Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Nenačítá se mi externí hdd

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Ahojky, mám externí hdd od HP a když ho připojím k pc, nenačte se, resp. načte se pouze launcher, který ale nefunguje...
    Předtím to šlo normálně - xpéčka spustily tabulku, kde jsem mohl rovnou otevřít soubory bez launcheru, ale teď to prostě vůbec nejde.
    Nevím, co s tím, poraďte prosím.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Spatny USB kabel/port, vymenit kabel a zkusit jiny port.

    Pokud to nebude tim, tak zkus nechat disk pripojen a restartovat system, mel by ho spravne nadetekovat pri bootu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Nic nejde. Kabel jiný nemám, ale vzhledem k tomu, že je hdd měsíc starý a kabel taky, v tom bych chybku neviděl. Prostě to normálně chodilo (na xpách) a teď to z ničeho nic nejde (pravda je, že "bezpečně odebrat hw" nepoužívám, ale je to haluc.
    Neznáte třeba nějaký program, který by mi pomohl?
    Je to HP Simple Save sd320a
    Naposledy upraveno uživatelem romcza_cz: 22-03-2010 v 14:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Když otevřeš Tento počítač, tak ho tam vidíš anebo ne? V případě že ano, když klepneš 2. tlač. myši a dáš Vlastnosti, u Systém souborů vidíš co? (mělo by tam být NTFS nebo případně FAT32) - pokud je tohle všechno dobře, zkus na něm kdyžtak přes záložku Nástroje spustit kontrolu disku a zaškrtnout automaticky opravovat chyby.

    Pokud by nebyl vidět v Tento počítač, když klapneš 2. tlač. na Tento počítač na ploše, zvolíš Spravovat a najdeš Správce disků, je tam disk vidět nebo není?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Když otevřeš Tento počítač, tak ho tam vidíš anebo ne? V případě že ano, když klepneš 2. tlač. myši a dáš Vlastnosti, u Systém souborů vidíš co? (mělo by tam být NTFS nebo případně FAT32) - pokud je tohle všechno dobře, zkus na něm kdyžtak přes záložku Nástroje spustit kontrolu disku a zaškrtnout automaticky opravovat chyby.

    Pokud by nebyl vidět v Tento počítač, když klapneš 2. tlač. na Tento počítač na ploše, zvolíš Spravovat a najdeš Správce disků, je tam disk vidět nebo není?

    V tento počítač vidět není, ale když dám správce disků, disk tam vidět je.....
    Počítač ten disk nějak asi detekuje, protože při odebrání hardware je tam normálně možnost ho odebrat. A bios ho načte taky, bootovat z něj asi půjde taky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Když otevřeš Tento počítač, tak ho tam vidíš anebo ne? V případě že ano, když klepneš 2. tlač. myši a dáš Vlastnosti, u Systém souborů vidíš co? (mělo by tam být NTFS nebo případně FAT32) - pokud je tohle všechno dobře, zkus na něm kdyžtak přes záložku Nástroje spustit kontrolu disku a zaškrtnout automaticky opravovat chyby.
    Citace Původně odesláno od romcza_cz Zobrazit příspěvek
    V tento počítač vidět není, ale když dám správce disků, disk tam vidět je.....
    Počítač ten disk nějak asi detekuje, protože při odebrání hardware je tam normálně možnost ho odebrat. A bios ho načte taky, bootovat z něj asi půjde taky...
    Pokud je videt ve 'Spravci disku' a je na nem oddil, zkus nejdriv pravym tl.+'Vlastnosti' disk zkontrolovat (viz. Dojigiri) a pak pravym+'Zmenit pismeno jednotky a cestu' mu priradit nejake pismeno do 'Tento pocitac'.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Akorát je mi divný, že by písmeno samo od sebe zmizelo. Koukni kdyžtak v tom správci, jestli je tam partition (modrá oblast) anebo jestli se ten disk tváří jako prázdnej bez partition. Pokud tam je, zkus 2.tlač. na ní/Vlastnosti (co bude u Systém souborů, viz můj předchozí příspěvek), pokud by tam bylo např. RAW, znamenalo by to poškozenej první sektor partition (u NTFS lze obnovit pomocí Test Disk).

    Pokud nepotřebuješ data, co jsou tam, tak pokud ve Správci disků partition není/anebo je poškozená (např. jí nejde přiřadit písmeno anebo otevřít jednotku v Tento Počítař), tak jí smaž a vytvoř novou. Pokud potřebuješ data, tak záleží co tam bylo předtím, jestli NTFS nebo FAT32, u NTFS pokud by byl poškozenej boot sektor se dá vcelku snadno obnovit pomocí programu TestDisk.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Well asi jsem vás trošku zmátl....

    Když otevřu tento počítač .. spravovat .. správa disků, tak tam ten disk vidět není. Je tam pouze launcher a ten písmenko má (ale nenačte se). Když potom dám v té tabulce, jak je seznam disků pravé tlačítko .. vlastnosti .. kartu hardware, tak ten disk tam je (bez písmena samozřejmě, ale to je tam všechno)...

