Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Sapphire hd 5850 toxic

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Zdravím, pořídil jsem si SAPPHIRE HD 5850 TOXIC (def. 765/1125MHz) a mám problémy s OC. Nenašel jsem nikde upravený BIOS, který by byl odemčený a obsahoval upravené napětí pro GPU. Zkoušel jsem od jiných značek, ale po flashování se karta nerozběhla (black screen). V CCC lze OC pouze GPU a to o 10MHz. Zkoušel jsem přes MSI Afterburner a nelze ani po zaškrtnutí UNLOCK ... Nevíte co s tím? Díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 97 
Velikost: 172.8 KB 
ID: 16112  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od salkomafia Zobrazit příspěvek
    Zdravím, pořídil jsem si SAPPHIRE HD 5850 TOXIC (def. 765/1125MHz) a mám problémy s OC. Nenašel jsem nikde upravený BIOS, který by byl odemčený a obsahoval upravené napětí pro GPU. Zkoušel jsem od jiných značek, ale po flashování se karta nerozběhla (black screen). V CCC lze OC pouze GPU a to o 10MHz. Zkoušel jsem přes MSI Afterburner a nelze ani po zaškrtnutí UNLOCK ... Nevíte co s tím? Díky
    osobne bych se podival po ATI TRAY TOOLS a kdyz ti bude vice vyhovovat k taktovani tak bych se rozloucil s CCC,akorat k vyzkouseni musis odinstal CCC,nemaj se radi spolu nainstalovany
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od lexxxa Zobrazit příspěvek
    osobne bych se podival po ATI TRAY TOOLS a kdyz ti bude vice vyhovovat k taktovani tak bych se rozloucil s CCC,akorat k vyzkouseni musis odinstal CCC,nemaj se radi spolu nainstalovany
    OK, vyzkouším, ale je tam spíše problém s voltáží .... nejlepe, kdyby byl nějaký BIOS pro tuto kartu, ale na techpowerup.com není ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od salkomafia Zobrazit příspěvek
    OK, vyzkouším, ale je tam spíše problém s voltáží .... nejlepe, kdyby byl nějaký BIOS pro tuto kartu, ale na techpowerup.com není ....
    AMD GPU clock tool funguje dle recenzí
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    AMD GPU clock tool funguje dle recenzí
    Bohužel jsem ho zkoušel a nešli mi nastavit frekvence. Teď jsem nainstaloval ten ATI TRAY TOOL a lze korektně nastovat frekvence, ale nelze mi nastavit voltáž, když přetaktuji GPU, tak mi to hodí def. hodnotu. Když si tam nastavím voltáž, tak to prostě nejde hýbat s frekvencema.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    v config souboru MSI afterburner je polozka - neco jako unofficialoverclocking=0, zmen to na 1 a melo by te to pustit pres 775/1125. kdyz jsem to zkousel, jelo to, ale pak trochu blblo podtaktovavani, tak jsem to zas vypnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od Gouranga Zobrazit příspěvek
    v config souboru MSI afterburner je polozka - neco jako unofficialoverclocking=0, zmen to na 1 a melo by te to pustit pres 775/1125. kdyz jsem to zkousel, jelo to, ale pak trochu blblo podtaktovavani, tak jsem to zas vypnul.
    jj, to jsem už dělal podle jednoho fóra, ale nestabilní. nešla stejně nastavit voltáž GPU, takže jsem zdvihl např. o 30MHz a už nestabilní systém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od salkomafia Zobrazit příspěvek
    Bohužel jsem ho zkoušel a nešli mi nastavit frekvence. Teď jsem nainstaloval ten ATI TRAY TOOL a lze korektně nastovat frekvence, ale nelze mi nastavit voltáž, když přetaktuji GPU, tak mi to hodí def. hodnotu. Když si tam nastavím voltáž, tak to prostě nejde hýbat s frekvencema.
    Obávám se, že ATT prozatím nepodporují HD5xxx.

    AMD GPU Clock Tool byla na testy použita tato: http://www.techpowerup.com/downloads...r_HD_5870.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Obávám se, že ATT prozatím nepodporují HD5xxx.

    AMD GPU Clock Tool byla na testy použita tato: http://www.techpowerup.com/downloads...r_HD_5870.html
    uplne do detailu jsem to nestudoval ale neco z 5xxx nova beta umi

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od lexxxa Zobrazit příspěvek
    uplne do detailu jsem to nestudoval ale neco z 5xxx nova beta umi

    mám ještě novější BETU a nejde mi to ... píše to tam nebezpečný. (vždy pokud si tam dám vlastní voltáž)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od salkomafia Zobrazit příspěvek
    mám ještě novější BETU a nejde mi to ... píše to tam nebezpečný. (vždy pokud si tam dám vlastní voltáž)
    jedine zkus prostudovat ten odkaz co jsem ti posilal,pripadne se zeptej i tam,za to nic nedas,trba bude nekdo vedet,ATT tam maj hodne nastudovany
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Nebylo by lepsi pouzit Radeon BIOS Editor ze sekce download a tu voltaz si prizvednout napevno ??
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    Nebylo by lepsi pouzit Radeon BIOS Editor ze sekce download a tu voltaz si prizvednout napevno ??
    Když jsem editoval originální BIOS z grafiky, tak jsem přidal voltáž a flashnul, ale bohužel to nepomohlo. Mohl jsem např. pouze o 10MHz zvýšit GPU a hnedka nestabilita a restartování ovladače. Asi se někde musí ještě něco udělat, aby se opravdu odemkly frekvence.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    V tom pripade je chip nastavenej na sve maximum, snazis se nejspis o neco na co uz nejsou rezervy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    V tom pripade je chip nastavenej na sve maximum, snazis se nejspis o neco na co uz nejsou rezervy.
    To si nemyslím, protože 5850 od ASUSu a MSI lze taktovat kolem 900 - 1000MHz GPU. Je tu pouze problém s tím, že je BIOS zamčený. Hold ještě někdo nedal na techpowerup BIOS, který by byl pro tento daný typ a odemčený.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: Sapphire TOXIC HD 6870
    Od Dr.Wiza v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 01:14
  2. Radeony: Lze sapphire hd 5850 toxic (vapor-x) taktovat více nez 850/1200??
    Od dejwory v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-09-2010, 19:46
  3. Zdroj pro ATI 5850 toxic 2Gb
    Od bregedon v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-07-2010, 11:38
  4. Radeony: SAPPHIRE TOXIC HD 4890 1GB "/Nebo/" SAPPHIRE VAPOR-X HD 4870 2GB
    Od Solitario v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 21:02