Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 53

Téma: Kam si ukládá "virové" soubory MS Security Essential?

  1. #31
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    To vím taky, že RAM je málo.

    V NTB je pouze 1 slot a v něm 512 MB modul.

  2. #32
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    To vím taky, že RAM je málo.

    V NTB je pouze 1 slot a v něm 512 MB modul.
    ROFL a zaroven placu
    Ty vis, ze RAM je malo. Kam se ukladaji data, kdyz je RAM plna? Kam? Na HDD!!!
    Jaky je rozdil mezi HDD a RAM ve funkcnosti? Resp. proc je vubec v PC RAM, kdyz jsou vsechna potrebna data na HDD? Proc tam je, kdyz po vypnuti ztrati obsah? Proc? -protoze jsou 1000 krat rychlejsi nez HDD!
    Co se teda stane, kdyz se misto RAM zacne pouzivat HDD? PC bude 100x pomalejsi!

    Potrebujes bud udelat optimalizaci NTB, nebo prikoupit tu pamet! Nic jineho ti nepomuze, ani kdyby jsi se modlil.



  3. #33
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Když paměť RAM nestačí tak Windows si na disku vytvoří tzv. SWAP soubor a tam si uloží to co se do RAMky nevejde a právě zpomaluje.

    Příkládám LOG z programu autoruns
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem michal.kolesa: 29-03-2010 v 19:28

  4. #34
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    Když paměť RAM nestačí tak Windows si na disku vytvoří tzv. SWAP soubor a tam si uloží to co se do RAMky nevejde a právě zpomaluje.
    BINGO, a porad ti to nedochazi? Napisu to naposled a strucne.

    RESENI!:
    1. Prikoupit dalsi modul RAM
    2. Optimalizovat bezici procesy, hlavne "Po spusteni"- ale i ty skryte!
    3. Nedelat nic, AV neinstalovat a byt rad, ze to vubec jede

    PS: Psal jsi, ze na NTB jsou citliva data- vyrazne tedy doporucuji jejich ZALOHU, protoze kdo vi, jak dlouho ten disk jeste pojede!

  5. #35
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Data zazálohovaná jsou
    Je tam pouze jeden slot a ten je obsazen 512 MB modulem.
    AV je dnes nezbytnost.

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    Je tam pouze jeden slot a ten je obsazen 512 MB modulem.
    Opravdu? Jednoduchy test- tu pamet vyndej a zkus, jestli NTB pojede.

    Pokud NTB nepojede po vyndani, je potreba tedy koupit 1GB RAM
    V tom textovem souboru se hrabat nebudu, asi jako kdybych ti poslal obrazek v *.txt
    Startup muzes upravovat napr. v programu http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities/ (Configure system start)

  7. #37
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    1GB modul stojí litr to mi máma nedá.

    PC nefunguje bez RAM (to by NTB maximálně pípal.)



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    66

    podle specifikace vyrobce by mel mit DVA pametove sloty a lze osadit max. 512 MB RAM , PC2100, tzn. ze do dvou slotu das 2x 512MB. nejjednodussi je ten jeden sroubek na krytu odsroubovat a kouknout...kdyz si ho vypnes nemel bys ani nic pokazit..

  9. #39
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Ja uz koncim. Jestli jsi se nepodival fyzicky kolik tech slotu tam je a tvrdis mi tady, ze jen JEDEN, jestli tady polemizujes nad tim, co bude a co nebude kdyz vyndas jednu RAM. Tak nema uz pro me smysl neco psat!
    Vse potrebne uz by jsi mel vedet, naloz s tim jak umis.

  10. #40
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Fakt je tam 1 "dvojmodul". Koukal jsem fyzicky.

  11. #41
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    Fakt je tam 1 "dvojmodul". Koukal jsem fyzicky.
    Ten druhý je pod klávesnicí, stačí jen hledat nebo si přečíst manuál. To je ale asi nad něčí síly.

    EDIT: Sakra proč se vlastně řeší notebook ve vláknu o AV?

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Ten druhý je pod klávesnicí, stačí jen hledat nebo si přečíst manuál. To je ale asi nad něčí síly.
    Přesně tak. V případě zájmu sem mohu nahrát servisní příručku, ovšem MK moc platná nebude, jelikož je kompletně anglicky.

    Apropo, je v tom NTB opravdu osazeno 1x512MB, nebo 2x256MB (lze ověřit pomocí CPU-Z)?



  13. #43
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Když ten modul vyndám tak se NTB nerozběhne.

    On ten notebook byl na zakázku upraven pro zaměstnvatele, kde máma pracuje, tak možná je trochu jiný.

  14. #44
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    No z jedné strany RAMky je 256 a z druhé strany je taky 256.

    Vyfotil jsem paměťový modul.

    A vyfotil jsem co to dělá bez toho pamětového modulu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ram1strana.JPG 
Zobrazení: 114 
Velikost: 1.51 MB 
ID: 16283   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: RAM2strana.JPG 
Zobrazení: 94 
Velikost: 1.47 MB 
ID: 16284   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bezram.JPG 
Zobrazení: 120 
Velikost: 1.50 MB 
ID: 16285  
    Naposledy upraveno uživatelem michal.kolesa: 30-03-2010 v 10:30 Důvod: Přidány obrázky

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    No z jedné strany RAMky je 256 a z druhé strany je taky 256.
    Nj. V NTB je jsou osazeny dva 256MB moduly.

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    A vyfotil jsem co to dělá bez toho pamětového modulu.
    S tímhle přístupem na nějaké, byť teoretické, opravy PC rovnou zapomeň. Na obrazovce se píše, že byla detekována změna velikosti RAM. Akceptuješ ji stiskem klávesy F1.

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  2. Windows XP: Zmena v registrech systemu XP pro funkce "Slozky" a "Prejmenovani"
    Od Subtech v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:08
  3. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 12:00
  4. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 22:09