Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nenajede PC

Standa_Ov (10)|28.3.2010 09:40
Zdravím, mám problém s stolním PC.
Při spuštění PC se vše v pc rozjede procesor disky vše jede začne pc klasicky startovat, ale bod kdy PC po zapnutí cca 4.sekundy píplo a jelo tak k danému pípnutí vůbec nedojde a pc prostě stoji ani monitor nenajede prostě nic....
Prostě při spuštění pc jen hučí že jako vše jede, ale nedojde k takovému "pip" a vše má pokračovat...
nevíte kde je zakopán pes díky moc...
ani nevím byl-li jsem pochopen :(
robky (3195)|28.3.2010 10:25
Ono to "pípnutí" znamená úspešný POST (power on self test) - pokiaľ k nemu nedôjde zrejme sa jedná o hw problém ....

Navrhujem:
- oboznámiť nás s hw konfiguráciou tvojho pc
- reset biosu (postup nájdeš v manuále alebo pri odpojenom napájaní vyberieš batériu zálohujúcu nastavenia biosu - nájdeš ju umiestnenú na zákl. doske - počkáš pár minút a osadíš ju naspäť)
Standa_Ov (10)|28.3.2010 11:13
Zdravím a děkuji za pomoc.
Každopádně jsem baterii vytáhnul dal zpět do desky a bylo to stejné vše se rozjelo jen po bod těsně před pípnutím a stop :(
Po zopakování zase zjsem vytáhnul baterii a dal zpět už nejde vůbec PC pustit ani se nerozjede prostě totální konec :) :(

Moje PC je Acer Aspire M3100 - BE7E

Nevíte co dal :( myslíte, že mi mohla odejít základní deska ? nebo je v hají jen ta beterie ?

Každopádně už se mi toto stalo asi dvakrát ... ale vždy jsem to rozdejchal ani nevím pořádně jek... vždy jsem vytáhnul všechny možné káble od Hardu atd.. dal zpět a nějak to naskočilo.. ale asi problém je jinde a možná otřesem při těhle kablovejch akcích jsem "kontakt či jinou záležitost" pohnul a vše zaze jelo.. nevím v Hardweru jsem amatér... prostě jsem z toho jelen :(
Deee-aN (3834)|28.3.2010 11:42
[quote=Standa_Ov;363015]Moje PC je Acer Aspire M3100 - BE7E
[/quote]
Je ještě v záruce?
Standa_Ov (10)|28.3.2010 11:53
davno ne... :(
myslíte, že je v háji deska ?
Deee-aN (3834)|28.3.2010 12:10
Zkus vytáhnout a zastrčit zpátky RAM-ky (profouknout sloty a pořádně docvaknout). Eventuálně, pokud máš moduly dva, tak postupně vyzkoušet každý samostatně postupně ve všech slotech.
Znovu ověř zapojení grafické karty.
Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj?
Standa_Ov (10)|28.3.2010 12:37
Ahoj s Ramkama jsem to už testoval dal ven a dal zpět... mám moduly tři po 1G
Grafiku jsem také testoval vytáhnout profouknout a dal zpět...
Jiný zdroj bohužel nemám možnost testnout. :(

Zase to provedu všechno na novo.. vytáhnu grafiku.. i Ramky.. testnu to jen s jednou pro jistu...
každopádně už mi PC po vytažení baterie a dání zpět ani nemá snahu se pustit :(
Příjde mi to jako totální konec.. a vše mi tak nějak připadá že odešla základní deska.. ale je to jen můj názor nepodožen žádnou zkušenstí.
Deee-aN (3834)|28.3.2010 12:53
Zkus to dát někomu (servis/prodejce), kdo to připojí na jinej zdroj, abys měl jistotu, že to není tím a pokud ti neblbne I/O tlačítko na skříni (nebo jeho připojení k desce), bude asi opravdu problém v desce jako takové...
Standa_Ov (10)|28.3.2010 13:14
No já tlačítko I/O nemám na zdroji....
každopádně ten problém že už to ani neškytne nastal až po pokusu sundat baterii z základní desky a po pár minutách návratu na místo.. do té doby mi PC jelo až po údajný bod těsně před pípnutí...
Cele je to na levačku :(
Deee-aN (3834)|28.3.2010 13:27
[quote=Standa_Ov;363039]No já tlačítko I/O nemám na zdroji....
[/quote]
[quote]...pokud ti neblbne I/O tlačítko na skříni...[/quote]Myšleno to, kterým komp zapínáš. Na čele skříně. Doufám, že aspoň to Acer má....:notsure:notsure:notsure
McGrew (2)|2.4.2010 12:33
Zdarvim,
vypadá to, že mám ten samý problém. Jen bych ještě dodal, že po rozběhnutí větráčků (monitor zůstává černý) začne svítit světýlko HDD (i při odpojeném disku) a počítač nereaguje na tlačítko reset, takže jediná možnost jak ho vypnout je podržet power nebo tlačítkem I/O.

Zkoušel jsem všechny předchozí rady (reset biosu, změnu umístění RAMek, spuštění bez disků, kontrola grafické karty) a pořád nic. Takže jako amatér bych řekl, že problém bude někde hlouběji (základovka, doufám že ne i procesor).

Jako jediné možné řešení se mi tedy jeví výměna základovky příp. CPU. Než se do toho ale pustím chtěl bych vědět jestli někdo nemá ještě nějaký jiný nápad k vyzkoušení...
StD (1963)|2.4.2010 12:46
Zkuste oba ještě starý trik, a sice dotlačení "švába" CMOSky BIOSU do pouzdra v základní desce. Někdy se při manipulaci s konektory zařízení deska prohne a některý pin CMOSky ztratí kontakt. Hned je potom takové nadělení, jako popisujete, na světě. Jedna má starší deska mi tohle dělá s oblibou.
McGrew (2)|2.4.2010 15:30
Tak problém vyřešen. Stačilo podívat se co signalizují 4 rozsvícené ledky na základovce (poškozený procesor), následně procesor vyndat, podívat se že mu nic není a vrátit ho na své místo.
Od té doby běží tak, jak má...
Hnatys (2)|6.4.2010 23:42
Zdravim,mam stejny problem,mel sem 2 pc,jedno athlon 1800+ a druhy p4 2,4 vse fungovalo no a do bedny s P4 jsem vymenil komplet zakladni desku s procakem a ramkou vse zapojil do stare bedny a vse funguje.tu desku s P4 jsem chtel dat do bedny s athlona ,vse namontoval napojil a je tu stejny problem,pc zapnu rozjedou se vsechny ventylatory ale pc se vubec nerozbehne ,ani to pipnuti,takze i monitor nenabehne vubec nic a nev co s tim,vse sem zkousel vytahat ramky prehazel,i po jedne zkousel,grafiky mam 2 takze tim to neni,vsechny kabely vyndal zapojil znovu a nic,uz si nevim rady=( je to zakladni deska gigabite GA-8IE2004P ,cpu- P4-2.4Ghz 2x1Gbram 400mhz grafika GF6800 ,sice je to uz starecek ale je mi to lito vyhodit,nevite jeste nekdo cim by to mohlo byt?treba slaby zdroj bonebo neco...nvm.. a pc zapnout jde ale nejde vypnout,musim vytahnout napajeni.