Náhodné probouzení z režimu spánku
Opět se na vás obracím s problémem se kterým si už nevím rady :-(
Jeden z firemních notebooků (Dell E6500 se systémem W7 Ultimate - 32bit) trpí relativně zásadním nešvarem a tím je zcela náhodné "probouzení" z režimu spánku. Je úplně jedno jestli je připojen do sítě nebo není, prostě čas od času se zapne (minimálně při každém druhém usnutí).
Jako první mě napadlo zakázat WOL, když teď spustím příkaz "powercfg -devicequery wake_armed" neukáže mi to žádné zařízení, které je schopno NB probudit, nicméně noťas se probouzí dál. Zkoušel jsem prolézat různá fóra, ale nikde jsem žádnou další radu nenašel :-(
Vzhledem k tomu, že je to noťas našeho generála (fakt smůla), tak je pro mě každý nápad dobrý :-)
Jeden z firemních notebooků (Dell E6500 se systémem W7 Ultimate - 32bit) trpí relativně zásadním nešvarem a tím je zcela náhodné "probouzení" z režimu spánku. Je úplně jedno jestli je připojen do sítě nebo není, prostě čas od času se zapne (minimálně při každém druhém usnutí).
Jako první mě napadlo zakázat WOL, když teď spustím příkaz "powercfg -devicequery wake_armed" neukáže mi to žádné zařízení, které je schopno NB probudit, nicméně noťas se probouzí dál. Zkoušel jsem prolézat různá fóra, ale nikde jsem žádnou další radu nenašel :-(
Vzhledem k tomu, že je to noťas našeho generála (fakt smůla), tak je pro mě každý nápad dobrý :-)
Poji se s tim do domeny? Btw nekde v nastaveni mysi a klavesnice lze nastavit provadet probuzeni pouze buttonem power off/on tzn vyradit pohyb mysi nebo libovolne klavesnice to bych zkusil nastavit.
Ano, když je ve firmě, tak se do domény připojuje. Tohle nastavení u kláv/myši nikde nevidím, můžeš být konkrétnější? I když s myší ani klávesnicí to IMHO souvislost mít nejspíš nebude. Jak jsem psal v prvním postu, powercfg neukáže žádné zařízení schopné probudit NB ze spánku a hlavně ten NB se probouzí bez jakékoliv interakce uživatele :notsure
Tohle mi taky pocitac s Win7 zacal jednou z niceho nic, tak jsem v biosu zakazal vsechny ty veci, co by to mohly zpusobovat a taky primo ve windows v power options - change plan settings - change advanced power settings - sleep - allow wake timers - disable. od ty doby se sam nikdy nezap..
Příčinu "náhodných" probuzení systému lze celkem bez problémů identifikovat pomocí prohlížeče událostí. Stačí si vyfiltrovat události zdroje Power-Troubleshooter, a podezřelé (např. vyvolané RTC) náležitě analyzovat.
Resp. prikazom :
[code]powercfg -lastwake[/code]
[quote] -LASTWAKE Reports information about what woke the system from the last
sleep transition[/quote]
[code]powercfg -lastwake[/code]
[quote] -LASTWAKE Reports information about what woke the system from the last
sleep transition[/quote]
[quote=faugusztin;363751]Resp. prikazom :
[code]powercfg -lastwake[/code][/quote]
To jsem samozřejmě zkoušel, ale vrátí mi to "Čítač historie probuzení 0". Stejně tak na powercfg -devicequery wake_armed mi to nic nevrátí, čili žádné zařízení v NB by nemělo být schopno ho ze spánku probudit... ale něco ho probouzí...
[quote=r34ktor;363742]Příčinu "náhodných" probuzení systému lze celkem bez problémů identifikovat pomocí prohlížeče událostí. Stačí si vyfiltrovat události zdroje Power-Troubleshooter, a podezřelé (např. vyvolané RTC) náležitě analyzovat.[/quote]
Je pravda že eventy jsem neprohlížel, je těžké se k tomu noťasu dostat na delší "analýzu".
Nicméně dnes mě ještě napadlo, nemohl by ho probouzet Windows update s instalováním stažených aktualizací? Defaultně jsou nastaveny na 03:00 což by odpovídalo tomu nočnímu probouzení... Co vy na to?
[code]powercfg -lastwake[/code][/quote]
To jsem samozřejmě zkoušel, ale vrátí mi to "Čítač historie probuzení 0". Stejně tak na powercfg -devicequery wake_armed mi to nic nevrátí, čili žádné zařízení v NB by nemělo být schopno ho ze spánku probudit... ale něco ho probouzí...
[quote=r34ktor;363742]Příčinu "náhodných" probuzení systému lze celkem bez problémů identifikovat pomocí prohlížeče událostí. Stačí si vyfiltrovat události zdroje Power-Troubleshooter, a podezřelé (např. vyvolané RTC) náležitě analyzovat.[/quote]
Je pravda že eventy jsem neprohlížel, je těžké se k tomu noťasu dostat na delší "analýzu".
Nicméně dnes mě ještě napadlo, nemohl by ho probouzet Windows update s instalováním stažených aktualizací? Defaultně jsou nastaveny na 03:00 což by odpovídalo tomu nočnímu probouzení... Co vy na to?
