To vím taky, že RAM je málo.
V NTB je pouze 1 slot a v něm 512 MB modul.
To vím taky, že RAM je málo.
V NTB je pouze 1 slot a v něm 512 MB modul.
ROFL a zaroven placu
Ty vis, ze RAM je malo. Kam se ukladaji data, kdyz je RAM plna? Kam? Na HDD!!!
Jaky je rozdil mezi HDD a RAM ve funkcnosti? Resp. proc je vubec v PC RAM, kdyz jsou vsechna potrebna data na HDD? Proc tam je, kdyz po vypnuti ztrati obsah? Proc? -protoze jsou 1000 krat rychlejsi nez HDD!
Co se teda stane, kdyz se misto RAM zacne pouzivat HDD? PC bude 100x pomalejsi!
Potrebujes bud udelat optimalizaci NTB, nebo prikoupit tu pamet! Nic jineho ti nepomuze, ani kdyby jsi se modlil.
Když paměť RAM nestačí tak Windows si na disku vytvoří tzv. SWAP soubor a tam si uloží to co se do RAMky nevejde a právě zpomaluje.
Příkládám LOG z programu autoruns
Naposledy upraveno uživatelem michal.kolesa: 29-03-2010 v 19:28
BINGO, a porad ti to nedochazi? Napisu to naposled a strucne.
RESENI!:
1. Prikoupit dalsi modul RAM
2. Optimalizovat bezici procesy, hlavne "Po spusteni"- ale i ty skryte!
3. Nedelat nic, AV neinstalovat a byt rad, ze to vubec jede
PS: Psal jsi, ze na NTB jsou citliva data- vyrazne tedy doporucuji jejich ZALOHU, protoze kdo vi, jak dlouho ten disk jeste pojede!
Data zazálohovaná jsou
Je tam pouze jeden slot a ten je obsazen 512 MB modulem.
AV je dnes nezbytnost.
Opravdu? Jednoduchy test- tu pamet vyndej a zkus, jestli NTB pojede.
Pokud NTB nepojede po vyndani, je potreba tedy koupit 1GB RAM
V tom textovem souboru se hrabat nebudu, asi jako kdybych ti poslal obrazek v *.txt
Startup muzes upravovat napr. v programu http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities/ (Configure system start)
1GB modul stojí litr to mi máma nedá.
PC nefunguje bez RAM (to by NTB maximálně pípal.)
podle specifikace vyrobce by mel mit DVA pametove sloty a lze osadit max. 512 MB RAM , PC2100, tzn. ze do dvou slotu das 2x 512MB. nejjednodussi je ten jeden sroubek na krytu odsroubovat a kouknout...kdyz si ho vypnes nemel bys ani nic pokazit..
Ja uz koncim. Jestli jsi se nepodival fyzicky kolik tech slotu tam je a tvrdis mi tady, ze jen JEDEN, jestli tady polemizujes nad tim, co bude a co nebude kdyz vyndas jednu RAM. Tak nema uz pro me smysl neco psat!
Vse potrebne uz by jsi mel vedet, naloz s tim jak umis.
Fakt je tam 1 "dvojmodul". Koukal jsem fyzicky.
Ten druhý je pod klávesnicí, stačí jen hledat nebo si přečíst manuál. To je ale asi nad něčí síly.
EDIT: Sakra proč se vlastně řeší notebook ve vláknu o AV?
Když ten modul vyndám tak se NTB nerozběhne.
On ten notebook byl na zakázku upraven pro zaměstnvatele, kde máma pracuje, tak možná je trochu jiný.
No z jedné strany RAMky je 256 a z druhé strany je taky 256.
Vyfotil jsem paměťový modul.
A vyfotil jsem co to dělá bez toho pamětového modulu.
Naposledy upraveno uživatelem michal.kolesa: 30-03-2010 v 10:30 Důvod: Přidány obrázky