Nenajede PC
Zdravím, mám problém s stolním PC.
Při spuštění PC se vše v pc rozjede procesor disky vše jede začne pc klasicky startovat, ale bod kdy PC po zapnutí cca 4.sekundy píplo a jelo tak k danému pípnutí vůbec nedojde a pc prostě stoji ani monitor nenajede prostě nic....
Prostě při spuštění pc jen hučí že jako vše jede, ale nedojde k takovému "pip" a vše má pokračovat...
nevíte kde je zakopán pes díky moc...
ani nevím byl-li jsem pochopen :(
Při spuštění PC se vše v pc rozjede procesor disky vše jede začne pc klasicky startovat, ale bod kdy PC po zapnutí cca 4.sekundy píplo a jelo tak k danému pípnutí vůbec nedojde a pc prostě stoji ani monitor nenajede prostě nic....
Prostě při spuštění pc jen hučí že jako vše jede, ale nedojde k takovému "pip" a vše má pokračovat...
nevíte kde je zakopán pes díky moc...
ani nevím byl-li jsem pochopen :(
Ono to "pípnutí" znamená úspešný POST (power on self test) - pokiaľ k nemu nedôjde zrejme sa jedná o hw problém ....
Navrhujem:
- oboznámiť nás s hw konfiguráciou tvojho pc
- reset biosu (postup nájdeš v manuále alebo pri odpojenom napájaní vyberieš batériu zálohujúcu nastavenia biosu - nájdeš ju umiestnenú na zákl. doske - počkáš pár minút a osadíš ju naspäť)
Navrhujem:
- oboznámiť nás s hw konfiguráciou tvojho pc
- reset biosu (postup nájdeš v manuále alebo pri odpojenom napájaní vyberieš batériu zálohujúcu nastavenia biosu - nájdeš ju umiestnenú na zákl. doske - počkáš pár minút a osadíš ju naspäť)
Zdravím a děkuji za pomoc.
Každopádně jsem baterii vytáhnul dal zpět do desky a bylo to stejné vše se rozjelo jen po bod těsně před pípnutím a stop :(
Po zopakování zase zjsem vytáhnul baterii a dal zpět už nejde vůbec PC pustit ani se nerozjede prostě totální konec :) :(
Moje PC je Acer Aspire M3100 - BE7E
Nevíte co dal :( myslíte, že mi mohla odejít základní deska ? nebo je v hají jen ta beterie ?
Každopádně už se mi toto stalo asi dvakrát ... ale vždy jsem to rozdejchal ani nevím pořádně jek... vždy jsem vytáhnul všechny možné káble od Hardu atd.. dal zpět a nějak to naskočilo.. ale asi problém je jinde a možná otřesem při těhle kablovejch akcích jsem "kontakt či jinou záležitost" pohnul a vše zaze jelo.. nevím v Hardweru jsem amatér... prostě jsem z toho jelen :(
Každopádně jsem baterii vytáhnul dal zpět do desky a bylo to stejné vše se rozjelo jen po bod těsně před pípnutím a stop :(
Po zopakování zase zjsem vytáhnul baterii a dal zpět už nejde vůbec PC pustit ani se nerozjede prostě totální konec :) :(
Moje PC je Acer Aspire M3100 - BE7E
Nevíte co dal :( myslíte, že mi mohla odejít základní deska ? nebo je v hají jen ta beterie ?
Každopádně už se mi toto stalo asi dvakrát ... ale vždy jsem to rozdejchal ani nevím pořádně jek... vždy jsem vytáhnul všechny možné káble od Hardu atd.. dal zpět a nějak to naskočilo.. ale asi problém je jinde a možná otřesem při těhle kablovejch akcích jsem "kontakt či jinou záležitost" pohnul a vše zaze jelo.. nevím v Hardweru jsem amatér... prostě jsem z toho jelen :(
Zkus vytáhnout a zastrčit zpátky RAM-ky (profouknout sloty a pořádně docvaknout). Eventuálně, pokud máš moduly dva, tak postupně vyzkoušet každý samostatně postupně ve všech slotech.
Znovu ověř zapojení grafické karty.
Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj?
Znovu ověř zapojení grafické karty.
Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj?
Ahoj s Ramkama jsem to už testoval dal ven a dal zpět... mám moduly tři po 1G
Grafiku jsem také testoval vytáhnout profouknout a dal zpět...
Jiný zdroj bohužel nemám možnost testnout. :(
Zase to provedu všechno na novo.. vytáhnu grafiku.. i Ramky.. testnu to jen s jednou pro jistu...
každopádně už mi PC po vytažení baterie a dání zpět ani nemá snahu se pustit :(
Příjde mi to jako totální konec.. a vše mi tak nějak připadá že odešla základní deska.. ale je to jen můj názor nepodožen žádnou zkušenstí.
Grafiku jsem také testoval vytáhnout profouknout a dal zpět...
