Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Monitor nereaguje na zapnutí počítače - Problém HW

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    13

    Dobrý den, mám problém s druhým počítačem který leží právě vedlě mě. Problém spočívá v tom že při zapínání počítače nenaběhne monitor. Zkoušel jsem jinou grafiku a jiný zdroj a bez úspěchu.

    Konfigurace -
    nVidia FX5700 256MB

    2x 256MB RAM
    1x 512MB RAM

    Eurocase 350W

    Intel Pentium 4 3.00GHz ( sc. 478 ]

    asus p4s8x-x

    V počítači došlo jen k jedné změně, a to procesoru ( Intel Celeron 2.4GHz ).
    Dříve to problémy nedělalo a již jsem zkoušel všechny komponenty vyndat a zandat.
    Na základní desce nemam speaker, protože mi stejně nefungoval reproduktor.
    Na Základní desce mám led baterii, která svítí. 4pin kabel je do základní desky zasunutý.

    CMOS jsem zkoušel resetovat pomocí vyndání baterie a stlačení jumperu.

    Děkuju za pomoc a doufám že tam nic spáleného nebude, protože sám jsem měl tyto problémy i na mém počítači a stačilo pouze trochu zamáčknotu ramky a grafiku.

    * Jako u všech těchto případů - Větráky se točí, ledka na ZKD svítí, a myslím že i HDD pracuje (vibrace, když ho mám v ruce)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Monitor v jiném PC funguje? A vyzkoušej PC s jiným monitorem. No a pokud jsi měnil procesor, zkus PC s původním procesorem, pokud ho ještě máš. Škoda že nemáš speaker, pípání při bootu často prozradí, kde je chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Monitor v jiném PC funguje? A vyzkoušej PC s jiným monitorem. No a pokud jsi měnil procesor, zkus PC s původním procesorem, pokud ho ještě máš. Škoda že nemáš speaker, pípání při bootu často prozradí, kde je chyba.
    To jsem již zkoušel, jak výměnu CPU za starý tak jiný monitor. Bez úspěchu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Co je zac ten druhy zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Co je zac ten druhy zdroj?
    Obojí Eurocase :-/ 350W. Chtěl bych podotknout že tato sestava již nějaký rok běží.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jasne, ale uvedom si, ze to P4 muze byt treba nenasytnej Presscot, kterej se neda s Celeronem vubec srovnat. Co si budem povidat, za EC nikdy nemuzes dat ruku do ohne takze bych se na nej rozhodne nespolehal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jasne, ale uvedom si, ze to P4 muze byt treba nenasytnej Presscot, kterej se neda s Celeronem vubec srovnat. Co si budem povidat, za EC nikdy nemuzes dat ruku do ohne takze bych se na nej rozhodne nespolehal...
    Ano, to je pravda. Ale že by oba dva zdroje nešli je divné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tipuju že deska CPU vůbec nepodporuje a ty cpeš prescott/800fsb CPU do desky která končí na northwoodech a 533fsb.
    Frekvence 3Ghz, která se na 533fsb nedělala by tomu odpovídala.

    Řešení - vrátit tam celeron, nebo sehnat northwooda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Tipuju že deska CPU vůbec nepodporuje a ty cpeš prescott/800fsb CPU do desky která končí na northwoodech a 533fsb.
    Frekvence 3Ghz, která se na 533fsb nedělala by tomu odpovídala.

    Řešení - vrátit tam celeron, nebo sehnat northwooda.
    No vrácení nepomohlo, čili asi problém bude jinde.
    Naposledy upraveno uživatelem sl1m888: 16-03-2010 v 16:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pokud je má doměnka správná a cpeš 800fsb prescott do 533Mhz desky, která toto jádro vůbec nepodporuje.. (prosím o potvrzení), tak příčina být jinde nemůže. Tahle kombinace prostě fungovat nebude.

    Před vrácením celeronu bude samozřejmě potřeba resetovat bios (clear cmos).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Pokud je má doměnka správná a cpeš 800fsb prescott do 533Mhz desky, která toto jádro vůbec nepodporuje.. (prosím o potvrzení), tak příčina být jinde nemůže. Tahle kombinace prostě fungovat nebude.

    Před vrácením celeronu bude samozřejmě potřeba resetovat bios (clear cmos).
    To ti můžu potvrdit, ale celeron je již v počítači a bios jsem resetoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Oukej, takže teď se snažíme rozchodit původní kombinaci, která prokazatelně fungovala.. Reset biosu nepomohl, vše je zapojeno jako dřív? Co ty zdroje, můžeš vyzkoušet oba?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Oukej, takže teď se snažíme rozchodit původní kombinaci, která prokazatelně fungovala.. Reset biosu nepomohl, vše je zapojeno jako dřív? Co ty zdroje, můžeš vyzkoušet oba?
    Vše zapojeno jako dřív, zdroje již vyzkoušet nemůžu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od sl1m888 Zobrazit příspěvek
    Vše zapojeno jako dřív, zdroje již vyzkoušet nemůžu.
    Takže za chvíli by mi měla příjít do alzy nová baterka 3V, zkusim to s ní. Jelikož se zdá že je vybitá. Při zapínání PC to nereaguje, jen se hnou větráky ( ihned se zastaví ) a nic se neděje.
    Naposledy upraveno uživatelem sl1m888: 17-03-2010 v 10:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od sl1m888 Zobrazit příspěvek
    Takže za chvíli by mi měla příjít do alzy nová baterka 3V, zkusim to s ní. Jelikož se zdá že je vybitá. Při zapínání PC to nereaguje, jen se hnou větráky ( ihned se zastaví ) a nic se neděje.
    Tak baterku jsi nemusel objednávat v Alze, ale proč ne. Když ti nevadí že je několikanásobně předražená než jinde ...

    Ale baterií to nebude na 100 %. PC klidně může jet i bez ní, ničemu to nevadí. Pouze se při odpojení od sítě resetují nastavení BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chování počítače při zapnutí (obecně)
    Od Arcus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-03-2014, 23:12
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-02-2013, 22:46
  3. Monitory: Monitor nereaguje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-10-2009, 15:34
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 13:10
  5. Sítě: nootbook nereaguje na zapnuti
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 14:04