Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zvuk z HDMI - formáty

grunwaji (4)|20.3.2010 00:54
Do LCD TV posílám zvuk přez HDMI pomocí ATI Radeonu HD5850, v nastavení nelze nastavit kódované formáty a maximální počet kanálu je 2 (viz. obr.). Ovladače mám nainstalované Catalysty 10.2 a OS Win7. Nevíte někdo jak nastavit aby mi z HDMI tekl zvuk v DTS? Díky.
HDMI_vlastnosti.JPG
kukmaster (35)|20.3.2010 08:27
Mám stejný problém, je to asi dané tím, jaké jsou možnosti te TV, tozn. 2 repro a max. 48khz, na nic jiného jsem nepřišel. Kdyby někdo věděl něco víc tak ocením (rb).
|Mio| (1333)|20.3.2010 11:30
Jsem na tom stejne, vyssi volba nez 48kHz stereo neni.

Nemate nekdo domaci kino s HDMI input? Chtelo by to vyzkouset jestli se tam objevi i jine volby kdyz to zarizeni podporuje.
grunwaji (4)|20.3.2010 11:55
Ještě dodám, že z TV (Samsung LE46B750) chci poslat zvuk dál přez optiku do receiveru. Ale zvuk už je dekódovaný a jdou plnohodnotně pouze 2 kanály. Když zvuk pošlu optikou z PC do TV a pak z TV do receiveru, vše šlape a zvuk se dekóduje až v receiveru. Ale receiver má pouze jeden vstup a ten chci nechat na propojení s TV.
|Mio| (1333)|20.3.2010 15:26
TV posila pres opticky vystup vzdy pouze 2 kanaly, kdyz pres DLNA/Mediaplay poustim video s 5.1 ACC z optiky jde vzdy pouze stereo.

Na internetu je o tom spousta diskuzi, da se to udajne obejit patchem firmware od SamyGo a modifikaci toku rucne, ale nezkousel jsem.