Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: Procesor Intel Celeron 2,6GHz

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Nemelo by to bejt obracene? Ze vic desek podporuje celerony nez P4? Pokudvim, tak nektere P4 maji FSB 800MHz, kterou nektere desky nezvladaji, ale celerony s FSB 533Mhz zvladne vetsina desek.
    V našem případě jde spíše o jádro Prescott (Celeron D), jež starší desky nepodporují.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    To je takový problém opsat z desek údaje pro identifikaci? Či udělat (dostatečně kvalitní) foto?
    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Tak v tomto případě si dovolím tipnout, že:
    Nefunkční je tvoje deska, proto v ní starší P4 2.8Ghz nejede (nebo si jen nevymazal bios - Clear CMOS)
    Tvoje CPU nejede v druhé desce od P4 2.8Ghz, protože ta nepodporuje CeleronyD. (nebo dtto)

    Ale je to čtení z křišťálové koule, druhej bod to chce ověřit podle typu desku a jejího CPU SUPPORT LISTU.
    Panove, vzal jsem to jako hadanku z laborky SHW a dle prilozenych fotografii jsem identifikoval PC jako Acer AcerPower F1b. Jelikoz standartnim CPU byl Celeron D335, tak zakl.deska bude nejspise podporovat i starsi P4 na 2.8G.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 31-03-2010 v 02:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Panove, vzal jsem to jako hadanku z laborky SHW a dle prilozenych fotografii jsem identifikoval PC jako Acer AcerPower F1b.
    Já bych řekl, že podle štítku jde o HP (OEM ECS) SF2/661FX (Snapper).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Já bych řekl, že podle štítku jde o HP (OEM ECS) SF2/661FX (Snapper).
    Ale ta je zelena :-) Dle prilozenych fotek je to ten Acer (byt nejspis taky OEM ECS).
    Navic tu mam jednu na stole a neni to tak davno, co jsem ji z podobneho duvodu menil (zdroj zapne, vetraky se toci, ale neni obraz ani zadna dalsi cinnost - napr. HDD). A i CPU cooler je stejny (heatpipe a uchyceni).
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 30-03-2010 v 23:52 Důvod: pridano URL
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Taakze, deska zdraveho PC je http://www.msi.com/index.php?func=pr...o=&prod_no=506 , tzn. nepodporuje zadny Celeron D... Deska porouchaneho PC je SF2/661FX. Procesor porouchaneho PC je Intel 03 Celeron D 2.66GHz/256/533 SL 7C6. Procesor zdraveho je P4 2.80GHz/512/533 SL 60B. U druhe desky se mi zatim nepodarilo najit CPU support
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Procesor porouchaneho PC je Intel 03 Celeron D 2.66GHz/256/533 SL 7C6. Procesor zdraveho je P4 2.80GHz/512/533 SL 60B.
    Drobny preklep, je to SL6QB (cili Northwood) a Celeron D330 (cili Prescott).
    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Deska porouchaneho PC je SF2/661FX. U druhe desky se mi zatim nepodarilo najit CPU support
    Podle CPU support listu podobne desky (stejny chipset) by to melo umet OBA procesory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Neni to preklep, ale preHLED - tohle pismenko na prociku vypada jako C Pokud by to tedy deska mela umet, tak je urcite vadna... Resetoval jsem ji jak pomoci jumperu, tak pomoci baterky, ale ani s jednim procikem nefunguje. Celeron bohuzel na zdrave desce neni podporovan, takze ten nevyzkousim... Zitra jdu do bazaru, zkusim je poprosit, at oboje komponenty vyzkousi
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    68

