Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

zaseknutí PC na obrazovce "Vypínání..."

jacobsen (102)|16.3.2010 10:04
Ahoj,
chtel bych poprosit o radu se svym pocitacem. Pocitac nebyl cca 2 mesice zapnuty, vcera jsem jej zapnul, nainstalovalo se cca 15 windows aktualizaci udelal nejakou praci a po cca 6 hodinach provozu ho vypnul, jenze pocitac zustal vyset na obrazovce "Vypínání..." Postupne jsem dosel k temto poznatkum:

Restartovani pres Start - Restartovat - funguje
Vypnuti pres Start - nefunguje (dojde k tomu, ze se ulozi prace, odpoji od site, bla bla, naskoci tam vypinani..., mys a klavesnice stale funguje, najednou je slyset jak se vpyne HDD, vypne se mys a klavesnice, ale vetraky furt bezi a PC taky, a je tu zasek :(

Zajimavy taky je, ze nefunguje "hlavni" tlacitko na vypinani, pokud ho drzim i cca 10 sekund nic se nedeje, kdyz pri bootovani ho stisknu tak se v tom miste pocitac sekne :( tlacitko na restart na tvrdo, funguje normalne :( pritom jsem vcera pocitac tim hlavnim tlacitkem normalne zapnul a pred tim bezel bezproblemu :(

na jednu radu jsem zkousel nainstalovat i "Služba UPHClean (User Profile Hive Cleanup Service)"
bohuzel bez nejakeho ucinku :(

sestava:
Windows XP SP3 (legal samozrejme)
P4 2,4Ghz
512MB RAM
Matrox Millennium G550 32MB

za jakekoliv rady budu velice vdecny
DrZelenka (2491)|16.3.2010 16:48
Ja jsem mel vpodstate stejny problem a na vine byla pomalu odchazejici deska.

Co se tyce toho tlacitka, tak zkontroluj jeho zapojeni do desky (ale pokud lze PC normalne zapnout, tak tu chyba asi nebude) a pak se jeste podivej do BIOSu (ted nevim v ktere casti) jak je nastaveny - da se nastavit, ze uspi PC, nebo vypne pc a pri delsim stisknuti vypne natvrdo, prip. rovnou vypne natvrdo.
Georginek (2957)|16.3.2010 16:52
Pokud se windows a to XP rady delaly, po nainstalovani nekterych aktualizaci a nesnasenlivosti nektereho hardwaru a softwaru, pripadne kombinaci obojiho sem jiz nekolikrat zazil, ze pri vypinani se proste nic nestalo.
Doporucuji zkusit program PowerOFF ktery nnahrazuje nabidku ve Startu. Je tam i casove vypnuti a vselijake moznosti. Zkus to at vime jestli je to softwarove ci nikoliv.
speedsnail (4876)|16.3.2010 16:55
Obojí bude volat příkaz shutdown ( s nějakými parametry ), nedávám příliš šancí, že by thirdparty software vypínal v pořádku.

Nicméně souhlas, že rozhasily se pravděpodobně win těma aktualizacema (joo šikovný). První bych zkusil bod obnovy, před stažení aktualizací.
jacobsen (102)|17.3.2010 09:36
tak bod obnovy uspesne dokoncen pred stazene aktualizace, zacalo to hlasit ze system neni aktualizovany, takze to sedi, jenze problem tu stale je :((((( zkusim aspon tedy jeste poweroff, ale moc sanci tomu nedavam, no ale uvidime, kazdopadne problem stale trva :(
ex_ (170)|17.3.2010 10:04
Měl jsem identický problém, dělal to proces, který se odmítal ukončit, takže win zůstali viset na vypínání.. V mém případě za to mohl proces z programu Deamon tools, jestli ho mate na harddisku, stojí za zkoušku ho odinstalovat
jacobsen (102)|17.3.2010 10:12
dal jsem taktez nehcat prohlidnout log z Hijack a vse v poradku, aktualizace jsem znovu neinstaloval, nainstaloval jsem PowerOFF, bezvysledku, stale stejny problem :(
Daemon tools na disku nemam

zacinam mit podezreni jestli opravdu treba neodchazi deska nebo nevim, ale kdyz je pocitac zapnuty, chova se naprosto normalne, nepada, neseka se, nic
DrZelenka (2491)|17.3.2010 16:44
Jeste mensi test. Stahni si napr. hirens boot CD a nabootuj mini XP. Prip. nejakou live distribuci linuxu a zkus jestli se to vypne normalne. (je to test jestli to je HW nebo SW problem)
jacobsen (102)|18.3.2010 13:33
zkusim stahnout Ubuntu live cd a vyzkousim to a dam vedet, diky za tip
Richmond (8084)|18.3.2010 14:32
Co zdroj?
jacobsen (102)|18.3.2010 15:02
takze jsem si pripravil live cd Ubuntu 9.1, nabootoval z nej jen do prikazovyho radku linuxu, stiskl tlacitko na vypnuti a pocitac vypsal

The system is going down for halt NOW!
Power button pressed
Please romte the disk ....... then pressed ENTER!

vyndal jsem cd, stiskl enter, disk se vypnul a pocitac bezel stale dal :/ na obrazovce stale blikala prikazove podtrzitko, klavesnice a mys mrtvy, pomoci power buttonu nejde vypnout (myslim dlouhy drzeni) takze vypnuto pres zdroj :/

co to tedy znamena? HW problem?
jacobsen (102)|18.3.2010 15:04
[quote=Richmond;360200]Co zdroj?[/quote]

muzu zkusit napojit jeste jinaci co mam k dispozici na otestovani, je ale mozne aby se pocitac nevypinal kvuli zdroji? na behu pocitace neni nic znat :/
jacobsen (102)|23.3.2010 09:22
tak vse vyreseno, bohuzel vysledny verdikt je vadna zakladni deska, odesel i jeden PS2 port a dalsi 2 USB nasledovaly, vsechny na zadni strane primo na desce, takze ji rovnou vyhazuju, po vymene zdroje se chovalo stale stejne, pameti , procesor a grafika v poradku.