    Když dám bezpečně odebrat zařízení, tak je tam načtené velkokapacitní paměťové zařízení USB, když to rozkliknu, je tam ten launcher pod písmenkem a ten disk, ale bez písmena..

    Grrrr to je ale zapeklitá věc.

    Jinak disk normálně svítí a občas se i "roztočí"...

    Jo a ještě nejsem si jistý, jestli je problém v systému souborů, protože jsem normálně zapojil disk do pc, nahrál data, pak jsem ho přepojil na notebook (kde předtím šel) a nic. Připojím ho zpátky k pc a zase nic...
    Naposledy upraveno uživatelem romcza_cz: 25-03-2010 v 00:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Takže ve Správci zařízení je ok a ve správci disků vidět není? A není tam vidět vůbec, nebo je tam jako prázdnej fyzickej disk (= není na něm vidět žádná partition)? Kdyžtak vlož screenshot ze správce disků (Alt+PrintScr, vložit do Malování, uložit a vložit přes Rychlý upload obrázku).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od romcza_cz Zobrazit příspěvek
    Well asi jsem vás trošku zmátl....

    Když otevřu tento počítač .. spravovat .. správa disků, tak tam ten disk vidět není. Je tam pouze launcher a ten písmenko má (ale nenačte se). Když potom dám v té tabulce, jak je seznam disků pravé tlačítko .. vlastnosti .. kartu hardware, tak ten disk tam je (bez písmena samozřejmě, ale to je tam všechno)...
    Pozor na to, ze tyhle veci mivaji DVA oddily, jednu s tim launcherem a druhou s daty. A kdyz das ve Spravci zarizeni u tohoto disku na karte Oddily - Naplnit, co to ukaze?

    Citace Původně odesláno od romcza_cz Zobrazit příspěvek
    Když dám bezpečně odebrat zařízení, tak je tam načtené velkokapacitní paměťové zařízení USB, když to rozkliknu, je tam ten launcher pod písmenkem a ten disk, ale bez písmena..
    Zkus teda postnout obrazek ze Spravce disku, z teto akce (Bezp.odebrat), prip. vypis z diskpart-u.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Tady jsou nějaké screenshoty.... ten disk by prázdný být neměl, vědomě jsem ho určitě nesmazal.

    Jestli by bylo třeba ho naformátovat, byla by možnost, jak data získat zpět?
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od romcza_cz Zobrazit příspěvek
    Tady jsou nějaké screenshoty.... ten disk by prázdný být neměl, vědomě jsem ho určitě nesmazal.

    Jestli by bylo třeba ho naformátovat, byla by možnost, jak data získat zpět?
    Dle obrazku se 'ztratila' informace o oddile na disku (holt ta zelena sipecka vedle hodin na neco je). Zkus doporucovany TestDisk, nemusi se ani instalovat.

    EDIT: !!! rozhodne zatim nevytvaret oddil ani neformatovat !!!
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 25-03-2010 v 16:40 Důvod: rada
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od romcza_cz Zobrazit příspěvek
    vědomě jsem ho určitě nesmazal.
    Mohlo k tomu dojít i třeba tak, že jsi disk odpojil nějakým špatným způsobem (např. bez předchozího odpojení USB zařízení přes ikonku v taskbaru - pro disky by se to imho mělo dělat vždy, protože systém může mít nějaký nezapsaný data - já třeba takhle jednou přišel o jednotku na interním disku když mi vypli proud).

    Jinak je teda jasný že došlo ke komplet ztrátě partition. Postup obnovy v TestDisku jsem dával např. zde: http://www.svethardware.cz/forum/sho...41415&p=315116

    Neni to tak složitý, jak to na první pohled vypadá, akorát ovládání je trochu spartánský a člověk se s tím musí trochu seznámit

    Jinak ještě jednodušší varianta je použít PartitionFindAndMount, ten umožní vykopírovat data ven z jednotky (TestDisk je lepší v tom, že jednotku obnoví kompletně, pokud to půjde, a nebude pak potřeba vytvářet znova partition a formátovat a kopírovat data zpátky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Tak jsem disk projel programem TestDisk a programem Partition Find and Mount a ani jeden z nich žádný partition nenašel. Disk detekovali, ale partition tam podle nich nejsou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Hmm tak to už pak zbejvají jenom nástroje jako GetDataBack, FileScavenger apod. (bohužel většinou placené). Třeba Recuva je free (http://www.piriform.com/recuva) zkušenosti s ní nemám ale vypadá zajímavě tak můžeš zkusit jestli něco najde.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nenačíta
    Od andrejus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2013, 17:45
  2. Nenačítá se mi HDD od WD
    Od cermicek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-11-2013, 21:30
  3. Mechanika nenačítá
    Od CHaoZY v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 15:58
  4. nenačíta sa mi windows
    Od ramik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 22:03