Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: Procesor Intel Celeron 2,6GHz

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Zdravim. Dostal se mi do ruky pocitac s tim, ze ani nenabiha a hrozne huci. Nejdriv jsem ho pekne procistil a profoukal. Pote jsem ho poprve zapnul. Nabehnul do win a pote zatuhnul (stale bezel ale nereagoval), celou dobu hodne hucel. Po restartu uz nabehnul jenom k uvodni obrazovce, pote opet zatuhnul. Dalsi restart uz ani nebliknul obrazovkou, PC nabehlo a jenom hucelo. Zacal jsem postupne odebirat komponenty a zkousel zapinat PC. Nic nepomohlo, ani jiny disk, ani jina RAM... Pote jsem ze zoufalosti sundal chladic z procesoru. Pasta byla uz takova scvrkla (PC je pry 4 roky stare). Jelikoz zadnou doma nemam, pouze jsem setrel starou a chladic opet primonotoval. Pritom jsem si vsimnul, ze za zdrojem hluku bude zvlastni podoba tela chladice, nema pouze zebrovani,ale taky dve medene trubky vedouci pod chladic. Kdyz se vetrak zrychli, zacne to opravdu hodne hucet. Nicmene to neni zpusobeno trenim vetraku, takovych uz jsem slysel hodne. Musi to byt pohybem vzduchu s tech trubkach. Asi 2,6GHz procik holt musi byt dobre chlazen.... No a k memu udiveni PC nabehlo. Netusim jaka byla teplota pred setrenim pasty,ale PC se nevypinalo, stale bezelo, ikdyz zaseknute... Nyni ma procik kolem 59° v klidovem stavu. Muj dotaz zni: Kolik je normalni pracovni teploty 2,6GHz potvory? A potom co si myslite o tom, ze pocitac zacal fungovat po odstraneni teplovodive pasty? I kdyz byla asi uz stara, nemohla prece zpusobovat prehrivani PC... Nebo ano??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    koukej tam dát pastu
    59°C v klidu je dost vzhledem k tomu že cpu má maximum okolo 70°C
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Bez pasty na procesoru PC NEPROVOZUJ!

    Teplota by celkove nemela presahnout moc 60-65C pri plny zatezi (procesory vydrzej i lehce nad 70C, ale zdravy to pro ne neni), coz pri 59C bez zateze nemuzes splnit. Jakmile tam naneses pastu, tak teplota celkem brutalne klesne (hlavne nanest rovnomernou a TENKOU vrstvu).

    Co se tyce hluku, tak zkontroluj v BIOSu jestli je nastavena regulace vetracku a po vycisteni pc a naneseni pasty to zkus znova (MB se snazi udrzet teplotu v rozumnych mezich a kdyz tam nemas pastu, tak musi zvysit otacky). Pokud to neprestane, tak otevri bocnici a napr. spejli postupne zastavuj jednotlive vetraky nez prijdes na to ktery to je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Moje PC bezi bez pasty uz 3 roky a nikdy s teplotou problemy nemelo, v klidu kolem 36° zatez max. lehce press 50°... ale vzhledem k vasim reakcim to s tou pastou zkusim Nejaka doporucena znacka? A vrstva teda opravdu tenka? Jinak hluk urcite nedela zadny vetrak, tim jsem si jisty. Jde to od vetraku na procesoru ale neni to typicke "dreni", myslim ze to delaji ty atypicke vzduchove odvody/privody. Spis bych ale rad zjistil proc se po odstraneni pasty PC rozjelo. Kdyby se se starou pastou prehrivalo, muselo by se prece vypinat... BIOS je nastaveny na restar pri 90°
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Moje PC bezi bez pasty uz 3 roky a nikdy s teplotou problemy nemelo, v klidu kolem 36° zatez max. lehce press 50°... ale vzhledem k vasim reakcim to s tou pastou zkusim Nejaka doporucena znacka? A vrstva teda opravdu tenka? Jinak hluk urcite nedela zadny vetrak, tim jsem si jisty. Jde to od vetraku na procesoru ale neni to typicke "dreni", myslim ze to delaji ty atypicke vzduchove odvody/privody. Spis bych ale rad zjistil proc se po odstraneni pasty PC rozjelo. Kdyby se se starou pastou prehrivalo, muselo by se prece vypinat... BIOS je nastaveny na restar pri 90°
    Pokud ta pasta byla scvrkla ,tak mohla vytvorit mezi chladicem a procesorem vzduchovou bublinu, ktera vede teplo opravdu malo.

    Co se tyce ty pasty, tak pokud mas stary CPU s nizkym tepelnym vykonem ,rovnej chladic i procesor, tak to muze udrzet nejaky provozuschopny teploty, ale lepe chlazene soucastky vydrzi dele a pasta za 120 kc (3g) me vydrzela vic nez 10 naneseni - staci koupit nejake mensi baleni.

    Pokud nemas misto procesoru nejakej extremni primotop, tak je vcelku jedno co pouzijes za pastu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nemůžeš ten chladič na procesoru, případně celou bednu z boku vyfotit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Tady jsou fotky. Co je ale horsi, PC zase stavkuje... Kdyz nabehlo, procistil jsem trochu windows, provedl defragmentaci disku a dalsi nezbytnosti. Kdyz jsem ho restartoval, opet to same co uplne nazacatku. V urcitem(nepravidelnem) bode se zakousne a jen huci... Kdyz ho spustim znovu, uz jenom huci. A kdyz ho necham treba pul hodiny odpocinout, zase se dostane treba do poloviny zavadeni systemu... Jako by se tam neco zahrivalo. Jak je to takhle nepravidelny a neocekavany, to zase bude deska Uz sem tady jednou neco podobneho resil, akorat ze se PC zasekavalo az za behu, kdyz bylo vytizenejsi. Tam byly videt lehce vytekle kondiky, ale tady zadne viditelna vada neni a PC neni zae tak stare...