[quote=scratchy27;363912]Je pravda že eventy jsem neprohlížel, je těžké se k tomu noťasu dostat na delší "analýzu".[/quote]
Pro pozdější analýzu lze události snadno vyexportovat.
[quote=scratchy27;363912]Nicméně dnes mě ještě napadlo, nemohl by ho probouzet Windows update s instalováním stažených aktualizací? Defaultně jsou nastaveny na 03:00 což by odpovídalo tomu nočnímu probouzení... Co vy na to?[/quote]
Třeba, pokud má povoleno probuzení PC k provedení akce.
Pro pozdější analýzu lze události snadno vyexportovat.
[quote=scratchy27;363912]Nicméně dnes mě ještě napadlo, nemohl by ho probouzet Windows update s instalováním stažených aktualizací? Defaultně jsou nastaveny na 03:00 což by odpovídalo tomu nočnímu probouzení... Co vy na to?[/quote]
Třeba, pokud má povoleno probuzení PC k provedení akce.
[quote=r34ktor;363916]Pro pozdější analýzu lze události snadno vyexportovat.[/quote]
Ano to vím, myslel jsem to spíš tak, že zrovna u tohoto noťasu k němu nemůžu přijít kdy chci a něco zkoušet. Holt je to géňa a je "trochu zvláštní" :runaway
[quote]Třeba, pokud má povoleno probuzení PC k provedení akce.[/quote]
Můžeš mě navést kde se tohle povoluje? U WU ani v rozšířeném nastavení režimu spánku jsem to nenašel :-(
Ano to vím, myslel jsem to spíš tak, že zrovna u tohoto noťasu k němu nemůžu přijít kdy chci a něco zkoušet. Holt je to géňa a je "trochu zvláštní" :runaway
[quote]Třeba, pokud má povoleno probuzení PC k provedení akce.[/quote]
Můžeš mě navést kde se tohle povoluje? U WU ani v rozšířeném nastavení režimu spánku jsem to nenašel :-(
[quote=scratchy27;363935]Můžeš mě navést kde se tohle povoluje? U WU ani v rozšířeném nastavení režimu spánku jsem to nenašel :-([/quote]
Dá se to upravit pomocí GP (Windows Components > Windows Update > Enabling Windows Update Power Management to automatically wake up the system to install scheduled updates).
Dá se to upravit pomocí GP (Windows Components > Windows Update > Enabling Windows Update Power Management to automatically wake up the system to install scheduled updates).
No když je to šéf no co at se vyhrabe ale příplatek chce každý takže heesky řekneš volá ho někdo a ty zasedneš a ty zakážeš windouws uptadete a zas zapneš mě se toto stávalo u visty toto pomohlo dalo se to potom samo na čas v 15:00 co je nevhodné :)
Zdravím. Povedlo se tento problém vyřešit? Mám obdobný problém, ale s hibernací a W8.1. Příkaz powercfg -lastwake wake history 0 a nastavení aktualizací jako bylo u W7 na konkrétní čas tu nevidím nikde. Na uvedení do hibernace používám vypínač, který nemá nikde možnost probouzení. Díky za případné nápady, jak to vyřešit (budí se někdy v půl 6... ale já až o dvě hodiny později :D )
Tak problém zdá se vyřešen. Ve W8 do nastavení času pro aktualizace musí jít přes ovládací panely a né přes prostředí W8 (Metro, nebo jak se tomu nadává)
Ahoj doufám že nevadí že budu pokračovat v tomhle tématu, mám taky problém se samovolným probouzením z hybernace nebo spánku,
Všechny aktualizace jsem přenastavil na den, probouzení myší a klávesnicí zakázal v BIOSU, a v nastavení napájení jsem zakázal probouzení.
Lastwake mi píše toto:
C:\Users\Jiziii>powercfg -lastwake
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Type: Device
Instance Path: PCI\VEN_8086&DEV_8C31&SUBSYS_50071458&REV_04\3&11583659&0&A0
Friendly Name: Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 0100 (Microsoft)
Description: Hostitelský řadič USB kompatibilní s rozhraním xHCI
Manufacturer: Obecný hostitelský řadič USB xHCI
Napadá někoho nějaká rada? Nápady v tomto vlákně jsem zkusil. Sestava: Ci5 4670, deska Gigybyte H87-HD3, 8GB RAM, gtx760, Enermax Platimax 500W, crucial M4, Win 8.1, v compu není nelegální SW
Dík za jakékoli nápady :)
Všechny aktualizace jsem přenastavil na den, probouzení myší a klávesnicí zakázal v BIOSU, a v nastavení napájení jsem zakázal probouzení.
Lastwake mi píše toto:
C:\Users\Jiziii>powercfg -lastwake
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Type: Device
Instance Path: PCI\VEN_8086&DEV_8C31&SUBSYS_50071458&REV_04\3&11583659&0&A0
Friendly Name: Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 0100 (Microsoft)
Description: Hostitelský řadič USB kompatibilní s rozhraním xHCI
Manufacturer: Obecný hostitelský řadič USB xHCI
Napadá někoho nějaká rada? Nápady v tomto vlákně jsem zkusil. Sestava: Ci5 4670, deska Gigybyte H87-HD3, 8GB RAM, gtx760, Enermax Platimax 500W, crucial M4, Win 8.1, v compu není nelegální SW
Dík za jakékoli nápady :)