Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Ovladače SB Live5.1! na Win Vista

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Muzete mi doporucit nejake ovladace na SBLive5.1! na Visty??? Nahral jsem tam z WIn XP,sice funguji,ale nemuzu zprovoznit 5.1 sestavu. Hraje mi to jenom ve 2 kanálech. Máte s tím někdo zkušenosti?? Mám takové tušení že pro tento model už SB zastavili vývoj
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    mno ono to asi nebude tak jednoduche .. zajimavej clanek dnes vysel na pct hodim sem uryvek z nej

    Kapitolou samou o sobě je problém se zvukem. Zatímco pod staršími XP jednoduše nainstalujete ovladače pro zvukovou kartu a ve hře si jednoduše zapnete například podporu EAX, tak s tím se můžete pod Vistou ihned rozloučit. Microsoft se totiž rozhodl tuto technologii, kterou prosazuje hlavně firma Creative, jednoduše vynechat z důvodu změn v DirectX. Místo toho do systému implantoval nový standart OpenAL se kterým ovšem dnešní zvukové karty nedokáží pracovat. Co to má za následek? Ve všech hrách, kde jste doteď byli zvyklí na nádherný prostorový zvuk se budete muset spokojit se softwarově tvořeným stereo zvukem. Společnost Creative v těchto dnech uvedla první beta verzi programu ALchemy, který převádí volání DirectX na vrstvu OpenAL a tudíž je možné si prostorový zvuk vychutnat i ve Vista, funguje ale pouze s kartami X-Fi.

    Dalším problémem je, že se Creative rozhodl, že bude od nynějška karty z řady Live jednoduše ignorovat. Nějaké ovladače pro karty SB Live se sice objevily, ale použitelnost je velmi špatná. Ve výsledku je jednodušší kartu vyjmout a zapnout zvuk integrovaný na základní desce - pokud bude pod Vista fungovat lépe.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    hmmm...tak to je na k*k*t...nechci se ale zbavit prostoroveho zvuku. mam desku MSI s nForce4,ale nevim jak tam mam zapojit reproduktory,aby fungoval 5.1 zvuk. Myslim ze se to nekde softwarove prepina,ale to opravdu jenom tusim. navic mam i majklfoun zapojeny=o jeden jack min...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Nastaveni storpocentne najdes v manualu k desce .. pokud ho nemas stahnes ho na www.msi.com.tw jakej typ presne mas ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    Mam ZD K9N4 Ultra.prave mi nejde do hlavy,ze na ZD mam jenom 3 jacky a od repraku (Genius 5.1 Home theatre) mam 3 konektory + mikrofon.asi bych je musel nejak stridat,ale uz zapojeni 3 kablu do te zvukovky je pro me spanelska vesnice. Center,surround a subwoofer...zkusim pohledat v tom manualu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    v manualu is nothing...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    no v prislusenstvi te desky by mel bejt jeste vyvod dozadu dalsi tri zdirky ktry zapojis do desky .. hledej v manualu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    asi to vyresim tak,ze budu mit v PC dve zvukovky. SB Live bude jenom na mikrofon a integr realtek bude na 5.1 a jenom budu podle potreby prepinat kanaly....fakt debilove v creative.proste zastavili podporu a hotovo.O jednu modelovou radu od moji uz ovladace udelali...proste pech
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    26

    tak jak jsem rek,tak to jde sblive mam bohuzel jenom na mikrofon,ale co uz. Vista skvele zpracovava zvuky do 5.1! TOhle se mi fakt libi..!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vista Trojský kůň napadl ovladače
    Od nakedangel v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-07-2012, 18:41
  2. GF 7600GS Vista 32-bit, ovladače
    Od Barnabas v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-04-2009, 12:14
  3. Radeony: Reset ovladače zobrazení ve Vista
    Od Polsonside v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 12:56
  4. Problémy s PC (HW/SW): Ovladače USB v OS Vista 64 bit
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 20-11-2007, 10:33
  5. Ovladače SB Live5.1! na Win Vista
    Od sebloeb v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2007, 16:42