Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: chyba při flashi BIOSu Asus MSN-E

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Poradí někdo- na synově PC jsem nahrával nový BIOS pomocí utility Asus Update z prostředí Windows. Kvůli jednoduchosti....při upgradu procesoru. Bohužel, došlo ke smazání starého BIOSu a při nahrávání nového byl zásek. Teď PC pochopitelně nenajede, mám šanci to opravit- z CD, diskety atd? Nebo svěřit servisu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Pokiaľ máte originál CD od dosky (je na ňom umiestnený súbor s biosom) vložte ho do mechaniky. Pri zapnutí si pc "ošahá" mechaniku a malo by dôjsť k obnove biosu ....
    Prípadne umiestnite súbor s biosom na flash disk menší ako 8GB/naformátovaný súborovým systémom FAT32/16/12
    Naposledy upraveno uživatelem robky: 21-03-2010 v 17:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Obojí jsem právě zkusil a nic- na monitoru se nic neobjeví
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    oprava- deska M2N-E je to
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od jdoby Zobrazit příspěvek
    Obojí jsem právě zkusil a nic- na monitoru se nic neobjeví
    V tom pripade zkuste vytvorit cd s biosem http://www.overclockers.com/forums/a.../t-315360.html Pokud se to nepovede tak odnest desku na reklamaci, pokud neni v zaruce tak koupit svaba (tusim ze je to 4M) + nechat flashnout, pripadne zkusit hotflash na jine desce (red flashnutim vyndat svaba, dat tam poskozeny a flashnout)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od jdoby Zobrazit příspěvek
    oprava- deska M2N-E je to
    jj, to som pochopil ...

    Spravil by som ClearCMOS (pri odpojenom napájaní) .... Potom znova štart s vloženým CD (flash)

    Aký bios(verziu) ste tam skúšali nahrávať? Pokiaľ 3001, tak ten prepisuje CrashFree bios 3 na CrashFree bios 2 - tam to pôjde len cez CD (nie flash) ....

    Edit: aj tak si neodpustím poznámku - prečo flashovať bios vo windowse, keď sa to dá jednoducho priamo v biose pomocou EZflash
    Naposledy upraveno uživatelem robky: 21-03-2010 v 18:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    jj, to som pochopil ...

    Spravil by som ClearCMOS (pri odpojenom napájaní) .... Potom znova štart s vloženým CD (flash)

    Aký bios(verziu) ste tam skúšali nahrávať? Pokiaľ 3001, tak ten prepisuje CrashFree bios 3 na CrashFree bios 2 - tam to pôjde len cez CD (nie flash) ....

    Edit: aj tak si neodpustím poznámku - prečo flashovať bios vo windowse, keď sa to dá jednoducho priamo v biose pomocou EZflash
    Clear CMOS provedeno, zkusil jsem z flashky i BIOS starší /1703/, opakovaně orig. CD od Asusu-stále nic. Monitor mrtvý- nemám zkusit připojit přes D-sub namísto stávajícího DVI?
    A proč ve Win? Prostě spěch, člověk nečte vše od A do Z, předtím u Gigabyte šlo OK, ale tam je DualBIOS, tam tohle nehrozí... Díky za rady, ještě zkusim vytvořit to CD dle návodu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No to vis ze nehrozi, zrovna takhle tu dopadl jeden s GB co taky flashoval z windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od jdoby Zobrazit příspěvek
    Clear CMOS provedeno, zkusil jsem z flashky i BIOS starší /1703/, opakovaně orig. CD od Asusu-stále nic. Monitor mrtvý- nemám zkusit připojit přes D-sub namísto stávajícího DVI?
    Dovolím si několik poznámek:

    • Co se týče CD (DVD) mechaniky, nejsem si jistý, zda to funguje ze SATA, ovšem pokud máš IDE, je dobré ji zapojit samostatně jako Secondary Master.
    • Vizuální odezva na monitoru je jistě dobrá, ale lze to i bez ní. Připojit monitor skrze D-Sub bych rozhodně zkusil, potažmo lze také použít PCI GK (pokud je k dispozici).
    • Stažený BIOS je třeba přejmenovat (na M2N-E.ROM), jinak obnova nefunguje!
    • U flashdisku doporučuji použít kapacitu do 2GB a souborový systém FAT.

