kde je chyba?
zdravim, asi pred tremi dny se mi rozbil pocitac tim stylem, ze nenabehly windows, obrazovka zcernala, pc nereagovalo na nic (po restartu se nehlasila ani deska, nedalo se vlizt do BIOSu, proste nic). po vymene zdroje, procesoru, pameti atd., jsem usoudila, ze chyba bude asi opravdu v zakladove desce, tudiz nasledovala koupe nove (P4i65G). skutecny problem ale nastal az po zapojeni nove desky, protoze jakmile pripojim napajeci kabel do zdroje, deska se sama od sebe rozbehne, roztoci se vetrak na procesoru a to je vse (grafika se nerozbehne stejne tak jako disky, cd romka...). zkousela jsem nechat zapojenou jen grafiku a procesor ale beze zmeny.
moje sestava je: pentium 4 2,66 ghz, 1x 1gb ddr1 400, 1x 256mb ddr1 400, radeon hd 3650
moje sestava je: pentium 4 2,66 ghz, 1x 1gb ddr1 400, 1x 256mb ddr1 400, radeon hd 3650
Zkusil bych vyndat grafiku, pokud bude MB spravne pipanim hlasit chybu v chybejici grafice, bude zrejme na vine graficka karta. Pripadne jestli mate moznost tak zkusit v desce jinou grafiku ;)
tak jsem to zkusila, ale MB nepipa ani nijak nereaguje. osobne se domnivam, ze v grafice to nebude, protoze je tyden stara (a predtim fungovala bez problemu). zdroj mam sice jenom 250W ale ani s 300W zdrojem nedoslo k zadne zmene, zapojene je vsechno presne podle manualu...
"Samozapinanim" nebo nevypnutim (vyvolanim z nabidky Start > Vypnout) trpi vetsinou pc se spatnym/slabym zdrojem. Pro doplneni - jaky mate zdroj/deska (vyrobce + typ)? Speaker predpokladam pripojeny je, reset CMOS jste zkousela? :notsure
na samozapinani nekdy pomuze hned po startu stisknout tlacitko zapinani, at se pocitac vypne. pak uz by to melo fungovat normalne. reset cmos jak doporucuje richmond by mohl pomoci s tim ze nic nejede.
[quote=lemplik;360084]na samozapinani nekdy pomuze hned po startu stisknout tlacitko zapinani...[/quote]
Kdyz pominu nektere desky u kterych je to vlastnost (Foxconn, MSI apod.) tak ano, pokud se vypina pc tak blbe jak jsem popsal tak to zdojem (bud nesplnuje specifikace atx/acpi nebo je slaby/spatny)
Kdyz pominu nektere desky u kterych je to vlastnost (Foxconn, MSI apod.) tak ano, pokud se vypina pc tak blbe jak jsem popsal tak to zdojem (bud nesplnuje specifikace atx/acpi nebo je slaby/spatny)
[quote=Richmond;360086]Kdyz pominu nektere desky u kterych je to vlastnost (Foxconn, MSI apod.) tak ano, pokud se vypina pc tak blbe jak jsem popsal tak to zdojem (bud nesplnuje specifikace atx/acpi nebo je slaby/spatny)[/quote]
To jsem netusil a diky za uzitecnou informaci, nicmene pochybuji ze do tehle stare sestavy bude majitel menit zdroj, kdyz to neni vylozene nutne. S tim zapinanim PC hned po pripojeni do elektriky jsem se setkal mnohokrat (vse na smejdech zdrojich typu eurocase - patrne jak uvadis nedodrzuji nejake specifikace) a to vypnuti tlacitkem to samovolne rozjizdeni opravdu ukoncilo.
To jsem netusil a diky za uzitecnou informaci, nicmene pochybuji ze do tehle stare sestavy bude majitel menit zdroj, kdyz to neni vylozene nutne. S tim zapinanim PC hned po pripojeni do elektriky jsem se setkal mnohokrat (vse na smejdech zdrojich typu eurocase - patrne jak uvadis nedodrzuji nejake specifikace) a to vypnuti tlacitkem to samovolne rozjizdeni opravdu ukoncilo.