    A kolik že to má jáder jestli 2-4-6-8-10 ... ono záleží n tom jestli ona ta deska už nebyla u magnetu a nebo procesor ale spolíhal bych na základní desku kdyžtak kup novou ale né od gigabite které 1,5 roku dou a pak už ne vyhodil sem jich už 4 přešel sem najinou.
    A já teda mam pc v klidu až na pár chyb tak procesor má v normal 47 stupnů a při zapnutí má 68 stupnů je to divné ale je to tak i může to být probíjením atd... ale to už je moje
    Naposledy upraveno uživatelem KLDAS: 01-04-2010 v 08:16 Důvod: prostě něco dopsat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Neni to preklep, ale preHLED - tohle pismenko na prociku vypada jako C Pokud by to tedy deska mela umet, tak je urcite vadna... Resetoval jsem ji jak pomoci jumperu, tak pomoci baterky, ale ani s jednim procikem nefunguje. Celeron bohuzel na zdrave desce neni podporovan, takze ten nevyzkousim... Zitra jdu do bazaru, zkusim je poprosit, at oboje komponenty vyzkousi
    ja jsem se asi ztratil nejak, nejak nerozumim tomu ze PC vzdy nejak jelo, aspon do biosu, ale po vyndani CPU a dani ho zpet uz se nerozjede vubec? neposkodil jsi neco? nezohl nejaky pin u CPU? mas zapojene pridavne 4 pin napajeni z CPU?

    zkontroloval bych veskere napajeni do desky zda dobre sedi, vytahl CPU, dal ho opatrne zpet, nanesl pastu,usadil chladic (opravdu zkontrolovat zda je chladic dobre usazeny), zapojil napajeni ventilatoru do jineho 3pinu pokud dosahne, resetoval CMOS, a zkusil spustit....
    Nezda se mi ze by ta deska znicehonic odesla kdyz jsi vytahl CPU...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Je to uplne jinak, PC jsem dostal s tim,ze vubec nejde. A taky nejelo. Po procisteni se, zrejme nejakou nahodou, na chvili rozjelo... Vsechn jsem prepojoval uz stokrat, pocitac je dokonale zbaven necistot, vse sedi. Pritahl jsem novou desku, v bazaru mi vyzkouseli procik a nic mu neni. A vzhledem k tomu, ze jsem jinak vsechny komponenty doma zkusil nahradit, musi to byt deska... Jeste promeruju zdroj,aby mi neodpalil novou desku... Dam info jak to dopadlo Nicmene s tim promerovani zdroje, staci zmerit jakykoliv 12V konektor??? protoze bez pripojeni hlavniho konektoru na desku neumim zdroj zapnout, tudiz ho planuju pripojit a promerit "pomocny" napajeci konektor....

    EDIT: 5V dava 5.3V, 12V dava 11.3V
    Na ostatni kabely se nedostanu, jelikoz jsou soucasti hlavniho konektoru, bez ktereho zdroj nenahodim.
    Je to OK?
    Naposledy upraveno uživatelem honzee: 01-04-2010 v 17:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Zdroj bez desky zapneš tak, že spojíš dva piny na ATX konektoru a zapneš ho do zásuvky. Ale je dobré připojit aspoń ještě starý disk, aby se zdroj trochu zatížil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Po vymene desky PC bezi Windows to ale bohuzel nezvladli, ale to uz je detail... Dekuju vsem za rady a vecer az budu mit chvili tak to take patricne ohodnotim Nicmene jeste resim jeden detail, jak sem porad zkousel menit komponenty, vyplacal jsem veskerou pastu a ted uz sem skoro zadnou nemel,jen tak symbolicky... a CPU v BIOSU ma 52°, musim koupit dalsi pastu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pasty se dává hodně tenký film, nejsou potřeba kvanta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Pasty se dává hodně tenký film, nejsou potřeba kvanta.
    Ted tam je opravdu jenom rozmazana posledni kapka, kdyz chladic odendam,na spouste mist to ani neni obtisknuty,ale to je urcite bad..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak to ano, měla by pasta nechat stopu (film) po celé ploše.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Mobilní sockety: Mobile Intel Celeron SL73Y vs. Intel Celeron M 390
    Od billy_86 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-12-2010, 02:55
  2. Výměna Intel Celeron 2GHZ za Intel Pentium 4 2,6GHz
    Od NEO87 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 16:00
  3. Intel Core 2 Duo e8400 na 3,6GHz - teploty
    Od Stoupa07 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 23:19
  4. Procesor intel celeron
    Od Michael987 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-07-2008, 00:16