud lze PC normalne zapnout, tak tu chyba asi nebude) a pak se jeste podivej do BIOSu (ted nevim v ktere casti) jak je nastaveny - da se nastavit, ze uspi PC, nebo vypne pc a pri delsim stisknuti vypne natvrdo, prip. rovnou vypne natvrdo.
Pokud se windows a to XP rady delaly, po nainstalovani nekterych aktualizaci a nesnasenlivosti nektereho hardwaru a softwaru, pripadne kombinaci obojiho sem jiz nekolikrat zazil, ze pri vypinani se proste nic nestalo.
Doporucuji zkusit program PowerOFF ktery nnahrazuje nabidku ve Startu. Je tam i casove vypnuti a vselijake moznosti. Zkus to at vime jestli je to softwarove ci nikoliv.
Doporucuji zkusit program PowerOFF ktery nnahrazuje nabidku ve Startu. Je tam i casove vypnuti a vselijake moznosti. Zkus to at vime jestli je to softwarove ci nikoliv.
Obojí bude volat příkaz shutdown ( s nějakými parametry ), nedávám příliš šancí, že by thirdparty software vypínal v pořádku.
Nicméně souhlas, že rozhasily se pravděpodobně win těma aktualizacema (joo šikovný). První bych zkusil bod obnovy, před stažení aktualizací.
Nicméně souhlas, že rozhasily se pravděpodobně win těma aktualizacema (joo šikovný). První bych zkusil bod obnovy, před stažení aktualizací.
tak bod obnovy uspesne dokoncen pred stazene aktualizace, zacalo to hlasit ze system neni aktualizovany, takze to sedi, jenze problem tu stale je :((((( zkusim aspon tedy jeste poweroff, ale moc sanci tomu nedavam, no ale uvidime, kazdopadne problem stale trva :(
Měl jsem identický problém, dělal to proces, který se odmítal ukončit, takže win zůstali viset na vypínání.. V mém případě za to mohl proces z programu Deamon tools, jestli ho mate na harddisku, stojí za zkoušku ho odinstalovat
dal jsem taktez nehcat prohlidnout log z Hijack a vse v poradku, aktualizace jsem znovu neinstaloval, nainstaloval jsem PowerOFF, bezvysledku, stale stejny problem :(
Daemon tools na disku nemam
zacinam mit podezreni jestli opravdu treba neodchazi deska nebo nevim, ale kdyz je pocitac zapnuty, chova se naprosto normalne, nepada, neseka se, nic
Daemon tools na disku nemam
zacinam mit podezreni jestli opravdu treba neodchazi deska nebo nevim, ale kdyz je pocitac zapnuty, chova se naprosto normalne, nepada, neseka se, nic
Jeste mensi test. Stahni si napr. hirens boot CD a nabootuj mini XP. Prip. nejakou live distribuci linuxu a zkus jestli se to vypne normalne. (je to test jestli to je HW nebo SW problem)
takze jsem si pripravil live cd Ubuntu 9.1, nabootoval z nej jen do prikazovyho radku linuxu, stiskl tlacitko na vypnuti a pocitac vypsal
The system is going down for halt NOW!
Power button pressed
Please romte the disk ....... then pressed ENTER!
vyndal jsem cd, stiskl enter, disk se vypnul a pocitac bezel stale dal :/ na obrazovce stale blikala prikazove podtrzitko, klavesnice a mys mrtvy, pomoci power buttonu nejde vypnout (myslim dlouhy drzeni) takze vypnuto pres zdroj :/
co to tedy znamena? HW problem?
The system is going down for halt NOW!
Power button pressed
Please romte the disk ....... then pressed ENTER!
vyndal jsem cd, stiskl enter, disk se vypnul a pocitac bezel stale dal :/ na obrazovce stale blikala prikazove podtrzitko, klavesnice a mys mrtvy, pomoci power buttonu nejde vypnout (myslim dlouhy drzeni) takze vypnuto pres zdroj :/
co to tedy znamena? HW problem?