Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: problem s prednim audio vystupem

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    mam desku MSI P41T-C31/C33 (MS-7610) a case ma zepredu usb a vstup pro sluchatka a mikrofon. usb fungujou ale sluchatka s mikrofonem bohuzel. kdyz spustim spravce zvuku tak zobrazuje jak zadni tak predni vystupy a konektory v nich zapojeny ale predni nijak nereaguje po zapojeni sluchatek. na desce je predni audio vystup zapojenej v jaud1 takze nevidim chybu. nema nekdo podobnou zkusenost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Zkontroluj jestli sedi popis pinu v manualu desky a na kabliku, nejspis jsou posunuty.

    Pak muze byt problem s jackem toho co pripojujes, nektere jsou kratsi a musi se domacknout silou aby seply okruh. Obecne blbe sedi. Zkus jiny sluchadla/repraky a pod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    + zkontrolovat v biosu jak je nastavenej frontpanel - zalezi na bedne, bud je to HD AUDIO (tzn. jack pro mikrofon muze byt pouzit na zadni repro) nebo AC97 (pouze sluchatka + mikrofon)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    na ty piny se podivam ale dneska uz se k tomu asi nedostanu. jinak sluchatek sem zkousel vic a do biosu sem se dival uz driv ale tam sem zadnou zminkou o front panelu nenasel. pod cim bych mel hledat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Advanced > Onboard Device Configuration/Integrated Peripherials > Frontpanel Audio

    Ono je taky mozne, ze je to spatne zapojene, na starsi zvukovky se musel davat jumper jinak nehraly na frontpanelu...


    edit: aha, to je MSI - to je ta s tim podivne otocenym schematem v manualu - tam funguje tusim jen HDAUDIO (tedy bez jumperu), zitra bych mohl odzkouset mikrofon na podobne desce s G31...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 28-03-2010 v 20:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    ok, diky za tipy. ted tu mam rozdelanych dost veci tak v noci nebo rano jak skoncim a budu moct restart tak to vsecko zkontroluju :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    jeste sem mozna mel dodat ze zvukovku pouzivam jen integrovanou na desce. ted sem to zkousel a v biosu je akorat hd audio controller kde bylo enabled a pri disabled vypne tu integrovanou zvukovku.
    to schema zapojeni mam v manualu uvedeny jinak

    kazdopadne mi to moc nerika, z elektra sem na skole skoro propadal
    edit: jakoze ten obrazek je jasnej ale kdyz kabely konci stejnym konektorem na skrini ke ktere zadnej manual nemam tak to nepoznam jestli je to dobre nebo ne
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Kabely u kejsu by mely byt popsany, ten clovek s tou G31 mel nejakou neznackovou skrin takze mu fungovaly jen sluchatka, mikrofon mu nevadil. Zitra bych k nemu mel jit tak se mrknu jak to ma zapojeny (posledne rikal, ze ta skrin ma malo konektoru tak uvidim) Mam pocit, ze to ma zapojeny podle Intel HD audio s tim ze neco zapojeny nema http://www.intel.com/support/motherb.../CS-015851.htm

    + http://www.intel.com/support/motherb...20642.htm#ac97
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 29-03-2010 v 02:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od stix Zobrazit příspěvek
    jeste sem mozna mel dodat ze zvukovku pouzivam jen integrovanou na desce. ted sem to zkousel a v biosu je akorat hd audio controller kde bylo enabled a pri disabled vypne tu integrovanou zvukovku.
    to schema zapojeni mam v manualu uvedeny jinak

    kazdopadne mi to moc nerika, z elektra sem na skole skoro propadal
    edit: jakoze ten obrazek je jasnej ale kdyz kabely konci stejnym konektorem na skrini ke ktere zadnej manual nemam tak to nepoznam jestli je to dobre nebo ne
    a nemáš v driveru zaškrtnutý, aby se přední konektory tvářili jako druhá zvukovka?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    872

    realtek HD Audio v mem pripade musi mit zapnutou deaktivaci rozpoznavani konektoru predniho panelu, jinak je predek "mrtvy", neni to tvuj problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    u case popis bohuzel neni, je to tahle, akorat s jinym zdrojem.

    to nastaveni frontpanelu jako druha zvukovka ani nikde nevidim, win7 mam ale kratce a jeste sem se v nich nezorientoval uplne tak mozna jen nevim kde hledat
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    john: to me taky napadlo kdyz sem v manualu na schematu videl kabel pro detekci ale co mam spravce zvuku realtek hd ani nikde v ovladacich ta moznost vypnuti neni

    jeste to schema z manualu, daval sem ho sem vcera a asi ho na imagevenue blokli takze znova
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    tak problem vyresen :-)
    kdyby nekdo mel stejnej problem tak na tom screenu co sem daval v predchozim prispevku tak nad obrazkama konektoru a ta ikona slozky -> tam se zatrhne deaktivovat automaticky rozpoznavani
    predtim sem si toho ze je ta slozka klikatelna nevsiml
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HDMI Kabel s Audio vystupem
    Od Ankaria v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-08-2014, 16:44
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-10-2011, 12:55
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 20:24
  4. Problém s Aspire 8920G a výstupem HDMI
    Od milangr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-03-2009, 23:26
  5. Problem s předním panelem u desky MSI p965 platinum a case od akasa
    Od khury.tariq v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-05-2007, 12:33