Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Zásek u Prime95

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Zdravim. Po dlouhe dobe jsem to ja, kdo ma problem
    Sestava: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...M101TM001D8901
    System W7
    Problem: Zkousel jsem par programu na otestovani stability u pretaktovani- LinX, OCCT, VideoCard ST, Gold Memory. Vse v poradku, testovani pres 4 hodiny.
    Zapnul jsem Prime95 blend test na 3 jadra a seknul se PC po 5 minutach. Kdyz u toho byla pustena muzika- ta stale hrala, ale neslo hybat mysi ani klavesnice nereagovala. Zrusil jsem pretaktovani a PC se takto sekne i na zakladnich taktech.
    Mate nejaky navrh, jak to resit? diky.
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 30-03-2010 v 16:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    V "reálném provozu" se taky někdy kousne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Pokud počítač ustojí všechny zátěžové testy kromě Prime95, tak bych se s tím vůbec nezaobíral. Měl jsem u sebe jeden počítač, který takto neprošel LinXem ani na nejnižší nastavení, ale všechny ostatní zátěžové testy zvládl bez problémů. Proto pokud je počítač v reálném provozu stabilní, vůbec bych se nezatěžoval tím, že jeden test neběží.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    No prave ze v normalnim provozu se obcas stane to same (jinak bych se tim taky nezaobiral)- a sorry, zapomnel jsem to napsat na zacatku. Vzdy se mi to stalo ve 3D hre. Nedavno Mass Effect 2, pak v CSS pri nacitani. Ale napr. v Bioshock, nebo CaC KW jsem to nezaznamenal.
    Je to opravdu divne, protoze jsem zkousel poustet VideoCard ST spolu s LinX a hodinu to jelo bez problemu a artefaktu na pretaktovane sestave. A Prime se sekne po 5 min.
    Ovladace MB mam aktualni ze stranek Gigabyte.

    EDIT: ted to zkousim projet Prime na Ultimat boot CD, ale vypada to, ze se testuje jen na jednom jadre...ale uz to jede hodinu. Mam kdyztak udelat jeste nejake kombo testu?
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 30-03-2010 v 16:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Jak máš nastaveny moduly RAM ? Zkusil bych je v BIOSu nastavit manuálně (časování, frekvence, voltáž) a otestoval je pomocí GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jak máš nastaveny moduly RAM ? Zkusil bych je v BIOSu nastavit manuálně (časování, frekvence, voltáž) a otestoval je pomocí GoldMemory.
    Pri poslednim nastavovani bez pretaktu jsem nechal 800 MHz 5-5-5-15 2T 1,8V
    Pri pretaktovani byly stabilni na 1032 MHz 5-5-5-15 2T 2,0V v Gold Memory projely nejtezsi test.
    Pres noc necham otestovat znova.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Máš na desce nahraný poslední dostupný BIOS? Např. Athlon II X3 435 (rev. C3) je podporován až od verze F5B.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Máš na desce nahraný poslední dostupný BIOS? Např. Athlon II X3 435 (rev. C3) je podporován až od verze F5B.
    BIOS v POST i CPU-Z je napsan jako F4. Na strankach Gigabyte je k dispozici F6: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=3154
    Uz jsem sice delal par flashu, ale toto je novy komp- mohl bys mi napsat, jak v tomto pripade nejbezpecneji flashnout ten BIOS? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    BIOS v POST i CPU-Z je napsan jako F4. Na strankach Gigabyte je k dispozici F6: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=3154
    Tvůj odkaz vede na jinou desku. Já vycházel z údajů v košíku, kde se nachází Gigabyte GA-MA785G-UD3H. Chtělo by to upřesnit. Přesná verze i revize je důležitá!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Zkontroluj si řádně typ a verzi základní desky a návod, jak flashovat najdeš ZDE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Tvůj odkaz vede na jinou desku. Já vycházel z údajů v košíku, kde se nachází Gigabyte GA-MA785G-UD3H. Chtělo by to upřesnit. Přesná verze i revize je důležitá!
    Jo, diky prehlidl jsem se o jedno "T", ale stejne jsou na obrazku jinak barevne PCIe sloty (oba modre) i kdyz nazev i revize 1.0 sedi s napisama na desce. Ze by ilustracni foto?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Jo, diky prehlidl jsem se o jedno "T", ale stejne jsou na obrazku jinak barevne PCIe sloty (oba modre) i kdyz nazev i revize 1.0 sedi s napisama na desce. Ze by ilustracni foto?
    Tak tiež mozes otvorit skrinku a mrknut sa presne aky typ mas
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Jo, diky prehlidl jsem se o jedno "T", ale stejne jsou na obrazku jinak barevne PCIe sloty (oba modre) i kdyz nazev i revize 1.0 sedi s napisama na desce. Ze by ilustracni foto?
    Podle obrázku na netu bych se moc neřídil. I když většinou obrázky zákl. desek sedí, klidně může být jiný. Koukni se do CPU-Z a hned víš na čem jsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Pardon, ze tak pozde. Nemel jsem cas to udelat. Zasekl jsem se ale ve fazi Q-flash. USB flash jsem naformatoval na FAT, zkopiroval ty soubory a Q-flash mi ji nenajde. Chce po me jen disketu. Flashku davam do zadniho panelu. Musi se to jeste nejak nastavit jinak, aby ji detekoval? dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Pardon, ze tak pozde. Nemel jsem cas to udelat. Zasekl jsem se ale ve fazi Q-flash. USB flash jsem naformatoval na FAT, zkopiroval ty soubory a Q-flash mi ji nenajde. Chce po me jen disketu. Flashku davam do zadniho panelu. Musi se to jeste nejak nastavit jinak, aby ji detekoval? dik
    Vyzkoušej jiný flash disk, občas se stane, že daný USB flash disk nefunguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zásek PC při hře
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-11-2010, 11:47
  2. zásek HDD (2TB) na 50%
    Od sLim01 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-06-2010, 12:12
  3. NFS Porsche - zásek v Evoluci
    Od trodas v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-04-2009, 00:20
  4. Otestování stability počítače programem Prime95
    Od trodas v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 16-07-2008, 02:03
  5. Problem s prehravanim AVI, zasek CPU 100%
    Od zilwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-04-2007, 19:23