Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s USB

Troopers3 (10)|21.3.2010 12:35
Zdravím, dlouho jsem pročítal zdejší fórum, ale nenašel jsem odpověď na můj problém. V první řadě padla má otázka na počítačového technika, ale ani ten mne nedokázal odpovědět proč tomu tak je.

Počítač je starý asi měsíc (viz. podpis), vše funguje jak má jen USB nějak blbnou. Mám monitor Benq FP783 se zabudovaným USB HUBem je připojen USB kabelem k PC, ale po zapnutí PC není ve správci zařízení vidět, po odpojení USB kabelu a jeho znovu připojením se HUB připojí a poté funguje.

Dále je problém s tiskárnou Epson S20 která se po nějaké době jakoby odpojí, ve správci zařízení je vidět ale nejde tiskout po odeslání dokumentu k tisku nezačne tisknout.

Myš přes USB funguje naprosto v pořádku. V BIOSu by mělo být vše OK. Obě zařízení fungovala na měm starém PC bez problémů, až přechod na nové PC způsobuje tyto problémy.

Díky moc za všechny odpovědi.
kukmaster (35)|21.3.2010 16:06
Zkus update na poslední bios ze stránek Gigabyte, a nové ovladače ze stránek intelu a někdy nějaké problémy řešily aktualizace Windows ale dnes už to asi nebude tak horké.
durib (1141)|21.3.2010 16:46
Pomerne moderni HW na ovladace zabudovane v XP a ve windows update. Mas nainstalovane vsechny ovladace (hlavne chipset) ze stranek vyrobce?
Troopers3 (10)|21.3.2010 17:24
Ovladače desky jsem instaloval z přiloženého CD. Na update BIOSu jsem taky myslel, ale zatím nedělal ani nevím co mám za verzi se podívám jestli je novější.
kukmaster (35)|21.3.2010 17:24
Psal jsem aktualizace, a ne ovladače USB od microsoftu... Reakce na durib

Gigabyte ma BIOS na strankach z minuleho roku, tak zkus ty drivery přimo od intelu...
Troopers3 (10)|21.3.2010 17:31
Mám BIOS F4 a na stránkách je F5. Teď jsem nainstaloval ovladače chipsetu ze stránek Gigabyte zkusím restartovat a uvidím.

Takže po instalaci toho driveru to vypadá dobře. Zkusím to nechat pár dnů takhle a potom se ozvu zda se problémy znovu objevily nebo ne.

Zatím moc díky, protože když ani technik nevěděl proč a Vy jste mne zatím pomohli. Uvidím jestli to pojede.
kukmaster (35)|21.3.2010 17:43
Kdyžtak dej vědět jestli to pomohlo aby to bylo jako konečné řešení.
Troopers3 (10)|21.3.2010 17:49
Určitě dám během týdne vědět. Ještě jednou díky moc.

Znovu zdravím,
dnes po zapnutí PC se HUB zase nezobrazuje. Mám vyzkoušet ten nový BIOS, nebo mě poradíte ještě něco jiného? BIOS by to ale podle mě způsobovat neměl, mělo by to být něco s těma ovladačema alespoň myslím.

Zatím dík.
kukmaster (35)|22.3.2010 18:26
Ten BIOS stejne zkusit muzes, tim podle me nic nezkazis, kdyz ani to nepomuze tak vsechno ve spravci zarizeni co se tyka usb radice, restartovat a znovu pridat(to by se ale melo vyhledat samo po dalším spuštění Win)
DrZelenka (2491)|22.3.2010 18:53
Kdyz tak na to koukam. Zkousel jsi nejakou live distribuci linuxu, nebo nainstalovat nekam mimo na starsi disk cisty win?
r34ktor (7477)|22.3.2010 22:47
Tiskárna a monitor (HUB) fungují na jiném PC korektně?

Pokud ano, je vadná deska, nebo máš problémy s napájením. Ten 400W zdroj má jaké parametry?
Troopers3 (10)|23.3.2010 12:55
Winy jsou nainstalované jen ten měsíc.

Zdroj je bohužel jen EC, ale starý komp s AMD Athlon 2500+ 1,8GHz (socket A), GeForce 5600 XT(agp), disk nějaký 80GB, zdroj tam byl 300W značku nevím. Kdysi tam byla i střihací karta(střižna). A vše běhalo v pohodě.

Pokud ale ten hub odpojím po zapnutí PC a znovu zapojím tak jede. Ale po zapnutí na druhý den už po startu PC zase ne.
Troopers3 (10)|24.3.2010 13:35
Zkoušel jsem Live Ubuntu 9.10 a byl tam ten samý problém, takže to vypadá něco s deskou. Koupil jsem si ale čtečku karet a ta se po najetí systému zobrazí, takže problém je asi jen v zadních USB. Není nějaké nastavení v BIOSU pro toto, díval jsem se tam ale nic nenašel.

Prosím o Vaše názory. Díky moc.

Edit: Ta sestava by podle http://www.extreme.outervision.com/ měla brát 300W takže zdroj by to měl utáhnout i když je to nicmoc zdroj.
DrZelenka (2491)|24.3.2010 15:28
[quote=Troopers3;361947]Zkoušel jsem Live Ubuntu 9.10 a byl tam ten samý problém, takže to vypadá něco s deskou. Koupil jsem si ale čtečku karet a ta se po najetí systému zobrazí, takže problém je asi jen v zadních USB. Není nějaké nastavení v BIOSU pro toto, díval jsem se tam ale nic nenašel.

Prosím o Vaše názory. Díky moc.

Edit: Ta sestava by podle http://www.extreme.outervision.com/ měla brát 300W takže zdroj by to měl utáhnout i když je to nicmoc zdroj.[/quote]

Jak pocita ten exterme outervision nevim, ale mit EC zdroj zatizenej na hranici jeho moznosti neni rozhodne dobrej napad (a nezalezi uplne na celkovym odberu, ale na odberu na jednotlivych vetvich - kdyz 1 pretizis o 50W, tak to nepobezi i kdyz na ostatnich bude 200W navic).

Co se tyce testu zadnich USB a tech primo na desce, tak neni nic jednodussiho nez v BIOSu ty zadni vypnout, nechat jen ty na desce (u nekterych desek to jde) a zapojit do nich tiskarnu (ty zadni ani vypinat nemusis, ale pokud je podezreni, ze blbnou, tak to bude lepsi)
Troopers3 (10)|26.3.2010 13:46
Jsem zde znova a už s konečným řešením je to s 90% zdroj, jelikož jsem zkusil jiný silnější a jelo to v pohodě.
Chtěl jsem se zeptat zdy by stačil tenhle zdroj na tu mou sestavu: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Po zodpovězení může být LOCK.
DrZelenka (2491)|26.3.2010 13:55
Podle me by mel byt dostatecny.