Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Jakým způsobem státy blokují VOIP ?

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Přečtě si prosím článek Na dovolenou do Egypta bez mobilního Skypu na serveru Mobilmania

    Proč to blokují řešit nebudeme. Zajímá mě jak to řeší technicky. To blokují příslušný port Skype ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Nijak... Keby si si precital povodny clanok (aha, ty nevies po anglicky), tak zistis ze sa to normalneho internetu vobec netyka.

    The ban applies to Egypt's three mobile operators, Vodafone, Mobinil and Etisalat.

    Egyptian law states that all international calls must pass through state-owned Egypt Telecom, which recorded lower than expected earnings in 2009.

    The ban has not been extended to international voice calls made over fixed-line Internet, such as through DSL.
    Okrem toho, Skype sa neda jednoducho blokovat, kedze sa vie prepasovat cez HTTP porty atd. Preto je Skype najhorsia nocna mora administratora a uzivatela s verejnou IP (ano, mne Skype ineho uzivatela dokazal zozrat zo 2-megabitoveho upstreamu 2 megabity, 24/7.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    ani po slovensky neumím

    Já myslím, že skype neběhá na portu 80 jako HTTP. Momnentálně nevím jakým programem to mám zjistit na kterém portu běhá skype. Ale vím, že v některých firmách ten port na kterým je skype blokuje firewall.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    ani po slovensky neumím

    Já myslím, že skype neběhá na portu 80 jako HTTP. Momnentálně nevím jakým programem to mám zjistit na kterém portu běhá skype. Ale vím, že v některých firmách ten port na kterým je skype blokuje firewall.
    My ve firmě máme blokovaný skype ciscem stejně jako ICQ, ale ICQ se mi podařilo zprovoznit... Nicméně, efektivně blokovat skype je docela obtížné...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    @kolesa: Skype je mozne blokovat jedine zablokovanim skype serverov cez lokalne DNS alebo analyzou paketov, ziadny iny sposob neexistuje.

    Skype funguje cez porty 80, 443 a jeho vlastny, pricom 80 a 443 pouziva na miestach kde ma ine zablokovane. Takze ano, Skype pouziva port 80, dokonca aj proxy ak treba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    85

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    My ve firmě máme blokovaný skype ciscem stejně jako ICQ, ale ICQ se mi podařilo zprovoznit... Nicméně, efektivně blokovat skype je docela obtížné...
    . .................................................. s paketovým firewallem.

    Je přeba použít aplikační fw(nebo proxy) pracující ve vyšších síťových vrstvách,
    umožňující vnitřní analýzu paketu a dat.
    Což jsou většinou :-( dražší hračky.
    Kombinace s DNS blokováním/přesměrováním/ také není špatná myšlenka,
    Dost účinná je u filtrace (a blokování) spouštěných aplikací pomocí antivira s centrální správou
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Outlook a odstranění účtu jiným způsobem
    Od iICE2 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-08-2012, 20:17
  2. Jakým způsobem přetaktováváte počítače?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 18:35
  3. 2xWAN a VoIP
    Od MSTKS v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-09-2008, 14:27
  4. VoIP a síť?
    Od eraser v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-01-2008, 00:58
  5. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-03-2007, 17:49