Jiný zdroj bohužel nemám možnost testnout. :(
Zase to provedu všechno na novo.. vytáhnu grafiku.. i Ramky.. testnu to jen s jednou pro jistu...
každopádně už mi PC po vytažení baterie a dání zpět ani nemá snahu se pustit :(
Příjde mi to jako totální konec.. a vše mi tak nějak připadá že odešla základní deska.. ale je to jen můj názor nepodožen žádnou zkušenstí.
Zkus to dát někomu (servis/prodejce), kdo to připojí na jinej zdroj, abys měl jistotu, že to není tím a pokud ti neblbne I/O tlačítko na skříni (nebo jeho připojení k desce), bude asi opravdu problém v desce jako takové...
No já tlačítko I/O nemám na zdroji....
každopádně ten problém že už to ani neškytne nastal až po pokusu sundat baterii z základní desky a po pár minutách návratu na místo.. do té doby mi PC jelo až po údajný bod těsně před pípnutí...
Cele je to na levačku :(
každopádně ten problém že už to ani neškytne nastal až po pokusu sundat baterii z základní desky a po pár minutách návratu na místo.. do té doby mi PC jelo až po údajný bod těsně před pípnutí...
Cele je to na levačku :(
[quote=Standa_Ov;363039]No já tlačítko I/O nemám na zdroji....
[/quote]
[quote]...pokud ti neblbne I/O tlačítko na skříni...[/quote]Myšleno to, kterým komp zapínáš. Na čele skříně. Doufám, že aspoň to Acer má....:notsure:notsure:notsure
[/quote]
[quote]...pokud ti neblbne I/O tlačítko na skříni...[/quote]Myšleno to, kterým komp zapínáš. Na čele skříně. Doufám, že aspoň to Acer má....:notsure:notsure:notsure
Zdarvim,
vypadá to, že mám ten samý problém. Jen bych ještě dodal, že po rozběhnutí větráčků (monitor zůstává černý) začne svítit světýlko HDD (i při odpojeném disku) a počítač nereaguje na tlačítko reset, takže jediná možnost jak ho vypnout je podržet power nebo tlačítkem I/O.
Zkoušel jsem všechny předchozí rady (reset biosu, změnu umístění RAMek, spuštění bez disků, kontrola grafické karty) a pořád nic. Takže jako amatér bych řekl, že problém bude někde hlouběji (základovka, doufám že ne i procesor).
Jako jediné možné řešení se mi tedy jeví výměna základovky příp. CPU. Než se do toho ale pustím chtěl bych vědět jestli někdo nemá ještě nějaký jiný nápad k vyzkoušení...
vypadá to, že mám ten samý problém. Jen bych ještě dodal, že po rozběhnutí větráčků (monitor zůstává černý) začne svítit světýlko HDD (i při odpojeném disku) a počítač nereaguje na tlačítko reset, takže jediná možnost jak ho vypnout je podržet power nebo tlačítkem I/O.
Zkoušel jsem všechny předchozí rady (reset biosu, změnu umístění RAMek, spuštění bez disků, kontrola grafické karty) a pořád nic. Takže jako amatér bych řekl, že problém bude někde hlouběji (základovka, doufám že ne i procesor).
Jako jediné možné řešení se mi tedy jeví výměna základovky příp. CPU. Než se do toho ale pustím chtěl bych vědět jestli někdo nemá ještě nějaký jiný nápad k vyzkoušení...
Zkuste oba ještě starý trik, a sice dotlačení "švába" CMOSky BIOSU do pouzdra v základní desce. Někdy se při manipulaci s konektory zařízení deska prohne a některý pin CMOSky ztratí kontakt. Hned je potom takové nadělení, jako popisujete, na světě. Jedna má starší deska mi tohle dělá s oblibou.
Tak problém vyřešen. Stačilo podívat se co signalizují 4 rozsvícené ledky na základovce (poškozený procesor), následně procesor vyndat, podívat se že mu nic není a vrátit ho na své místo.
Od té doby běží tak, jak má...
Od té doby běží tak, jak má...
Zdravim,mam stejny problem,mel sem 2 pc,jedno athlon 1800+ a druhy p4 2,4 vse fungovalo no a do bedny s P4 jsem vymenil komplet zakladni desku s procakem a ramkou vse zapojil do stare bedny a vse funguje.tu desku s P4 jsem chtel dat do bedny s athlona ,vse namontoval napojil a je tu stejny problem,pc zapnu rozjedou se vsechny ventylatory ale pc se vubec nerozbehne ,ani to pipnuti,takze i monitor nenabehne vubec nic a nev co s tim,vse sem zkousel vytahat ramky prehazel,i po jedne zkousel,grafiky mam 2 takze tim to neni,vsechny kabely vyndal zapojil znovu a nic,uz si nevim rady=( je to zakladni deska gigabite GA-8IE2004P ,cpu- P4-2.4Ghz 2x1Gbram 400mhz grafika GF6800 ,sice je to uz starecek ale je mi to lito vyhodit,nevite jeste nekdo cim by to mohlo byt?treba slaby zdroj bonebo neco...nvm.. a pc zapnout jde ale nejde vypnout,musim vytahnout napajeni.