    V nejhorším případě je poškozen BootBlock (respektive vlastní šváb), a tady pomůže jen kvalifikovaný servis. Většina lidí potřebnou výbavou pro obnovu funkčnosti čipu BIOSu nedisponuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    - ze SATA NEFUNGUJE
    - ano, recovery se da delat i naslepo pomoci .bat souboru, ja z desek vzdy vytahal veskere komponenty a delal recovery s PCI S3 Trio + jednou ramkou
    - ano, bios se musi prejmenovat
    - opet ano + poznamka robkyho, u P5K (AMI bios) to bralo jen z prvniho usb portu vzadu na desce

    Pokud je poskozeny Boot Block tak se objevi hlaska Searching for Boot Block recovery... Pak se to flashne, deska se sama vypne a po par vterinach sama zapne

    http://www.birdjanitor.com/bootblock.html
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 21-03-2010 v 21:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    .... + poznamka robkyho, u P5K (AMI bios) to bralo jen z prvniho usb portu vzadu na desce
    imho pokiaľ sa to pri flashi prepísalo a zlyhalo to pri verifikácii, zrejme to bude fungovať len z CD/DVD mechaniky (CrashFree bios 1 - len floppy, CrashFree bios 2 - floppy+CD/DVD, CrashFree bios 3 - CD/DVD+flash) takže by som sa na usb zariadenia nespoliehal - to len za predpokladu, že tam dával najnovší bios 3001 (ten práve kvôli veľkosti biosu mení verziu CrashFreeBios na nižšiu) ....

    Každopádne pripomienka ohľadom použitia IDE mechaniky je
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Díky za rady, mechanika je SATA, takže to jít nemohlo, BIOS je Award. Bohužel nereagovalo to ani na bootovací disketu- vytvořeno dle odkazu http://www.overclockers.com/forums/a.../t-315360.html. Flashku jsem měl 4 GB ve FAT 32 v předním i zadním USB a nic.
    Chtěl jsem už jít na odbornou pomoc, ale CZC to nedělaj, malá PC firma Praha 4 taky ne, v Alze mě odkázali na Asus do Ostravy. Ty to udělaj,ale posílat to tam a platit opravu (prý cca 20 eur??)+ 2x balík se asi nevyplatí. Zkusím to ještě cédéčkem z IDE mechaniky a pak už asi jen nová deska.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Tak ani z IDE mechaniky se nedělo nic..... Asi koupim novou desku, co jinýho
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od jdoby Zobrazit příspěvek
    Bohužel nereagovalo to ani na bootovací disketu- vytvořeno dle odkazu http://www.overclockers.com/forums/a.../t-315360.html.
    Odkazovaný postup není správný. Musí se na to takto:
    .

    PS: Pokud desku přesto neoživíš, tak ji případně za symbolický poplatek pro studijní účely odkoupím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Odkazovaný postup není správný. Musí se na to takto:
    Instruktážní video záchrany BIOSu Asusu.

    PS: Pokud desku přesto neoživíš, tak ji případně za symbolický poplatek pro studijní účely odkoupím.
    Video hezký, problém je, že se mi na monitoru nikdy žádnej dialog ani náznakem neobjevil, prostě blackscreen.....
    Asi musim koupit MB-tenhle by šel?
    http://www.anacomp.cz/default.asp?cl...em&stiid=41599
    jsem přeci jen už zvyklej na Gigabyte, mám ho ve svym PC.
    Desku ti rád symbolicky prodám za poštovné nebo tak něco
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. BIOSy: po flashi Biosu NTB nenaběhne
    Od vsn v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-05-2013, 11:18
  2. chyba BIOSu
    Od mala_kea v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-08-2011, 15:32
  3. Černá obrazovka, větráky na max.-Chyba BIOSu?
    Od Total AMD v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-12-2009, 23:36
  4. Asus p5n-e SLI flashnutí biosu
    Od RedDwarf_CZ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-12-2008, 20:46
  5. jak do biosu u ntbk Asus?
    Od Janyk1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-03-2008, 18:49