100Hz u Ati HD 5750 ve Win7?
Zdar!
Včéra jsem se stal (ne)šťastným majitelem 5750ky od Asusu a mám takový trabl... Karta je za ty prachy fičák, to jo, obzváště na mém výborném 22" CRT NEC kde jedu na 1600x1200. Ale bohužel se mi kartu nepodařilo přinutit k vyšší obnovovací frekvenci než 60Hz. A já chci svých obvyklých 100Hz. Předchozí karta 3850 i 4850 bez problémů, ale tahle 5750 skutečně neumožňuje lepší refresh. Samozřejmě jsem povolil zobrazení i "nebezpečných" frekvencí, ale furt je tam maximálně 60Hz... Na internetu jsem našel lidi se stejným problémem, ale žádné řešení...
OS - Win7 64bit
VGA ASUS EAH 5750 1GB
CCC - 10.2
Monitor je připojen analogově.
Není tady nějaký guru co by věděl co s tím? Protože 60Hz je na epileptický záchvat... A nový monitor nechci, LCD se srovnatelnými parametry barevného podání jako tento studiový CRT je mimo moje fin. možnosti.
Děkuji!
RiMr
Včéra jsem se stal (ne)šťastným majitelem 5750ky od Asusu a mám takový trabl... Karta je za ty prachy fičák, to jo, obzváště na mém výborném 22" CRT NEC kde jedu na 1600x1200. Ale bohužel se mi kartu nepodařilo přinutit k vyšší obnovovací frekvenci než 60Hz. A já chci svých obvyklých 100Hz. Předchozí karta 3850 i 4850 bez problémů, ale tahle 5750 skutečně neumožňuje lepší refresh. Samozřejmě jsem povolil zobrazení i "nebezpečných" frekvencí, ale furt je tam maximálně 60Hz... Na internetu jsem našel lidi se stejným problémem, ale žádné řešení...
OS - Win7 64bit
VGA ASUS EAH 5750 1GB
CCC - 10.2
Monitor je připojen analogově.
Není tady nějaký guru co by věděl co s tím? Protože 60Hz je na epileptický záchvat... A nový monitor nechci, LCD se srovnatelnými parametry barevného podání jako tento studiový CRT je mimo moje fin. možnosti.
Děkuji!
RiMr
Díky, to jsem nezkoušel. S těmito nástroji jsem měl ve Win7 rozpačité výsledky, ale je fakt že už je to nějaký pátek a koukám že teď jsou novější verze, které už pravděpodobně W7 berou v potaz. Vyzkouším. Dík!
V klasickych Catalystech by melo byt vynuceni refresh rate taky, je fakt, ze me to taky nefungovalo (at uz s vypnutym nebo zapnutym DDC)
[quote=Richmond;359460]...(at uz s vypnutym nebo zapnutym DDC)[/quote]
Jestli myslíš to co myslím :) tak ta volba už ve Win7 a v CCC 10.2 vůbec není :mad:
Zkusím ještě nainstalovat ovladač monitoru, ať W7 ví co můžou... Jestli se ovšem ovladač monitoru z WinXP ve Win7 chytne...
Jestli myslíš to co myslím :) tak ta volba už ve Win7 a v CCC 10.2 vůbec není :mad:
Zkusím ještě nainstalovat ovladač monitoru, ať W7 ví co můžou... Jestli se ovšem ovladač monitoru z WinXP ve Win7 chytne...
Me treba ovladac nepomohl - sice mi to povolilo vybrat 120Hz, ale stejne do monitoru slo jen 60Hz. Dalsi problem pak tusim nastal pri prepnuti do jineho rozliseni nez byla plocha - opet 60Hz :rolleyes:
[quote=speedsnail;359487]Jen se chci zeptat, jestli je to problém W7 nebo HD5***?
edit: ... fail :D[/quote]
Win7 to není, starší karty bez problémů. Resp. CCC nabízí taky jen 60Hz, ale v nastavení rozlišení a adaptéru v control panels odhákneš "skrýt nepodporované režimy" (nebo tak nějak) a pak máš ve výpisu všech rozlišení už všechny kombinace a vyšší refresh se pak "zázračně" objeví i v CCC. Ale teď už to tak nefunguje. Je tam pouze 60Hz...
edit: ... fail :D[/quote]
Win7 to není, starší karty bez problémů. Resp. CCC nabízí taky jen 60Hz, ale v nastavení rozlišení a adaptéru v control panels odhákneš "skrýt nepodporované režimy" (nebo tak nějak) a pak máš ve výpisu všech rozlišení už všechny kombinace a vyšší refresh se pak "zázračně" objeví i v CCC. Ale teď už to tak nefunguje. Je tam pouze 60Hz...