    PS: Bordel v kabelech neni perzistentni stav, jak jsem psal, vsechno jsem zkousel postupne vyndat
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pc1.jpg 
Zobrazení: 137 
Velikost: 983.1 KB 
ID: 16269   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pc2.jpg 
Zobrazení: 159 
Velikost: 972.9 KB 
ID: 16270  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zasekava se to bud protoze tam nemas tu pastu, nebo muze bejt v haji zdroj.. 200W a buh vi jak starej. Mrknul bych do zdroje na kondiky.

    Jinak ty tvoje "vzduchovy trubicky" jsou heatpipe..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Zasekava se to bud protoze tam nemas tu pastu, nebo muze bejt v haji zdroj.. 200W a buh vi jak starej. Mrknul bych do zdroje na kondiky.

    Jinak ty tvoje "vzduchovy trubicky" jsou heatpipe..
    heatpipe: A hned vi clovek vic, dekuju
    Jinak ten problem opravdu musi byt v chlazeni, kdyz to necham odpocinout a pak ho zapnu a skocim do BIOSu, sleduju jak teplota roste ze 40° k hranici 60° a pak nasleduje zaseknuti a chladic jede naplno. Nechapu jen proc se PC proste nevypne
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Jeste dotaz, vetrak na zdroji fouka ven nebo dovnitr? Ten pridavnej vetrak by mel asi spravne foukat opacne,aby cirkuloval vzduch... je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    heatpipe: A hned vi clovek vic, dekuju
    Jinak ten problem opravdu musi byt v chlazeni, kdyz to necham odpocinout a pak ho zapnu a skocim do BIOSu, sleduju jak teplota roste ze 40° k hranici 60° a pak nasleduje zaseknuti a chladic jede naplno. Nechapu jen proc se PC proste nevypne
    Skoc si zejtra do nejakyho shopu,kup tu pastu a pokud to bude delat problemy i po jejim naneseni, tak zacneme resit cim to muze byt kdyz ne prehrivanim CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    V první řadě zkontroluj, zda vůbec chladič řádně dosedá na procesor. Co se týče optimálních teplot, potřebovaly bychom vědět, jakým disponuje jádrem CPU disponuje (Northwood, Prescott). V identifikaci ti pomůže utilitka CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Tak jsem koupil a nanesl pastu. Jeste jsem vyndal, prohlidnul, ofoukal a vratil procesor. PC po zapnuti jenom naplno chladi, vubec nenabiha. Vcera se zdalo, ze to zacne delat vzdycky, kdyz se zahreje, nicmene ted to dela i po prvni startu za cely den. CPU-Z je tim padem ze hry je to Intel Celeron D 2,66GHz, vic vam o nem nereknu Nemuze se na PC taky podelat teplotni cidlo? Jako treba u auta?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    9

    Mám Celeron D 2,8GHz, patice 487, r.v.2005, TDP 73W, primitivní box chladič, naprázdno 45°C, v zátěži 100% max. 62°C, vše při 1800 ot./min. V Biosu jsou natvrdo teplotní meze pro chlazení: do 61° normální, 62-75°C plné otáčky, nad 75°C nucené odlehčení procesoru.
    Těžko se léčí na dálku ale pár připomínek bych měl:
    1- Zda je proc. opravdu hodně teplý poznáš, když odděláš i pravou bočnici a dáš dlaň na plech co kryje tišťák v místě procesoru. Na tišťák se většinou nedostaneš (plech bývá plný), ale pokud plech nápadně hřeje tak je proc. opravdu teplý a asi se přehřívá.
    2- Zkontroluj smysl otáčení CPU větráku, musí tlačit vzduch do žeber, jinak ho obrať.
    3- Zkontroluj dosednutí chladiče na procesor. Nanes tence pastu a správně rozetři, nasaď a upevni chladič, sundej chladič a sleduj obtisk, zda odpovídá ploše procaku.
    4- Pokud je vše v pořádku tak je pes v chladiči - heatpipe nefungují: časem unikla náplň. Zkus jakýkoliv jiný chladič.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Ano, to zni jako dobre duvody proc by se PC mohlo prehrivat, ALE.... kdyby byl problem pouze v prehrivani, tak by mi studeny alespon chvili bezel, on ale ted uz nereaguje vubec. Zapnu, zacne chladit jako ozivot a konec, obrazovka jenom blikne. Navic nemam kde sehnat nazkousku jiny padnouci chladic Mysli si nekdo, ze by to mohlo byt tim 200W zdrojem? Ze bych ho mel zkusit vymenit? Mam tu jeden 350W...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Mobilní sockety: Mobile Intel Celeron SL73Y vs. Intel Celeron M 390
    Od billy_86 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-12-2010, 01:55
  2. Výměna Intel Celeron 2GHZ za Intel Pentium 4 2,6GHz
    Od NEO87 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-10-2008, 15:00
  3. Intel Core 2 Duo e8400 na 3,6GHz - teploty
    Od Stoupa07 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 22:19
  4. Procesor intel celeron
    Od Michael987 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 23:16