Na DVI přes redukci si to nezkoušel?
Edit: pokud najdeš v položce "atributy" v CCC zaškrtnuté "GPU scaling" tak odškrtni
Edit: pokud najdeš v položce "atributy" v CCC zaškrtnuté "GPU scaling" tak odškrtni
Jen mě tak napadá... ale možná je to kravina. Na mém druhém PC kde je Radeon X1300 tak taky dělala problém obnovovací frekvence na CRT. Stále jen 60Hz a šmitec. Brouzdal jsem na internetu a nakonec narazil na prográmek Ati refresh fix, ten se jenom spustil. dalo se Fix & Restart a najednou fíha, požadovaná frekvence jela bez problému. Tento postup byl nutný vždy po aktualizaci ovladačů.
Nevim jestli to s tím může souviset protože se jednalo o 4 generace starší grafiku a jinej systém (XP) ale za vyzkoušení to stojí...
Nevim jestli to s tím může souviset protože se jednalo o 4 generace starší grafiku a jinej systém (XP) ale za vyzkoušení to stojí...
[quote=RiMr;359513]Mám to přes redukci, tahle 5750 D-Sub nemá (jestli nějaká)...[/quote]
Mrkni na ten můj edit.
@speed: mě taky nešlo o tu redukci ale o DVI
@stan: no, proto mu bylo razeno použítí ATT
Mrkni na ten můj edit.
@speed: mě taky nešlo o tu redukci ale o DVI
@stan: no, proto mu bylo razeno použítí ATT
[quote=Smeli;359532]...mě taky nešlo o tu redukci ale o DVI[/quote]
Ono je to jedno jestli je to v dsubu, dvi nebo hdmi - drive se stavalo ze i po nastaveni 120Hz monitor stale blikal, ATT (nebo Omega drivery) to mely osetrene velmi jednoduse - staci kliknout na max supported refresh a z moitoru se dostavalo maximum co mohl nehlede na to jestli byla plocha nastavena na 60Hz nebo 100Hz. Na 5850 mi to delalo to samy, po nainstalovani driveru pro monitor to dovolilo nastavit 120Hz ovsem problem s jinym rozlisenim a refreshi na 60Hz stale pretrvaval. Nejak jsem to neresil pac to bylo uz na lcd ktery se stejne na jinym nez nativnim rozliseni provozovat neda. ATT byly tenkrat zas dost zavisly na verzi ovladace, v RivaTuneru to ale makalo ;)
Ono je to jedno jestli je to v dsubu, dvi nebo hdmi - drive se stavalo ze i po nastaveni 120Hz monitor stale blikal, ATT (nebo Omega drivery) to mely osetrene velmi jednoduse - staci kliknout na max supported refresh a z moitoru se dostavalo maximum co mohl nehlede na to jestli byla plocha nastavena na 60Hz nebo 100Hz. Na 5850 mi to delalo to samy, po nainstalovani driveru pro monitor to dovolilo nastavit 120Hz ovsem problem s jinym rozlisenim a refreshi na 60Hz stale pretrvaval. Nejak jsem to neresil pac to bylo uz na lcd ktery se stejne na jinym nez nativnim rozliseni provozovat neda. ATT byly tenkrat zas dost zavisly na verzi ovladace, v RivaTuneru to ale makalo ;)
Takže nepomohlo N I C ... Ani vylomené piny, ani ATT, ani RivaTuner, návod na úpravu registrů je buď pro XP (ve W7 nefunguje), nebo ten pro W7 počítá s připojením monitoru přes DVI (a získání EDID souboru...) Mám editor EDID (*.dat) souborů, tak bych mohl zkusit editovat stávající, ale nemám ponětí který a kde je ten správný...
Fakt oser... Asi ji vyhodím oknem...
Fakt oser... Asi ji vyhodím oknem...